رییس شبکه بهداشت ساوه: تعطیلی درمانگاه جوشقان شایعه است
روستای جوشقان دربخش نوبران شهرستان ساوه بعنوان پایوت روستای سالم در طرح سازمان جهانی بهداشتWHOابتکارات جامعه محور BDN مشارکت خوبی داشته وبه شاخص جهانی بهداشت دست یافت
سلام ادب احترام بدینوسیله از خدمات بسار خوب وماندگار اقای حاج شیخ احمد ولدخانی
در تکمیل روستای سالم جوشقان کمال تشکر وقدردانی داریم روایت از حضرت رسول اکرم (ص) داریم خیرین سه اثر ماندگار دارند !- اولاد صالح ۲- ازعلم جامعه بهرمند ۳- ابنیه
با سلام وعرض خیرمقدم دوباره به عزیز ارجمند آقای مهندس شرافت ازنظر و
توجه دقیق شما نسبت به سایت و اخبار روستای جوشقان ساوه بسیار بسیار
ممنون ومتشکرم امیدوارم ما را با نظرات خوب خود یاری فرمایید . موفق
وسلامت باشید. با تشکر محمد شریعت بهادری
سلام ادب احترام جناب اقای احمد ولد خانی فراموش کردند از خدمات خیرین وبزرگان فرهنگی اجتماعی عمرانی واقتصادی در توسعه جوشقان بزرگ وبی نظیر منظقه نوبران بام برده شود خداوند به همه انها که از دینا رفته اند زنده هستند جزای خیر عنایت فرماید انشالله
سلام ادب احترام خدمت استاد فرزانه وفرهنگ دوست وارزشی جناب اقای محمد شریعت بهادری افتخار اشنایی اینجایت با حضرتعالی در برگزاری یادواره ستارگان درخشان شهدای عزیز جوشقان بود. باعث افتخار ماست انشااله با مدیریت آنجناب ومشارکت همه مردم فرهنگ دوست روستای سالم جوشقان مقیم روستا. شهرستان .کشورو خارج ازکشور.تا رساندن به همه شاخص جهانی ومعنوی جوشقان راافتخار جهان اسلام بسازیم.
باسلام عزیز گرانمایه جناب آقای مهندس محمد شرافت
از تک تک کلمات پر بارتان در مورد روستای دارالشهدای جوشقان ساوه کمال تشکر را دارم .
افراد خوب و بزرگ مانند شما همه چیز وهمه کس را خوب می بیند . دست حق یارتان محمدشریعت بهادری
بیایید امشب برای یک بار هم که شده ترسمان را کنار بگذاریم! کمی از حاجتها و نیازها و خواستههایی که هیچگاه رهایمان نکردهاند رها شویم! مثل لحظههایی که باران میزند جوانی کنیم و سرخوش بپریم زیر باران! نترسیم! از خیس شدن! از باران! چترها را باید بست… زیر باران باید رفت! شب قدر شب عاشقی ست! شب گدایی نیست!
تو بندگی چو گدایان به شرط مزد مکن
که خواجه خود هنر بنده پروری داند
شب قدر، شب عشق است، شب وصال است
شب وصل است و طی شد نامهٔ هجر
سلام فیه حتی مطلع الفجر
شب قدر، شب شادی ست، شب خوشی و سرمستی ست، شب مبارک باد است، انا انزلناه فی لیله مبارکه…
چه مبارک سحری بود و چه فرخنده شبی
آن شب قدر که این تازه براتم دادند
شب قدر شب باران است! باران مهربانی خدا! باران مغفرت! باران فرشتههای الهی! شب قدر را قدر نامیدهاند به معنای تنگی جا! آنقدر در این شب از آسمان فرشته میبارد که اگر سوزنی رها شود بر زمین نخواهد رسید! از بس که زمین فرشته زار شده! نترس! چترها را باید بست…. زیر باران باید رفت….. همین!
تاریخ آب و آبرسانی در ساوه/ تالیف محمد شرافت و داوود کاهه
لاعات فهرست نویسی کتاب
MARC FORMAT
تاریخ آب و آبرسانی در ساوه/ تالیف محمد شرافت و داوود کاهه
پدیدآور
شرافت، محمد
تاریخ اثر ، ۱۳۸۰.
موضوع
آب، منابع — ایران — ساوه
ساوه– تامین آب
پدیدآور همکار کاهه، داوود
شرح [۱۲۶] ص.: مصور (بخشی رنگی)، جدول، نمونه
کتابنامه: ص. ۱۲۱ – ۱۲۳؛ همچنین به صورت زیرنویس
ناشر
[تهران]: دارالهدی
شابک ۹۶۴۹۲۴۷۴۷۵
شماره بازیابی دیوی ۵۵۳/۷۸۰۹۵۵۱۳۶
شماره بازیابی کنگره GB۷۹۲ /ش۴ت۲ ۱۳۸۰
شماره کتابشناسی ملی م۸۰-۳۸۵۴۶
موجودی در شبکه سیمرغ
آستان قدس رضوی – کتابخانه مرکزی
اطلاعات بیشتر در ویکی پدیا
آب، منابع
ساوه
برگزاری انتخابات خانه خیرین ایران از ۹۲/۶/۱ تا ۹۲/۶/۱۵
انتخابات شعب خانه خیرین شهرستان ها و استان ها متشکل از نمایندگان کلیه موسسات خیریه با هماهنگی سازمان بهزیستی کشور و خانه خیرین ایران در کلیه شهرستان ها از تاریخ ۹۲/۶/۱ الی ۹۲/۶/۱۵ توسط کمیته ای متشکل از مسئولین ادارات بهزیستی استان ها و شهرستان ها و نمایندگان موسسات خیریه شهرستان برگزار می شود.
هر موسسه خیریه ای که دارای اساسنامه ثبت شده و مجوز فعالیت از یکی از دستگاه های کشور باشد می تواند با معرفی نماینده، در این انتخابات شرکت نماید و عضو خانه خیرین ایران شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با ادارات بهزیستی یا خانه خیرین شهرستان ها و استان ها تماس بگیرید.
نظر دهید/چرا ملت شادی نیستیم؟
ارسال شده در: ۱۳۹۲/۰۶/۲۵
گزارشی در تاریخ ۲۰ شهریور ۹۲ در سایت ها از چجماه افکار نیوز منتشر شد که نشان از جایگاه کشورها در حوزه شادی در دنیا بود.رتبه ایران در این گزارش ۱۱۵ در میان ۱۵۶ کشور است.دانمارک، نروژ، سوییس، هلند، سوئد، کانادا، فنلاند، اتریش، ایسلندو استرالیا به ترتیب در بالاترین سطح شادی هستند.
ممکن است برخی بگویند که شاخص ها مطابق با فرهنگ ما نیست؟ یا آمار ها با رویکرد سیاسی منتشر می شود و ….
این آمار بهانه ای شد تا ببینیم نظر شما( مردم) چیست؟images
آیا ملت شادی هستیم؟آمار های حوزه اختلالات روانی ما چه می گویند؟(۳۴ در صد اختلال روانی در تهران)
ارزیابی از وضعیت خودمان داشته باشیم:آیا شاد هستیم؟
من نمی توانم بگویم ملت شادی هستیم چون آمار های خشونت و صرب و جرح و اختلالات روانی، جرایم و آسیب های اجتماعی و … نشانی از شادی ندارند.
عزیز بزرگوار آقای جعفر قنبر زاده سلام علیکم : از ارسال پیامتان متشکرم . از زحمات جنابعالی جهت هیئت تقدیر وتشکر می نمایم .موفق باشید.ارادتمند محمد شریعت بهادری
درجلسه موررخ ۹۲/۸/۸ سازمان مردم نهاد منطقه ۲۲ تهران خانم فرناز افدیره بعنوان دبیر کارگروه سلامت وبهداشت واقای مهندس محمد شرافت بعنوان دبیر کارگروه خدمات اجتماعی سازمان مردم نهاد منطقه ۲۲ تهران بمدت سه ماه با اکثریت ارای انتخاب شدند
با سلام و عرض ادب
بنده فرزند ابوالفضل شریعت و نوه ی خلیل الله شریعت هستم. فعال بودن این وبلاگ خیلی به آدم انرژی مثبت میده. من و خانوادم از وبلاگتون دیدن کردیم. مخصوصا قسمت شناسایی عکس ها برای پدرم خیلی خاطره انگیز بود. ما هم تعدادی عکس داریم که شاید برای کارتون مناسب باشه که میتونیم در اختیارتون قرار بدیم. با تشکر فراوان از دید چند بعدی شما به جوشقان.راهتان پر رهرو باد.
نشسته ام ودست ودلم به هیچ کاری نمی رود. دلم هوای تو را کرده.. نه که دلم وقت و بی وقت هوای صحن حرم عجیب و غریبت را نمی کند.. اما محرم که می شود.. این دهه انگار حال و هوای عالم عوض می شود….
می روم روضه…
این سینه سنگین و پر غبار را به محضر تو می آورم و فکر میکنم از محرم پارسال تا به حال چقدر خاکی شده ام…
روضه خوان میخواند و من سینه میزنم، محکم میزنم و میتکانمش…می خواند و من محکمتر میزنم که خاکهایش را بریزی… باز محکم تر میزنم میخواهم روزنههای ورود شیطان به سینهام را بفشاری و ببندی… بازمحکمتر میزنم تا محکمترم کنی… سنگین میزنم تا من با سبکی و سستی و نادانیم بار اضافهای روی قلب امامم نباشم…
روضه خوان میخواند و نام شیرین تو را صدا میزند.. اشکم در میآید.. بشور قلبم را.. شفافش کن.. بگذار نگاهش که میکنی عکست در آن بیفتد.. این روضهها فرصت طلایی من است.. قلبم را صاف و محکم کن.. تعمیرم کن آقا.. آبادم کن..
روضه خوان میخواند و من مشت مشت هوای عاشقانه مجلس عزایت را به سینه میکوبم و روی قلبم میپاشم… به یمن همین هوای روضههای توست که محرم میشود همه مهربانتر میشوند و آدمهای با فاصله،ز زیر چادر خیمه عزای تو به هم نزدیک میشوند… اسم تو یک لایه اشک میگذارد روی چشم آدمها که از پشتش دنیا جور دیگری دیده می شود… اسم تو گره قلبها را به همه خوبیها و حقیقتها محکم میکند، اعتقاد میآورد…
روضه خوان میخواند امشبی را شه دین در حرمش مهمان است… و من به خاطر میآورم که مولایمان حسین امشبی را مهلت گرفته که نماز بخواند و قرآن تلاوت کند و استغفار کند و من مبهوت این عشق بزرگم… عشق حسین به تو و محبت بیاندازه تو به ما… خدایا یعنی من قراضه این قدر برای تو مهمم که حسین عزیزت اینقدر برای اینکه من گم نشوم مصیبت ببیند… بایستد روبروی این قوم که فرق نان و نور را نمیفهمند التماس کند که اشتباه نکنند… و علی اکبر و علی اصغر و قاسم و عباس و سکینه و رباب و رقیه… و اینها همه یک طرف… امان از دل زینب…
زینب… با این نام میشود عاشق شد، مومن شد، صبور شد، محکم شد و بلند شد…
روضه خوان به آخر شعرهاش رسیده و دارد دعا میکند… دارم فکر میکنـم به مشکلات ریز و درشت اطرافـم و یـادم میافتد به امامزمانی که بعید نیست همین حالا با این همه بیعقلی و بیادبی و بیاخلاقی من از امام حسین تنهاتر باشد… به قرآن فکر میکنم و به باشگاهمان… به قرارهایمان… به اینکه اصلا طاقت ندارم حتی فکرکنم که یک روز امام زمان احتیاج به یاری داشته باشد و من آنقدر حقیر و بیسواد و چرک باشم که نتوانم بشناسمش و عاشقش شوم و یاریش کنم…
نه خدایا… به اباعبدالله و خانواده نجیب و محترمش نپسند اینقدر آدم گم و گوری بشوم… نپسند که آنقدر دوست نداشتنی و نفرتانگیز بشوم که نتوانم امام زمانم را یاری کنم…
بچهها انگار قرارهای پارسال هنوز ملکه قلبمان نشده… بگذارید دست در دست بانوی صبر و اعتقاد عمه جان زینب، از عصر عاشورا شروع کنیم… عصری که با قرآن خواندن سر بریده ای بر فراز نیزه ادامه می یابد…
مثل پارسال با صبر شروع کنیم… هر روز تا اربعین تمرین کنیم… تا صبورتر و محکمتر بشویم… خدا صابران را دوست دارد… هر کس هر کار خوبی به دلش میافتد بسم الله… روزی صد قل هوالله.. یا صبحها سوره فجر.. یا حشر یا یاسین یا کهف … یا هر کار خوب دیگری… بسم الله…
لطفا برای با ظرفیتتر شدن، با وجود و با ادب و با معرفت شدن و صبورتر شدن من هم دعا کنید…
با سلام خدمت همه دوستان عزیز و دنبال کننده های اخبار سایت جوشقان. از میان دوستان کسی هست که در مورد تاریخچه حضور اقوام شریعت در روستای جوشقان اطلاعات مستندی در اختیار ما قرار دهد؟
بازشناسی هویت شیعه توسط فوکویاما(فیلسوف آمریکایی)
ارسال شده در ۹۲/۰۹/۱۰ ساعت ۱۳:۳۳ توسط شهیده
شیعه پرندهای است که افق پروازش خیلی بالاتر از تیرهای ماست!
فوکویاما فیلسوف معروف آمریکایی درکنفرانس اورشلیم باعنوان «بازشناسی هویّت شیعه»میگوید: شیعه، پرندهای است که افق پروازش خیلی بالاتر از تیرهای ماست.پرندهای که دو بال دارد: یک بال سبز و یک بال سرخ.او بال سبز این پرنده را مهدویّت و عدالت خواهی و بال سرخ را شهادتطلبی که ریشه درکربلادارد و شیعه را فنا ناپذیر کرده است، معرفی میکند.
با سلام خدمت استاد ارجمند جناب اقای بهادری از اینکه میبینم برادرانمان سرزمین پدر خود را فراموش نکرده اند واقعا خوشحال و خرسندم و ارزوی سرافراز ی و سربلندی را برای دوستان از خداوند خواستارم
سلام معرفی شهر سالم وروستای سالم شهرستان ساوه تقدیم به مردم خوب روستای سالم جوشقان
شهر سالم ساوه
معرفی ساوه بعنوان شهر سالم
بازدید نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران از برنامه های – WHO-CBI
هیات نمایندگی سوریه در ایران
دبیر خانه ی ابتکارات جامعه محور وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی با حمایت سازمان جهانی بهداشت در ایران میزبان چهار تن از مقامات استان های مختلف سوریه برای بازدید آموزشی به مدت یک هفته از ۲۸ مهر تا ۴ آبان ۱۳۸۶ (۲۰-۲۶ اکتبر ۲۰۰۷) بود. اهداف این دوره آموزشی ارائه آشنایی و به مشارکت گذاردن تجربیات موفق در زمینه نیازهای اساسی توسعه (BDN)، برنامه های روستای سالم و شهر سالم، و نیز مراقبت های اولیه سلامت شامل سیستم کارکنان سلامت جامعه (بهورز) در ایران بود. افزون بر این، اقدامات توانبخشی جامعه محور (CBR) توسط سازمان بهزیستی کشور و عملیات کاهش فقر کمیته امداد امام خمینی در ایران نیزبه اطلاع بازدیدکنندگان رسید. به عنوان بخشی از بازدید آموزشی، هیأت نمایندگی علاوه برمناطق مختلف پروژه در شهرکرد و ساوه، از ادارات، سازمان ها، و نهادهای مربوط بازدید بعمل آوردند.
با سلام
با زحمات شما جوشقان ساوه جهانی شده ، به تمام جهان جوشقان ساوه را معرفی کردید،
این افتخار بزرگی برای اهالی جوشقان ساوه می باشد. باتشکرفراوان کریم قلیچ خانی
با سلام ،جای بسی شعف وافتخار است که با زحمات حضرتعالی استعدادها وتوانمندی های اهالی محترم جوشقان در سایت منعکس میشود،قطعا”این امر موجب تحول در جمیع امور مرتبط با روستا خواهد شد.تعامل و هماهنگی شما با سایت ووبلاگ های روستاهای همجوار رفاقت وهمکاری رابین اهالی منطقه صد چندان نموده وکلاس آموزشی ارزشمندی خواهد بود که ثمرات آن موجب عمران وآبادانی منطقه می شود.لذا به نمایندگی از اهالی فهیم روستا بابت تمام زحماتی که متحمل می شوید،خالصانه تقدیر وتشکر می نمایم. با احترام محمد رضاخلجی رئیس شورای اسلامی جوشقان
با سلام وعرض ادب خدمت آقای محمد شریعت بهادری(مدیر محترم سایت جوشقان زیبا) از زحمات وتلاش های خالصانه شما جهت شناساندن روستای زیبای جوشقان به جهانیان تشکر می نمایم.مثل همیشه آماده همکاری با شما هستم.
یکی از دلایل اصرار بر حفظ حجاب این است که بدحجابی در اکثر مواقع موجب سردی در روابط خانوادگی خواهد شد و خانواده این ارزشمندترین و مقدس ترین نهاد جامعه اسلامی با همین حرکت گاه از هم پاشیده میشود.
تاریخ ایجاد در جمعه, ۰۹ اسفند ۱۳۹۲ ۱۶:۴۲ | پرینت | ایمیل | بازدید: ۰
تعامل ومشارکت وهمکاری وهم نشینی مدیر عامل کلیه خانه خیرین ایران از استانهای سراسر کشور با اقای رحمانی فضلی وزیر کشور اقای هاشمی ریاست سازمان بهریستی کشور وستاد مواد مخدر کشور درتهران درمورخ ۱۳۹۲/۱۲/۹
۱- پیشگیری از مواد مخدر ۲- درمان بیماران مواد محدر ۳- صیانت جامعه ازمواد محدر
۲۳ اسراء- احسان به والدین در کنار توحید و اطاعت از خداوند آمده تا نشان دهد این کار،هم واجب عقلی و هم واجب شرعی است. احسان به والدین حد و مرز ندارد.(نه مثل فقیر که تا سیر شود و جهاد تا رفع فتنه و ….
سلام ادب احترام به همه مردم خوب جوشقان تبریک نوروز سال ۱۳۹۲ انشاالله باهمت شما عزیز اولین وبلاگنویسان ارزشی فرهنگی شهرستان ساوه استانهای کشورباشیم
شهرستان ساوه شهر یاقوت های سرخ چشم به راه میهمانان نوروزی
ساوه- ایرنا- شهرستان ساوه با آمیزه ای از جاذبه های طبیعی، گردشگری و ۴۰۰ اثر تاریخی و باستانی شناسایی شده چشم به راه میهمانان نوروزی است.
[ساوه شهر یاقوت های سرخ چشم به راه میهمانان نوروزی]
فاطمه، بانویى است چون مریم، پاک و مطهر ـ داراى ارتقاى روحى و معنوی؛ چون بلقیس، با علم و درایت؛ چون زنان معاصر با حضرت موسی، حاضر در تمام لحظات حساس و سرنوشتساز؛ چون هاجر، صبور و با استقامت.
هوالعزیز
نذر دستهای تو …
هر وقت اضطرار و تشنگی امان می برد
هر وقت بی ادبی ایمان را تهدید می کند
هر وقت بی وفایی و بی معرفتی کمر می شکند
هر وقت گره های زندگی آنقدر پیچیده می شود که کسی را یارای باز کردن آن نیست…
همه دلتنگ مردی با ایمان و با ادب و با وفا و با معرفت می شوند که گره های سخت و در هم پیچیده را “بی دست” باز می کند.
پس سلام خدا و فرشتگان مقرب و پیامبران و صالحان و همه شهدا و راست گویان و راست قامتان و پاکان تاریخ هر صبح و شب بر تو باد ای پسر بی نظیر امیرالمومنین
من کیم که شهادت بدهم که تو همان عبد صالحی هستی که یاری امام زمانت را کوچک نشمردی و سنگ تمام گذاشتی و چه نیکو برادر صبور مجاهد حمایت کننده ای هستی…
و من اینجا ایستاده ام صله تولد تو که هدیهی ام البنین شجاع و مهربان به زهرا و علی و حسن و حسین و زینبی
از تو که علمدار و سقا و رشید و باوفا و گره گشایی
از تو که ماهی… ماه بنی هاشم
باز کردن گره قصه های پر غصه امام زمانم را بخواهم
که بی او ما را یارای نوشیدن نوشداروی قرآن نیست
که بی او تشنگی و بی ادبی و بی معرفتی ما را تهدید می کند
که بی او… عمو جان سخت می گذرد سخت…
یا نور النور، یا منور النور، یا خالق النور، یا مدبر النور، یا مقدر النور، یا نورا کل نور، یا نورا قبل کل نور، یا نورا بعد کل نور، یا نورا فوق کل نور، یا نورا لیس کمثله نور(فراز ۴۸)
ya-noorاین شب ها هرکجا باشیم نورش هست..کافی ست از ته دل صدایش کنیم!
او مراد مریدین را میداند..
از ضمیر صامتین باخبر است ..
و ناله ی خسته دلان را شنواست ..
هم اوست که حوائج سائلان درگاهش را روا میکند..
عذر توبه کنندگان را میپذیرد و در قلب عارفان منزل دارد..(فراز ۶۴)
پس بار دیگر هر وقت تنها شدیم ، پناهی نداشتیم ..راه را گم کردیم و راهنمایی نداشتیم.. به سمتش برویم و صدایش کنیم!
یا حبیب من لا حبیب له!
یا طبیب من لا طبیب له!
ای راهنمای کسی که راهنمایی ندارد.
ای پذیرنده ی کسی که هیچ کس اجابتش نمیکند..(فراز ۶۰)
کسی که دعای مضطر و درمانده را به اجابت می رساند و گرفتاری و بلا را برطرف می کند(۶۲ نمل)
دلایل تحریم گسترده شراب در اسلامنویسنده: رامین – ۱۳٩۳/٢/٢۵
کبد بزرگترین عضو بدن ماست و بیش از ۵۰۰ وظیفه را بر عهده دارد و یکی از بزرگترین نقش های کبد مبارزه با عفونت و تجزیه غذا ها است.هر سال مصرف الکل علت ۲۵ درصد از مرگهای بیماری های کبدی است[۱].مصرف الکل باعث آسیب رساندن به سلول های کبدی یا از بین بردن آنها می شود و باعث بروز بیماری کبد چرب هپاتیت الکلی و سیروز الکلی می شود.[۲]
دیابت : الکل باعث افزایش قند خون در نتیجه باعث ابتلا به دیابت می شود[۳] دیابت یک بیماری است که در آن توانایی تولین انسولین در بدن کاهش می یابد در نتیجه پایین آوردن قند خون مختل می شود و قند خون افزایش می یابد.
فشار خون و بیماری قلبی:مصرف الکل باعث افزایش فشار خون می شود[۴]افزایش فشار خون باعث بیماری های قلب و سکته مغزی و بیماری های مختلف عروقی می شود.با مصرف الکل و افزایش فشار خون باعث صدمه به عضله های قلب می شود و بالارفتن وزن نیز در نتیجه استفاده از الکل باعث بیماری های مختلف قلبی می شود.همچنین مصرف الکل باعث عروق کرونر می شود[۵]
سکته مغزی:یک مطالعه بروی ۶۰۰۰ مرد اسکاتلندی نشان داده است با بالا رفتن میزان مصرف الکل خطر سکته مغزی تا اندازه زیادی افزایش می یابد و افرادی که الکل مصرف می کنند سی در صد بیشتر در معرض سکته مغزی قرار دارند.[۵]
کاهش ویتامین ها و کلسیم و پوکی استخوان :مصرف الکل باعث کاهش مواد معدنی می شود مثلا مصرف سی گرم الکل ۵ درصد از غلظت ویتامین B12 را کاهش می دهد. علاوه بر آن ویتامین A را که در افزایش بینایی نقش دارد را افزایش می دهد.مصرف اکلل باعث دفع کلسیم از طریق ادرار می شود که در انتقال پیام های عصبی نقش دارد علاوه بر ان کمبود کلسیم باعث پوکی استخوان می شود و ارتباط مصرف الکل با پوکی استخوان امروزه یک مساله اثبات شده است[۶]کاهش ویتامین B12 نیز باعث سستی کم خونی و ضعف و بی حالی می شود.
کاهش قدرت تولید مثل و قدرت جنسی و مضرات مختلف روی جنین:مصرف الکل باعث کاهش غلطت اسپرم در مردان[۷] و کاهش قدرت تولید مثل در زنان می شود.همچنین الکل تاثیرات مخربی بروی جنین دارد و باعث کاهش ضریب هوشی جنین می شود.[۸]علاوه بر آن الکل با عبور از ناف در خون جنین جریان می یابد[۹].الکل در مردان و زنان باعث کاهش قدرت جنسی و در مردان باعث کاهش قدرت نعوظ و در زنان باعث اختلات در ارگاسم می شود و برخلاف تصور عام مردم بعنوان خاموش کننده زندگی جنسی است.[۱۰]
سرطان:مصرف الکل با هفت نوع سرطان در ارتباط است از جمله دهان، گلو، کبد، روده و سرطان پستان است و بعد از مصرف سیگار بزرگترین عامل ابتلا به سرطان مصرف نوشیدنی های الکلی است.مطالعات نشان داده که افرادی که مواد الکلی مصرف می کنند در مرض ابتلا به سرطان قرار دارند.همچنین افرادی که الکل مصرف نموده اند تاثیرات درمان با شیمی درمانی بروی آنها بسیار کمتر شده است[۱۱][۱۲]
کاهش حافظه با مصرف الکل ویتامین B1 کاهش می یابد که باعث سندروم زوال عقل می شود.اتانول موجود در الکل باعث نابود شدن سیستم عصبی می شود.و الکل قدرت یادگیری را از مغز انسان می گیرد.[۱۳]
التهاب پانکراتیت : این نوع التهاب باعث درد دنده های زیر شکم هنگام خوردن و نوشیدن می شود و عوارض جدی را دارد و در ایران مهم ترین دلیل ابتدا به این بیماری مصرف الکل است.[۱۴]
کوری و کاهش بینایی:بارها مشاهده شده که مشروبات الکلی غیر استاندارد باعث کوری شده[۱۵] ولی حتی مشروبات الکلی که در شرایط مناسب تهیه شده اند نیز قدرت بینایی را کاهش می می دهند و باعث تار دیدن محیط اطراف می شود و با کاهش قدرت عضلات جشم باعث می شود که حتی چشم قادر به تشخیص رنگها نیز نباشد و دید محیطی به شدت کاهش یابد.[۱۶]
میگرن :الکل یکی از محرک های میگرن است و مصرف بالای الکل باعث افزایش سردرد و میگرن می شود.[۱۷]
کم خونی:مصرف الکل باعث می شود تعداد گولبول های قرمز خون که مسئول حمل اکسیژن هستند به شدت کاهش یابد.الکل با کاهش جذب ویتامین B12 و اسید فولیک منجر به بروز کم خونی می شود.[۱۸]
سیروز :الکل سمی برای سلول های کبدی است و باعث توسعه بیماری کشنده سیروز می شود که باعث زخمی و نابود شدن کبد می شود.[۱۹]
بیماری های روانی:الکل باعث می شود در هر دهه مغز ۱٫۹٪ کوچکتر شود و زوال عقلی نیز از اثرات کوچک شدن مغز است.همچنین عوارض روانی مانند تشنج نقرس افسردگی را نیز با خود همراه دارد.[۲۰]
عفونت های انگلی و ریه ها:یک برسی نشان داده که مصرف الکل با ابتلا به بیماری های عفونی از جمله سل و ذات الریه ارتباط مستقیم دارد و کسانی که الکل مصرف می کنند در معرض ابتلا به بیماری های عفونی قرار دارند.[۲۱]همچنین ثابت شده الکل بروی ریه ها نیز تاثیر منفی دارد و باعث کاهش سرعت تنفس می شود.[۲۲]
علاوه بر این موارد بالا شامل مصرف مشروبات الکلی می شود که تحت شرایط کاملا استاندارد تهیه شده اند صدها بار مشاهده شده که مصرف مشروبات خانگی که در شرایط مناسب تهیه نشده اند باعث مرگ [۲۳][۲۴][۲۵][۲۶]افراد شده است.
علاوه بر تبعات فردی تبعات اجتماعی گسترده ای را نیز به دنبال دارد بارها اتفاق افتاده که در اثر مصرف الکل تجاوزهای جنسی و تجاوز به محارم در کشور های مختلف جهان و حتی خود ایران [۲۷][۲۸][۲۹][۳۰] تصادفات[۳۱] وقتل ها[۳۱][۳۲][۳۳] اتفاقات مختلفی رخ داده است.
هرچند ممکن است شراب فواید بسیار زیادی برای بدن داشته باشد ولی مضرات آن برای جسم روح و محیط اطراف و جامعه دهها برابر فواید آن است.
در آیه ۲۱۹ سوره بقره نوشته شده :
درباره شراب و قمار از تو سؤ ال میکنند، بگو: در آنها گناه و زیان بزرگی است، و منافعی (از نظر مادی) برای مردم در بر دارد، (ولی) گناه آنها از نفعشان بیشتر است. و از تو میپرسند چه چیز انفاق کنند؟ بگو: از مازاد نیازمندی خود. این چنین خداوند آیات را برای شما روشن میسازد، شاید اندیشه کنید!
در سوره مائده آیه ۹۰ و ۹۱ نوشته شده :
اى کسانى که ایمان آوردهاید شراب و قمار و بتها و تیرهاى قرعه پلیدند [و] از عمل شیطانند پس از آنها دورى گزینید باشد که رستگار شوید. شیطان میخواهد در میان شما بوسیله شراب و قمار عداوت ایجاد کند، و شما را از ذکر خدا و از نماز باز دارد آیا (با اینهمه زیان و فساد و با این نهی اکید) خودداری خواهید کرد؟!
حضرت امام رضا علیه السلام فرموده است : شراب باعث عوارض قلبی است ودر آن ضایعتی به وجود می آورد.شراب دندانها را سیاه ودهان را متعفن وبد بو میکند.
منبع:مستدرک۳،صفحه۱۳۷
رسول اکرم (ص) فرموده اند : به خدا قسم شرابخوار در قیامت به شفاعت من نائل نمی شود و در کنار کوثر به من وارد نخواهد شد.
منبع : کافی ۶،ص۴۰۰ و ۳۹۸
حضرت امام سجاد (علیه السّلام) فرموده اند: شرابخواری و قمار بازی از گناهانی است که پرده ها را پاره می کند و شرم و حیا را از میان برمی دارد.
منبع: بحار۱۶، ص ۱۶۴
حضرت امام رضا (علیه السّلام) فرموده اند: خداوند شراب را حرام کرده است برای آنکه شراب مایه ی فساد است. به علاوه عقل را از درک حقایق ساقط می کند و آدمی را در مواجهه با مردم بی شرم و حیا می نماید.
منبع: مستدرک۳، ص ۱۳۷
پیامبر (ص) فرمودند : یکی از پادشاهان بنی اسرائیل مردی را ناگزیر کرد که به انتخاب و اختیار خویش باید یکی از این اعمال را انجام دهد و گرنه او را خواهد کشت شراب خواری ، قتل و زنا .
آن مرد شراب خواری را برگزید و چون مست شد هم زنا کرد و هم باعث قتل شد.الغدیر ج۶ص۲۵۷
امام صادق (ع) می فرماید : هرکسی که جرعه ای شراب بنوشد ، خداوند و ملائکه و انبیاء و مومنان او را لعنت می کنند زیرا مستی شراب روح ایمان را از کالبد می برد و به جایش روح پست و کثیف و لعنت شده قرار می دهد.وسائل الشیعه ج۱۷ ص ۲۳۸
امام صادق (ع) می فرمایند :« خداوند بر همه گناهان و کارهای زشت و پلید قفلی گذارده که کلید آن خوردن شراب است.»وسایل الشیعه ج۱۷ص۲۵۱
————-
[۱] Alcohol and liver disease
[۲]Alcohol-Related Liver Disease
[۳]Alcohol and diabetes: Drinking safely
[۴]Alcohol and Blood Pressure
[۵] Alcohol consumption and mortality from all causes, coronary heart disease, and stroke: results from a prospective cohort study of Scottish men with 21 years of follow up
[۶] Does alcohol contribute to vitamin and mineral deficiencies?
[۷]Trying to Get Pregnant? 10 Proven Sperm Killers
[۸]Prenatal Alcohol Exposure Affects IQ
[۹]Effects of Alcohol on the Developing Embryo and Fetus
[۱۰]Is alcohol affecting your sex life?
[۱۱]Alcohol and Cancer Risk
[۱۲]Alcohol Use and Cancer
[۱۳]Effects of alcohol on memory
[۱۴]پانکراتیت از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
[۱۵]مصرف مشروبات الکلی = از دست دادن بینایی
[۱۶]How Alcohol Affects Your Eyes
[۱۷]Alcohol and Migraine
[۱۸]Vitamin deficiency anemia
[۱۹] و [۲۰] ۱۲ Health Risks of Chronic Heavy Drinking
[۲۱]Infectious diseases have alcohol link
[۲۲]What alcohol really does to your body
[۲۳]مرگ ۶۳ نفر بر اثر مصرف مشروبات الکلی
[۲۴]مرگ ۳ میلیون نفر در سال به دلیل مشروبات الکلی
[۲۵]مرگ شش نفر در هر دقیقه به علت مصرف مشروبات الکلی
[۲۶]مرگ ۴۱ نفر بر اثر مصرف مشروبات الکلی غیراستاندارد در رفسنجان
[۲۷]تجاوز پسر مست تهرانی به دختر ۱۹ ساله در مغازه تعطیل
[۲۸]تجاوز جنسی پسر مست به دختر جوان
[۲۹]تجاوز گروهی چند پسر نوجوان به دختران مست جنجال آفرید
[۳۰]مرد مست بلخی که به دخترانش تجاوز کرده بود به اعدام محکوم شد
[۳۱]مرگ تلخ مرد مست در شهرک غرب + تصاویر
[۳۲]مرد مست ۷ تن را به گلوله بست/مرگ قاتل فیلیپینی به ضرب گلوله پلیس
صحبت کردن از حضرت مهدی(ع) و نشانههای ظهور ایشان در واقع صحبت کردن از حوادثی است که بناست در آینده اتفاق بیفتد و لذا بجاست که از خود بپرسیم: اگر در مورد احادیث نقل شده در این زمینه بررسی اسناد صورت گرفت و مطمئن شدیم که آنها از معصوم(ع) صادر شده است، آیا میتوان مطمئن بود که حتماً همه آن حوادث آنگونه که در روایات شریف ما آمدهاند وقوع یابند؟ پاسخ به این پرسش در کتب عقیدتی و فلسفی تحت عنوان «بداء» داده میشود که طی این بخش از مطالب به آن میپردازیم.
«بداء» در لغت به معنای ظهور و روشن شدن پس از مخفی بودن چیزی است و اصطلاحاً به روشن شدن چیزی پس از مخفی بودن از مردم اطلاق میشود؛ بدین معنا که خداوند متعال بنا بر مصلحتی، مسئلهای را از زبان پیامبر یا ولیای از اولیای خویش به گونهای تبیین میکند و سپس در مقام عمل و ظهور و بروز، غیر آن را به مردم نشان میدهد. در قرآن آمده است:
خداوند هر چه را بخواهد محو یا اثبات میکند در حالی که امالکتاب نزد اوست و خود میداند عاقبت هر چیزی چیست.۱
و در آیهای دیگر:
و بدالهم سیّئات ما کسبوا.۲
بدیهایی را خود کسب کرده بودند و برای آنها مخفی بود برایشان نمایان شد.
یا:
ثمّ بدالهم من بعد ما رأؤا الآیات.۳
پس از آنکه نشانهها را دیدند حقیقت امر بر آنها روشن شد.
این ظهور پس از خفا، تنها برای انسان رخ میدهد و در مورد
خداوند متعال ابداً صدق نمیکند وگرنه لازمهاش این است که خداوند نسبت به آن موضوع جهل داشته باشد که این امر محالی است. خداوند، چنانکه قرآن کریم میفرماید به همه چیز آگاه و داناست ۴ و نسبت به همه چیز در همه زمانها و مکانها چه حاضر باشند و چه غایب، چه موجود باشند و چه فانی و چه در آینده به وجود بیایند، علم حضوری دارد. قرآن کریم در این زمینه میفرماید:
هیچ چیزی در آسمان و زمین از نظر خداوند متعال مخفی نمیشود.۵
از همین روست که مسئله بداء و ظاهر کردن آن امر مخفی به خداوند نسبت داده میشود:
و بدالهم من الله مالم یکونوا یحتسبون.۶
خداوند آنچه را گمان نمیکردند، برای آنها ظاهر کرد.
براساس آیه:
خداوند چیزی را که از آنِ مردمی است دگرگون نکند تا آن مردم خود دگرگون شوند.۷
و با استفاده از دیگر آیات و روایات میتوان چنین برداشت کرد که برخی اعمال حسنه نظیر: صدقه، احسان به دیگران، صله رحم، نیکی به پدر و مادر، استغفار و توبه، شکر نعمت و ادای حقّ آن و… سرنوشت شخص را تغییر داده و رزق و عمر و برکت زندگیاش را افزایش میدهد، همانطور که اعمال بد و ناشایست اثر عکس آن را بر زندگی شخص میگذارد.
پیش از شرح این عبارت که بداء در حقیقت ظاهر شدن چیزی است که از ناحیه خداوند متعال برای مردم مخفی و برای خودش مشخص بود، لازم است یادآور شویم که خداوند متعال بنا بر آیات قرآن دو لوح دارد:
الف) لوح محفوظ
لوحی که آنچه در آن نوشته میشود؛ پاک نشده و مقدّرات آن تغییر نمییابند؛ چون مطابق با علم الهی است:
بَل هُوَ قُرآنٌ مَجیدٌ ٭فی لَوحٍ مَحفوظٍ.۸
بلکه آن قرآن مجیدی است که در لوح محفوظ ثبت گردیده است.
ب) لوح محو و اثبات
بنا بر شرایط و سننی از سنتهای الهی، سرنوشت شخص یا جریانی به شکلی خاص میشود، با از بین رفتن آن سنتها یا مطرح شدن سنتهای جدید سرنوشت آن شخص یا آن جریان تحتالشعاع سنتهای جدید قرار میگیرد. به عنوان مثال بناست که شخص در سن ۲۰ سالگی فوت کند امّا به واسطه صله رحم یا صدقهای که میدهد، ۳۰ سال به عمرش اضافه میشود و تا ۵۰ سالگی زنده میماند یا به عکس، آن شخص بناست ۵۰ سال عمر کند به واسطه گناه کبیرهای خاص، ۳۰ سال از عمرش کاسته میشود در همان ۲۰ سالگی میمیرد. که البته خداوند متعال از اوّل میدانست که بناست اوّلی ۵۰ سال و دومی ۲۰ سال عمر کند ولی برای روشن شدن این سنتهای الهی مطلب به این شکل از زبان پیامبران یا اولیای الهی(ع) بیان میشود.
در قرآن کریم هم آمده است:
یمحوا الله ما یشاء و یثبت و عنده امّ الکتاب.۹
یا این آیه:
آنگاه مدتی را [برای شما عمر] مقرّر داشت و اجل حتمی نزد اوست.۱۰
با توجه به این دو لوح و مطالبی که تا به حال به آنها پرداختیم، این پرسش به ذهن میرسد که: آیا ظهور حضرت مهدی(ع) و نشانههایی که برای آن بیان شده است، در لوح محفوظاند یا محو و اثبات. به عبارت دیگر آیا ممکن است اصلاً مسئلهای به نام ظهور ایشان تا آخر عمر بشریت و هستی اتفاق نیفتد یا ظهور بدون تحقّق نشانهها رخ دهد یا همه نشانهها باید رخ دهند؟ در پاسخ به این پرسش باید نشانههای ظهور را به دو دسته تقسیم کنیم:
۱٫ امور و علایم مشروط
۲٫ امور و علایم حتمی. آنگونه که امام باقر(ع) امور را به موقوفه و حتمیه۱۱ و امام صادق(ع) به حتمی۱۲ و غیر حتمی تقسیم کردهاند. مسئله بداء هم در چهار زمینه با موضوع ظهور حضرت مهدی(ع) ارتباط مییابد:
۱٫ نشانههای مشروط و غیر حتمی ظهور
جز نشانههایی که صراحتاً در احادیث به حتمی بودن آنها اشاره شده است، بقیه نشانههای ظهور همگی از امور موقوفه به شمار میروند، چنانکه بزرگانی مانند شیخ مفید، شیخ صدوق و شیخ طوسی بدان تصریح کردهاند. بدین معنا که به جز نشانههای حتمی ظهور بقیه آنها بنا بر مشیت و اراده الهی ممکن است دچار تغییر و تبدیل، تقدّم یا تأخّر شوند. به عبارت دیگر آنها از جمله امور لوح محو و اثبات به حساب میآیند و ممکن است با تغییر و تبدیل در شرایط آنها و عوض شدن علل رخ دادن آنها به گونه دیگری پدید آیند یا اصلاً رخ ندهند. البته بسیاری از رویدادهایی که در احادیث ما به آنها اشاره شده است تا کنون اتفاق افتادهاند و دچار بداء در اصل تحقّق خویش نشدهاند.
مثلاً اگر در حدیث به نزول بلایی (مشروط) اشاره شده باشد به واسطه توسل و استغفار مؤمنان و مسلمانان ممکن است در نزول آن تأخیر رخ دهد یا اصلاً چنین بلایی به جهت عظمت عمل صالح ایشان نازل نشود یا اینکه با برخی اعمال صالح یا ناصالح ظهور حضرت را دچار تعجیل یا تأخیر کنند.
شاید بتوان علت بیان چنین اخباری را این دانست که اگر مسئله به این شکل تبیین نمیشد، مؤمنان هم از احتمال حدوث آن حادثه باخبر نمیشدند و بدان مبتلا میگشتند امّا پس از صدور حدیث از ناحیه معصوم(ع) و آگاه شدن مؤمنان و مسلمانان از آن، با دعا و توسل و استغفار از پدید آمدن چنان حادثه ناگواری ممانعت به عمل آورند یا سبب حدوث اتفاقی خوشایند شوند. البته فراموش نکنیم که عکس این مطلب هم کاملاً صادق است به این معنا که شخص معصوم(ع) با اعلام نزول بلا و علّت آن، حجت را بر مردم تمام میکنند که شما با وجود آنکه میتوانستید، آن بلا را از خویش دفع نکردید یا فلان خیر را به سوی خویش جلب ننمودید و از همین روست که روایت شده است:
خداوند متعال، به چیزی مثل بداء عبادت نشده است.۱۳
۲٫ علایم ظهور و امور حتمی
پنج مورد از نشانههای ظهور در بسیاری از روایات که از حدّ تواتر گذشته است؛ از جمله نشانههای حتمی ظهور برشمرده شدهاند:
خروج سیّد خراسانی و یمانی، ندای آسمانی مبنی بر حقّانیت حضرت مهدی(ع)، شهادت نفس زکیّه و فرو رفتن سپاهیان سفیانی در منطقه بیداء (بیابان بین مدینه و مکّه).۱۴
این نشانههای پنجگانه را احادیث از علایم حتمی شمرده و هیچگونه احتمال بدایی در مورد تحقّق آنها ندادهاند وگرنه خلاف حتمی بودن آنها میشد. این نشانهها شدیداً با مسئله ظهور ارتباط داشته و همگی مقارن ظهور رخ خواهند داد انشاءالله. بزرگوارانی چون مرحوم آیتالله خویی در پاسخ به نویسنده کتاب سفیانی و علامات ظهور۱۵، علّامه سیّد جعفر مرتضی عاملی، در کتاب خویش و شیخ طوسی، در غیبت خویش۱۶ نسبت به این موضوع تصریح و اذعان کردهاند که:
هر چند بنابر تغییر مصلحتها با تغییر شروط اخباری که به حوادث آینده میپردازند، ممکن است دچار تغییر و تبدیل شوند؛ جز آنکه روایت تصریح کرده باشد که وقوع آن جریان حتمی است که (با توجه به اعتماد ما به معصومین(ع)) ما هم یقین به حدوث آنها در آینده پیدا میکنیم و قاطعانه میگوییم در آینده چنین خواهد شد.۱۷
اشکال اساسی که به این نظر گرفته میشود؛ متکی به حدیثی است که نعمانی در کتاب خویش آورده است که: ابوهاشم داوود بن قاسم جعفری گفته است: نزد امام جواد(ع) بودیم و صحبت از حتمی بودن آمدن سفیانی شد، از آن حضرت پرسیدم: آیا در مورد امور حتمی هم بداء رخ میدهد؟ فرمودند: آری. گفتم: میترسم در مورد خود حضرت مهدی(ع) بداء رخ دهد. حضرت فرمودند:
ظهور حضرت مهدی(ع) وعده الهی است و خداوند خلف وعده نمیکند.۱۸
علّامه مجلسی، هم در بحارالانوار پس از نقل این حدیث این
توضیح را اضافه کردهاند که:
شاید محتوم، معانی مختلفی داشته باشد که با توجه به اختلاف در تعاریف ممکن است در مورد برخی از آنها بداء رخ بدهد. مضاف بر اینکه شاید منظور از بداء در مورد خصوصیات آن حادثه محتوم و حتمی باشد و نه اصل تحقّق آن، که مثلاً پیش از زوال حکومت بنیعباس سفیانی جنبشهای خویش را آغاز میکند.۱۹
این فرضیه چندان قابل قبول نیست؛ زیرا در صورت پذیرفتن آن، چه فرقی بین حتمی و غیر حتمی خواهد بود؟ مضاف بر اینکه روایت مورد بحث ما از حیث سند، ضعیف است.۲۰ در ضمن نمیتوان از آن همه حدیث و روایتی که به شدت بر حتمی بودن این پنج نشانه و امتناع احتمال رخ دادن بداء در آنها تأکید میکنند، چشمپوشی کرد و به احادیث انگشتشماری از این دسته تمسک نمود؛ چون ممکن است در شرایط خاصی (به فرض قوت و اعتبار سندی آنها) معصوم(ع) مجبور شده باشند از روی تقیه، چنین سخنی بگویند.
عبدالملک بن اعین گوید: به امام باقر(ع) در مورد حضرت مهدی(ع) گفتم: میترسم که زود بیایند و سفیانی نباشد. حضرت فرمودند:
والله نه. سفیانی از حتمیاتی است که حتماً خواهد آمد.۲۱
امور یا موقوفهاند یا حتمیه که سفیانی از دسته حتمیاتی است که حتماً خواهد بود.۲۲
یا امام صادق(ع) فرمودند:
از حتمیاتی که پیش از قیام حضرت مهدی(ع) خواهند بود اینهاست: شورش سفیانی، فرو رفتن در بیداء، شهادت نفس زکیّه و منادی که از آسمان ندا در دهد.۲۳
حمران بن اعین از امام باقر(ع) راجع به آیه:
ثمّ قضی اجلاً و اجلٌ مسمّی عنده؛۲۴
میپرسد. حضرت میفرمایند:
دو اجل وجود دارد: محتوم و موقوف.
– محتوم چیست؟
– جز آن نخواهد شد.
– و موقوف؟
– مشیت الهی در رابطه آن جاری میشود.
– امیدوارم که سفیانی جزء موقوفها باشد.
– والله که نه و از محتومات است. ۲۵
۳٫ بداء و قیام حضرت مهدی(ع)
ظهور حضرت حجت(ع) از اموری است که در اسلام نسبت به آنها به شدت تأکید شده و در حتمیت آن ذرهای شک و شبهه وجود ندارد. پیش از این گفتیم که در آیاتی نظیر آیه ۵۵ سوره نور، خداوند متعال به مؤمنان وعده داده است که فرمانروای زمین گردند و بر آن سیطره یابند که چنین واقعهای در تمام طول تاریخ تا کنون اتفاق نیفتاده است و از آنجا که « ان الله لا یخلف المعیاد»۲۶ و خداوند در وعده خویش تخلف نمیکند، در آیندهای دور یا نزدیک حتماً چنین اتفاقی خواهد افتاد. انشاءالله.
علاوه بر اینکه در موارد بسیاری رسول مکرم اسلام(ص) و معصومین(ع) شدیداً تأکید نمودهاند که:
حتی اگر از عمر هستی بیش از یک روز باقی نمانده باشد، خداوند آن قدر این روز را طولانی میکند که حضرت مهدی(ع) ظهور کرده و جهان را مملو از قسط و عدل گردانند.۲۷
۴٫ تعیین زمان ظهور حضرت مهدی(ع)
بسیاری از روایات، ما را از توقیت (مشخص کردن زمان ظهور) یا تعیین محدوده زمانی برای ظهور حضرت به شدت نهی کردهاند و شیعیان را امر کردهاند که هر که را چنین کرد تکذیب کنند و دروغگو بشمارند؛ زیرا این مطلب در زمره اسرار الهی است و کسی آن را نمیداند؛ امام صادق(ع) به محمدبن مسلم فرمودند:
محمد! اگر کسی وقتی از جانب ما برای ظهور حضرت مهدی(ع) نقل کرد، از تکذیب کردن او نترس! چرا که ما برای احدی تعیین وقت نمیکنیم.۲۸
وقتی فضیل از امام باقر(ع) میپرسد که آیا این مسئله وقت مشخص دارد؟ حضرت سه مرتبه میفرمایند: «آنها که وقت تعیین میکنند دروغ میگویند».۲۹ یکی از یاران امام ششم(ع) به ایشان عرضه میدارد: این مسئلهای که چشم انتظارش هستیم کی خواهد آمد؟ حضرت میفرمایند:
ای مهزم! آنها که وقت تعیین کنند دروغ میگویند، آنها که عجله کنند هلاک میشوند و آنها که تسلیم امر خداوند باشند نجات مییابند و به سوی ما باز میگردند.۳۰
آنگونه که از احادیث برمیآید، ظهور حضرت حجت(ص) از جمله اموری است که خداوند متعال آن را از مردم پنهان نموده است و هر زمان که خداوند تبارک و تعالی اراده کنند و شرایط و علل فراهم و مناسب باشد؛ زمین را از برکات وجودی آن امام همام(ع) بهرهمند خواهند نمود.
البته نهی از تعیین وقت، شامل نشانههای حتمی ظهور نمیشود؛ چرا که خود معصومین(ع) در این موارد به فاصله زمانی میان حدوث آن نشانه حتمی و ظهور حضرت اشاره کردهاند که مثلاً از ابتدای شورش سفیانی تا قیام حضرت بیش از ۹ ماه طول نخواهد کشید یا مثلاً ۱۵ روز پس از شهادت نفسزکیّه حضرت در مکه ظهور میکنند. ولیکن دیگر نشانهها حداکثر به این اشاره میکنند که ظهور آن وجود مقدس نزدیک شده است و نه بیش از این. چنانکه دیدیم برخی از نشانههای ظهور قرنهاست که اتفاق افتادهاند و گذشتهاند و هنوز ظهور رخ نداده است. که البته به جهت ایجاد امید در دل شیعیان مبنی بر نزدیک شدن ظهور معصوم(ع) از آن به عنوان نشانه قیام حضرت صاحب(ع) یاد کردهاند.
ضمناً اگر بنا بود زمان ظهور مشخص شود و همگان بدانند که ایشان بناست چه زمانی قیام جهانی خویش را آغاز کنند؛ ستمگران و ظالمان تمام عِدّه و عُدّه خویش را برای آن روز مهیا و آماده میکردند ـ که به خیال خام و واهی خود ـ آن نور الهی را خاموش کنند و نگذارند عدالت را در جهان گسترش دهند و مؤمنان و مستضعفانی هم که قرنها با حدوث این حادثه عظیم و بزرگ فاصله داشتند مبتلا به یأس و کسالت و خمودی میشدند حال آنکه قرنهاست بسیاری در انتظار آن یار غایب از نظر، دیدهها را خونبار کرده و هر صبح و شام دست دعا به تعجیل در فرج ایشان برداشتهاند و امید دارند که در زمره یاران و یاوران ایشان باشند. مشخص نبودن زمان ظهور خواب از چشمهای ستمگران ربوده و هر صبح و شام از این هراسناکند که شاید آن عزیز مقتدر امروز ظهور کند و پایههای حکومت شیطانیشان را درهم شکند.
به امید آنکه آن روز را ببینیم و از یاوران حضرتش باشیم. انشاءالله.
پینوشتها :
۱٫ سوره رعد(۱۳)، آیه ۳۹٫
۲ . سوره زمر(۳۹)، آیه ۴۸٫
۳ . سوره یوسف(۱۲)، آیه ۳۵٫
۴ . سوره نساء (۴)، آیه ۳۵٫
۵ . سوره آلعمران (۳)، آیه ۵٫
۶ . سوره زمر(۳۹)، آیه ۴۸٫
۷ . سوره رعد(۱۳)، آیه ۱۱٫
۸ . سوره بروج(۸۵)، آیات ۲۱ و ۲۲٫
۹ . سوره رعد(۱۳)، آیه ۳۹٫
۱۰٫ سوره انعام(۶)، آیه ۲٫
۱۱٫ نعمانی، محمد بن ابراهیم، الغیبه، ص۲۰۴؛ مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، ج۵۲، ص۲۴۹٫
۱۲٫ نعمانی، محمد بن ابراهیم، همان، ص۲۰۲٫
۱۳٫ کلینی، اصول کافی، ج ۱، باب البدأ، ح ۱ و صدوق، محمد بن علی بن حسین، التوحید، باب ۵۴، ح ۲٫
۱۴٫ صدوق، محمد بن علی بن حسین، کمالالدین، ج۲، ص۶۵۰، طوسی، محمد بن حسن، الغیبه ص۲۶۷، نعمانی، همان، صص۱۶۹ و ۱۷۲؛ مجلسی، محمد باقر، همان؛ ج۵۲، ص۲۰۴، طبرسی، فضل بن حسن، اعلام الوری، ص۴۲۶؛صافی گلپایگانی، لطفالله، منتخبالاثر، صص۴۳۹ و ۴۵۵٫
۱۵٫ فقیه، محمد، السفیانی و علامات الظهور، ص۱۰۲٫
۱۶٫ عاملی، جعفر مرتضی، دراسته فیعلامات الظهور، ص۶۰٫
۱۷٫ طوسی، محمد بن حسن، همان، ص۲۶۵٫
۱۸٫ نعمانی، محمد بن ابراهیم، همان، ص۲۰۵، مجلسی، محمد باقر، همان، ج۵۲، ص۲۵۰٫
۱۹٫ مجلسی، محمد باقر، همان، ج۵۲، ص۲۵۱٫
۲۰٫ رک: فقیه، محمد، همان، ص۱۰۲٫
۲۱٫ نعمانی، محمد بن ابراهیم، همان، ص۲۰۳؛ مجلسی، محمد باقر، همان، ج۵۲، ص۲۴۹٫
۲۲٫ نعمانی، محمد بن ابراهیم، همان، ص۲۰۴؛ مجلسی، محمد باقر، همان، ج۵۲، ص۲۴۹٫
۲۳٫ نعمانی، محمد بن ابراهیم، همان، ص۱۷۶، صافی گلپایگانی، لطفالله، همان، ص۴۵۵٫
۲۴٫ سوره انعام، آیه ۲٫
۲۵٫ مجلسی، محمد باقر، همان، ج۵۲، ص۲۴۹٫
۲۶٫ سوره آل عمران(۳)، آیه ۹٫
۲۷٫ رک: شیخ مفید، الارشاد، ج۲، ص۳۴۰، طبرسی، فضل بن حسن، همان، ص۴۰۱، مجلسی، محمد باقر، همان، ج۵۱، ص۱۳۳٫
۲۸٫ نعمانی، محمد بن ابراهیم، همان، ص۱۹۵، طوسی، محمد بن حسن، همان، ص۲۶۲؛ آل سید حیدر، مصطفی، بشارهالاسلام، ص۲۹۸، مجلسی، محمد باقر، همان، ج۵۲، ص۱۰۴٫
۲۹٫ طوسی، محمد بن حسن، همان، ص۲۶۲؛ مجلسی، محمد باقر، همان، ج۵۲، ص۱۰۳؛ صافی گلپایگانی، لطفالله، همان، ص۴۶۳٫
۳۰٫ نعمانی، محمد بن ابراهیم، همان، ص۱۹۸؛ طوسی، محمد بن حسن، همان، ص۲۶۲؛ مجلسی، محمد باقر، همان، ج۵۲، ص۱۰۴؛ آل سید حیدر، مصطفی، همان، ص۲۹۹؛ صافی گلپایگانی، لطفالله، همان، ص۴۶۳
تو را به عنوان مژده دهنده و بیم دهنده براى همه مردم فرستادیم، ولى بیشتر مردم ناآگاهند.
نخستین بار که وحى بر او نازل شد، به صورت رؤیاى صادقه بود. آن حضرت رؤیایى که مىدید مانند آن در بیدارى تحقق مىیافت. حضرت وقتى مىدید قومش غرق در گمراهى آشکارى شدهاند و بتها را پرستش نموده و بر آنها سجده مىکنند، دوست مىداشت دور از مردم و در خلوت و تنهایى به سر بَرَد، و با نزدیک شدن نزول وحى بر او، علاقهاش به تنهازیستى و خلوت، افزون گشت و براى تنهایى و عُزلتِ خویش غار حرا را برگزید. گاهى دهروز و گاهى نزدیک به یک ماه در آن به عبادت مىپرداخت و عبادتش طبق آیین ابراهیم(ع) انجام مىپذیرفت. او براى رفتن به غار و انجام عبادت، توشهاى برمىگرفت و روانه آن سامان مىشد و آنگاه که کار او به پایان مىرسید به خانهاش برمى گشت و مجدداً با خود توشهاى برگرفته و بدان جا مىرفت تا آنکه روزى در غارحرا وحى بر او نازل شد. فرشته وحى نزد او آمد و فرمود: بخوان. گفت: قادر بر خواندن نیستم. وى گفت: فرشته مرا سخت فشار داد بهگونهاى که احساس درد نمودم و سپس مرا رها کرد و گفت: بخوان. گفتم: من قادر برخواندن نیستم. مرا گرفت و دیگر بار به شدت فشار داد تا درد زیاد احساس کردم و سپس مرا رها کرد و گفت: بخوان. گف
تم: من توان خواندن ندارم. بار سوم مرا سخت فشار داد و سپس رها کرد و گفت: بخوان <إِقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِى خَلَقَ * خَلَقَ الإِنْسانَ مِنْ عَلَقٍ * إِقْرَأْ وَرَبُّکَ الأَکْرَمُ * الَّذِى عَلَّمَ بِالقَلَمِ * عَلَّمَ الإِنْسانَ ما لَمْ یَعْلَمْ».
رسول خدا(ص) در حالى که قلبش به تپش افتاده بود به خانه بازگشت و بر همسرش خدیجه وارد شد و بدو فرمود: مرا بپوشانید، مرا بپوشانید. وى را پوشاندند تا اینکه دلهره و هراس او بر طرف شد. حضرت ماجرایى را که دیده بود براى خدیجه بازگو کرد و سپس فرمود: بر جان خویشتن بیمناکم. خدیجه عرضه داشت: هرگز، به خدا سوگند، هرگز خداوند تو را خوار نمىگرداند، چه اینکه تو صلهرحم انجام مىدهى و میهمان نوازى مىکنى و به عیالمندان کمک مىرسانى و فقرا و مستمندان را دستگیرى کرده و از حق طرفدارى مىکنى. خدیجه آن حضرت را نزد پسر عمویش ورقهبننوفل برد… وى پیرمردى سالخورده بود که در دوران جاهلیت نصرانى شده و به انجیل آگاهى تمام داشت؛ خدیجه بدو گفت: پسرعمو! مطالب پسر برادرت را بشنو. ورقه بدو گفت: برادرزاده چه دیدهاى؟ رسول خدا(ص) وى را در جریان آنچه دیده بود قرار داد. ورقه بدو گفت: این همان وحى است که خداوند بر موسى(ع) نازل فرمود. اى کاش آن زمان من جوان بودم واى کاش آنگاه که قومت تو را بیرون مىرانند، من زنده باشم. رسول اکرم(ص) فرمود: آیا آنها مرا بیرون مىرانند؟ ورقه گفت: آرى، هر کسى که مانند تو رسالتى آورد با او د
شمنى مىورزند و اگر آن روز را درک کنم تو را با قدرت، حمایت ویارى مىکنم و سپس دیرى نپایید که ورقه از دنیا رفت و وحى قطع شد وقطع آن چهل روز به طول انجامید و بعد از آن پىدرپى نازل گشت. (۱)
دعوت نهانى پیامبر(ص)
رسول اکرم(ص) به انجام دادن دستوراتى که خداوند داده بود همت گماشت و براى اینکه مردم به طور ناگهانى با قضیهاى شگفتآور مواجه نشوند، دعوت به پرستش خدا را نهانى آغاز کرد و نخستین کسانى که به وى ایمان آوردند همسرش خدیجه بنت خویلد و علىبن ابىطالب و عبداللهبن ابى قحافه معروف به ابوبکر(۲) و زیدبن حارثه بودند.
گروهى از اشراف و موالى نیز در آغاز امر، دعوت اسلام را پذیرا شدند، مانند عثمانبنعفان، زبیربن عوام، عبدالرحمان عوف، عبداللهبن مسعود، سعدبنابىوقاص، طلحهبن عبیدالله، ابوذر غفارى، صهیب رومى و دیگران.
این عده به اسلام گرویده و در این راستا، فدا کارىهاى زیادى از خود نشان دادند. نقل شده که ابوجهل یکى از سران قریش، هرگاه مىشنید شخصى اسلام آورده و داراى جاه و مقامى است، او را مورد نکوهش قرار مىداد و بدو مىگفت: آیا دست از آیین پدرت که از تو بهتر بود برداشتى؟ ما تو را انسانى نادان و جاهل تلقى کرده و عمل تو را تقبیح مىکنیم و آبرو و حیثیت تو را بر باد مىدهیم و اگر آن شخص، فردى بازرگان و تاجر بود بدو مىگفت: تجارت و بازرگانى تو را کساد مىکنیم و اموالت را از بین خواهیم برد، چنان که آن فرد انسانى ضعیف بود، او را به باد کتک مىگرفت و فریب مىداد(۳). و این بهترین دلیل بر این است که دین اسلام، آن گونه که بدخواهان مدعى هستند با شمشیر گسترش نیافته است. رسول گرامى اسلام(ص) [در آغاز] آن اندازه قدرتمند نبوده که این افراد را وادار به پذیرش اسلام نماید، بلکه [بر عکس] شخص پیامبر و پیروان ایشان به سبب ایمان خود، از ناحیه قریش مورد ظلم وستم بسیار قرار گرفتند که به بیان آن خواهیم پرداخت.
دعوت علنى پیامبر
رسول اکرم(ص) از آغاز وحى مدت سه سال مردم را نهانى به پرستش خدا دعوت کرد تا اینکه خداوند با این فرموده به او دستور داد آیین خود را آشکارا اعلان کند:
آنچه را مأمور شدهاى انجام ده و از مشرکان روگردان شو.
آن حضرت دستور الهى را امتثال کرده و بر کوه صفا بالا رفت و فریاد زد یا صباحاه، مردم گفتند: این کیست که فریاد مىزند؟ گفتند: محمد است. وى فرمود: اى بنى فلان، اىبنىعبدالمطلب، اىبنىعبدمناف، همگى نزدش گرد آمدند. حضرت فرمود: اگر به شما خبر دهم سپاهى در دامنه این کوه تصمیم دارند بر شما حملهور شوند آیا باور مىکنید؟ گفتند: ما از تو دروغ نشنیدهایم. فرمود: بنابراین من شما را از عذاب و کیفر الهى برحذر مىدارم. ابولهب گفت: مرگ بر تو؛ ما را به خاطر همین سخن به اینجا کشاندى؟ و سپس بهپاخاست و این فرموده خدا نازل شد <تَبَّتْ یَدا أَبِى لَهَبٍ وَتَبَّ» تا آخر سوره. و آنگاه خداوند به پیامبرش فرمان داد:
پیامبر اسلام خویشاوندان خود را گرد آورد و بدانان فرمود: راهنماى هیچ قومى به همراهانش دروغ نمىگوید. به خدا سوگند اگر به همه مردم دروغ بگویم به شما دروغ نخواهم گفت و اگر همه مردم را بفریبم شما را فریب نمىدهم، به خدایى که هیچ معبودى جز او وجود ندارد، من فرستاده خدا به سوى همه مردم به خصوص شما هستم. به خدا سوگند همانگونه که به خواب مىروید از دنیا خواهید رفت و به همان نحو که بیدار مىشوید در قیامت بر انگیخته مىشوید و به کارهایى که انجام مىدهید مورد حسابرسى قرار مىگیرید و پاداش احسان و نیکى شما نیکى است و به بدىهایتان نیز کیفر خواهید شد، یا پیوسته در بهشت جاودانید و یا همیشه در آتش دوزخ به سرخواهید برد، و سپس جز با عمویش ابولهب، با سایر مردم به ملایمت سخن گفت.
ایستادگى قریش در برابر پیامبر
اعراب قبل از اسلام در مسجدالحرام بت مىپرستیدند، این بتها از سنگهایى ساخته شده بود که سود و زیانى نمىرساند، ولى با این همه، از نظر قریش که بزرگان عرب بودند، اساس وارکان زندگى آنها به شمار مىآمدند، چه اینکه به این بتها هدایایى از سوى مردم تقدیم مىشد که مصالح اقتصادى و منافع ادبى قریش را تأمین مىکرد، لذا تنها قریش بود که حراست جایگاه بتها را بر عهده داشت. بنابراین از بین بردن آیین بتپرستى مساوى بود با از بین رفتن این منافع و این تولیت و سرپرستى. به همین دلیل وظیفه رسول خدا(ص) در گسترش دین جدید، وظیفهاى بسیار خطیر و دشوار بود. وى بتپرستى و اعتقاداتى را که با یگانگى خداوند هم سویى نداشت، به شدت مورد انتقاد قرار داد و به این هم اکتفا نکرده، بلکه فساد نظامهاى اجتماعى آنان را بر ملا ساخت و قریش با این دید به پیامبر مىنگریستند که او فردى است مخالف برنامهها و آداب و رسوم آنها و قصد دارد پایه و اساس حیات اجتماعى و اقتصادى آنها را با هم به نابودى بکشد، از این رو تصمیم گرفتند براى حفظ کیان خود به شدت در برابر پیامبر ایستادگى کنند.
روزى رسول اکرم(ص) در مسجد الحرام بر آنان وارد شد ملاحظه کرد آنها بهبتها سجده مىکنند، آنان را از این کار منع کرد و بر مخالفت با دین و آیین پدرشان ابراهیم(ع) مورد نکوهش قرار داد. آنها به وى پاسخ دادند: ما به این دلیل بر آنها سجده مىکنیم که وسیلهتقرب ما به خدا شوند و این موضوع را خداوند درباره آنان یادآور مىشود، آنجا که در قرآن مىفرماید: <ما نَعْبُدُهُمْ إِلّا لِیُقَرِّبُونا إِلىَ اللَّهِ زُلْفى». رسول خدا(ص) برایشان بیان کرد که این کار همان شرکى است که خداوند آن را از آنها نخواهد پذیرفت و بدین سان آنان را بر ادامهکارشان مورد سرزنش قرار داد، لذا براى مخالفت با آن حضرت همداستان شدند و با تمسخر و استهزا به مقابله با وى پرداختند و این موضوع را خداوند چنین بیان فرموده است:
وَعَجِبُوا أَنْ جاءَهُمْ مُنْذِرٌ مِنْهُمْ وَقالَ الکافِرُونَ هذا ساحِرٌ کَذّابٌ * أَجَعَلَ الآلِهَهَ إِلهاً واحِداً إِنَّ هذا لَشَىءٌ عُجابٌ؛(۵)
و از اینکه بیم دهندهاى از خودشان به سویشان آمد، شگفتزده شدند و کافران گفتند: این شخص جادوگر دروغگوست. آیا وى خدایان متعدد را یک خدا مقرر داشته است و این مطلبى بسیار شگفتانگیز است.
و هرگاه که تو را دیدند به باد مسخرهات گرفتند و گفتند: آیا این همان فردى است که خداوند وى را به عنوان پیامبر فرستاده است. اگر ما بر پرستش خدایانمان پایدارى و استقامت نمىکردیم، او ما را منحرف مىساخت.
اینها امورى بود که رسول اکرم(ص) را اندوهگین و نگران مىساخت و خداوند آیاتى از قرآن را براى دلدارى حضرت نازل مىفرمود از قبیل:
پیامبران قبل از تو هم تکذیب شدند، ولى بر آن صبر پیشه کردند و آن قدر در اذیت و آزار قرارگرفتند تا اینکه نصر و پیروزى ما برایشان به ارمغان آمد.
علاوه براین کسانى که پیامبر را به تمسخر مىگرفتند افرادى سرشناس بودند، آنان پیامبر را به ناسزا گرفته و به آن حضرت اهانت روا مىداشتند و علاوه بر دروغگو شمردن او وى را فردى کاهن یا دیوانه مىخواندند. خداوند پیامبرش را مخاطب قرار داده و مىفرماید:
و آنان که کفر ورزیدند گفتند: این قرآن جز دروغهایى که پیامبر سرهم کرده چیز دیگرى نیست و دیگران هم به او کمک کردهاند. این سخن آنها ظلمى بزرگ و نسبتى ناروا به قرآن است و نیز گفتند: قرآن افسانههاى پیشینیان است که پیامبر آن را نگاشته و اصحابش صبح و شام بر او املا و قرائت مىکنند.
از جمله امورى که سبب شد آنها در مقابل پیامبر ایستادگى به خرج دهند، سرسختى آنها در زمینه معجزه خواهى بود که خداوند درباره آنان مىفرماید:
وگفتند: ما هرگز به تو ایمان نخواهیم آورد، مگر اینکه از زمین برایمان چشمه آبى بیرون آرى و یا داراى باغهاى خرما و انگور باشى و میان آنها نهرهاى آب جارى شود و یا آن گونه که بر ما ادعا کردى آسمان بر سرمان فرو افتد و یا خدا و فرشتگان را برایمان حاضر کنى و یا خانه و کاخى زرنگار داشته باشى و یا به آسمان بالا روى، از این گذشته، ما هرگز به آسمان بالا رفتن تو نیز ایمان نمىآوریم، مگر اینکه کتابى آسمانى بر ما نازل کنى تا آن را قرائت کنیم. بدانها بگو: خداى من منزه از این امور است، آیا من هم جز یک بشرم که به پیامبرى فرستاده شده است.
و این بیان برخى از مقاومتهاى بىجایى بود که رسول خدا(ص) از قوم خود دید، ولى آن حضرت همچنان ثابت قدم و استوار، مردم را به پرستش خدا دعوت مىکرد و با کمک وحى الهى اعتقادات بتپرستى آنان را که سود و زیانىبه حالشاننداشت، کارىاحمقانه وجاهلانهمىخواند:
و زمانى که بدانها گفته شد از دستورات خدا پیروى کنید گفتند: ما از کیش پدرانمان تبعیت مىکنیم، در صورتى که پدرانشان افرادى جاهل و نادان بوده و به حقّ و راستى راه نیافتهاند.
آیا گمان مىکنى بیشتر آنها مىشنوند و یا درک مىکنند، آنها مانند چهارپایان، بلکه گمراهتر از آنها مىباشند.
تهدید پیامبر
وقتى رسول اکرم(ص) از معبودهاى آنان به زشتى یاد مىکرد و اندیشههاى آنان را احمقانه مىخواند، گروهى از اشراف قریش نزد عمویش ابوطالب رفتند و به او گفتند: برادرزادهات خدایان ما را ناسزا مىگوید و از آیین ما به زشتى یاد مىکند و عقل و خرد ما را احمقانه شمرده و پدرانمان را گمراه مىداند، یا او را از این کار بازدار و یا اینکه ما و او را به خود واگذار و دست حمایت خود را از او بردار، چه اینکه تو نیز در این زمینه با ما هم عقیدهاى و ما از کارهاى او جلوگیرى خواهیم کرد. ابوطالب با آنان به نرمى و ملایمت سخن گفت و بهگونهاى محترمانه آنها را برگرداند و از نزدش رفتند.
پیامبر(ص) به دعوت خویش ادامه داد و هیچ چیز او را از ابراز کردن دین و آیین الهى بازنمىداشت و مردم را به آیین او فرا مىخواند و همین عمل سبب خشم قریش شده بود، ازاینرو اشراف قبیله گرد هم آمده و نزد ابوطالب رفتند و بدو اظهار داشتند، <اىابوطالب، شما از نظر سنّى و آبرومندى میان ما، از مقام و منزلت ارجمند و والایى برخوردار هستى، ما از شما خواستیم که برادرزادهات را منع کنى، ولى این کار را نکردى و به خدا سوگند ما تحمل شنیدن ناسزاگویى به خدایان خود و به زشتى یاد کردن آنها و احمقانه توصیف نمودن اندیشههاى خویش را نداریم، اینک یا او را از این کار باز دار و یا با هر دوى شما پیکار خواهیم کرد تا یکى از دو گروه نابود شود… این را گفته و سپس از نزد او بیرون رفتند. براى ابوطالب دشوار بود که از قوم خود جدا شده و با آنان به دشمنى بپردازد و از سویى دوست نداشت که پیامبر را تسلیم آنان کرده و وى را تنها بگذارد، لذا کسى را نزد پیامبر فرستاد و بدو گفت: <اى برادرزاده، مردم نزد من آمده و به من چنین و چنان گفتند، تو براى حفظ جان خود و من چارهاى بیندیش و کارى را که من تحمل و توان آن را ندارم بر من تحمیلمکن»
. پیامبر(ص) تصور کرد دیدگاه عمویش در مورد وى تغییر کرده و مىخواهد او را تنها بگذارد و تسلیم آنان نماید و از حمایت و پشتیبانى او عاجز و ناتوان شده است، لذا رسول اکرم(ص) جمله معروفى را، که حاکى از جانفشانى در راه عقیده و دعوت به پرستش خداى یگانه بود و همچنان بر تارک روزگار جاودان مانده و هر تهدید و شکنجهاى در برابرش کوچک به شمار مىآمد، در پاسخ عموى خود عنوان نمود: <اى عمو، به خدا سوگند اگر این مردم خورشید را در دست راست من و ماه را در دست چپم قرار دهند تا از رسالت خویش دست بردارم، هرگز این کار را نخواهم کرد تا این که خداوند دین و آیین خود را یارى و حمایت کند و یا در این راه هرچه را دارم تقدیم کنم!» چه ایمان شگفتانگیز و با عظمتى که چون در قلب راه یافت، به سیلى بنیان کن مىماند که هیچ چیز در برابر آن توان پایدارى و مقاومت نداشت؟!
رسول خدا(ص) پس از آنکه آمادگى خویش را براى فداکارى در راه تبلیغ رسالتش عنوانکرد، به گریه افتاد و از آنجا رفت. ابوطالب او را صدا زد و بدو گفت: <برادرزاده عزیزم، هر چه دوست دارى بگو، به خدا سوگند هرگز تو را تسلیم آنان نخواهم کرد».
نقشه فریب
دعوت به اسلام مورد پذیرش عده بسیارى از مردم قرار گرفت، وقتى قریش این وضع را مشاهده کردند با اشراف خود گردهم آمده و براى مقابله با خطرى که آنها را تهدید مىکرد به مشورت پرداختند. سرانجام نظر آنها بر این تعلق گرفت که کارهایى را به محمد(ص) پیشنهاد کنند، شاید وى را از دعوت خویش منصرف سازند، لذا درپى او فرستادند و از آنجا که رسول خدا(ص) علاقهمند هدایت آنان بود با شتاب نزد آنان آمد، و آنها بدو گفتند: <اىمحمد(ص) ما کسى را نزد تو فرستادیم تا بیایى و با تو سخن بگوییم، به خدا سوگند ما مردى را از عرب سراغ نداریم که کارهایى راچون تو نسبت به قوم خود انجام داده باشند، تو نیاکان ما را دشنام دادى و آیین ما را به ناسزا گرفتى وبه خدایان ناروا گفته و اندیشه و خرد ما را به نادانى و جهل توصیف کردى، و سبب تفرقه و پراکندگى مردم شدى و هرکار ناروا و زشتى را به ما روا داشتى، اگر با این گفتههایت در پى مال و دارایى هستى، ما آن قدر برایت مال جمع آورى مىکنیم که ثروتمندترین فرد ما به شمار آیى و اگر پُست و مقام مىخواهى، تو را بر خود فرمانروا مىگردانیم و اگر مُلک و املاک مىخواهى، تو را مالک بر خویش مىنماییم،
و اگر آنچه به تو الهام مىشود از طریق جنّ است [جنزده شدهاى] و او بر تو غلبه یافته و شاید هم اینگونه باشد، پول زیادى را براى معالجهات هزینه خواهیم کرد تا بهبودیابى و یا اینکه عذرى برایت باقى نمىماند؟
رسول اکرم(ص) فرمود: <آنچه را مىگویید در من وجود ندارد، من براى اینکه اموال شما را بگیرم به سوى شما نیامدم، نه پُست و مقام مىخواهم و نه قصد فرمانروایى بر شما را دارم، ولى خداوند مرا به عنوان پیامبر به سوى شما فرستاده است و بر من کتاب نازل فرموده و به من فرمان داده تاشما را مژده و بیم دهم. من دستورات الهى را به شما ابلاغ کرده و شما را پندواندرز دادم، اگر آنچه را به شما گفتم بپذیرید، در دنیا و آخرت سعادتمند خواهید شد و اگر آن را نپذیرفته و ردّ نمایید، براى انجام دادن فرمان خدا صبرو شکیبایى پیشه خواهم کرد تاخداوند میان من و شما داورى فرماید».(۱۴)
سپس کفار براى مبارزه با رسالت الهى، نقشه دیگرى را طراحى کرده و به او پیشنهاد کردند تا درعبادت و پرستش بتها با آنها شریک و همسو گردد و آنان نیز در عبادات وى، تشریک مساعى داشته باشند، خداوند این آیات مبارکه را نازل فرمود:
<قُلْ یا أَیُّها الکافِرُونَ * لا أَعْبُدُ ما تَعْبُدُونَ» تا آخر سوره و جایى دیگر فرمود: <قُلْ أَفَغَیْرَ اللَّهِ تَأْمُرُونِّى أَعْبُدُ أَیُّها الجاهِلُونَ».
وبعد از آن راهى دیگر را انتخاب کردند و از او درخواست نمودند آن دسته از آیات قرآن را، که بتها را مورد مذمت قرار داده و بتپرستان را به کیفر و عذابى شدید تهدید کرده است، از قرآن برداشته و حذف کند. خداوند این آیات را بر پیامبر نازل فرمود:
قُلْ ما یَکُونُ لِى أَنْ أُبَدِّلَهُ مِنْ تِلْقاءِ نَفْسِى إِنْ أَتَّبِعُ إِلّا ما یُوحى إِلَىَّ؛
بگو مرا نمىسزد که قرآن را از پیش خود تغییر و تبدیل دهم، من تنها از وحى پیروى مىکنم.
——————————————————————————–
۱- بیان اینگونه مطالب درباره شخصیت ممتاز رسول اکرم ساختگى و از اسرائیلیات است، در این خصوص به تفسیر شریف مجمعالبیان مراجعه شود. <ج۶».
۲- طبرى مىگوید: ابوسعید از پدر خود پرسید: آیا ابوبکر نخستین کسى بود که ایمان آورد؟ وى گفت: خیر؛ قبل از او بیش از پنجاه تن به پیامبر گرویده بودند.
۱) زوج های موفق خواسته ها و انتظارات خود را به صراحت می گویند. زوج های موفق قبل از ازدواج، توقعاتی که از یکدیگر دارند مطرح می کنند، اگر توافق اساسی با هم ندارند (برای مثال مرد فرزند می خواهد ولی خانم مخالف است)، می توانند به شروع و یا خاتمه ازدواج به طور جدی فکر کنند. بعد از ازدواج، زوج های موفق به طور منظم در مورد توقعات و انتظاراتشان با هم صحبت می کنند و اگر اختلافی پیش آمد، آن را به زمان دیگری موکول می کنند تا همدیگر را درک کنند و به توافق برسند.
۲) زوج های موفق فردیت خود را حفظ می کنند. بعد از ازدواج استقلال زوج ها کم می شود اگر افراد فرزند داشته باشند روز به روز وابستگی بیشتر می شود و گاهی افراد احساس خستگی می کنند. زوج های موفق می دانند حتی اگر به هم علاقه داشته باشند، گاهی احساس خستگی می کنند. آنان یکدیگر را تشویق می کنند تا همیشه”ما” نباشند و زمانی هم برای “خود” داشته باشند و به کارهای مورد علاقه خود بپردازند.بدین ترتیب زوج فردیت خود را حفظ می کند و زندگی ، شاداب می شود.
۳) زوج های موفق همدیگر را مرکز توجه قرار می دهند. آنان همدیگر را دست کم نمی گیرند و همیشه به فکر خوشبختی همسر خود و خانواده هستند. معمولاً افراد چند سال پس از ازدواج مانند سال های اول به هم توجه نمی کنند. ولی زوج های موفق، کارهای کوچک نظیر اولویت قرار دادن نیازها و کارهای همسر و کارهای بزرگ نظیر احترام و گوش کردن به حرف های هم را مدنظر قرار می دهند. ازدواج دریای تغییرات است. شما اغلب فراموش می کنید همسرتان مهم است و به او توجه نمی کنید. درعوض به کار، سرگرمی و دوستان اهمیت می دهید ولی زوج های موفق همدیگر را مرکز توجه قرار می دهند.
۴) زوج های موفق روش های حل اختلاف را می آموزند. “جان گاتمن” روانشناس که ۲۰ سال زندگی زوج ها را مطالعه کرده، عامل اصلی موفقیت یا شکست ازدواج را توانایی، یا عدم توانایی حل اختلافات می داند. حتی اگر همسرتان و شما کاملاً با هم یکی باشید ، گاهی با نظر هم موافق نیستید و این مخالفت باعث ناراحتی می شود. نباید به اعتیاد، خشونت و … رو بیاورید. اگر خواسته شما و همسرتان با هم فرق دارد، باید آن را حل کنید. زوج های موفق با هم صحبت می کنند، حتی اگر احساس بدی نسبت به هم دارند. آنان در مورد اختلافات و مخالفت ها با هم مذاکره می کنند تا به نتیجه عادلانه برسند. آنان از یکدیگر حمایت می کنند و غـُر نمی زنند. آنان می پذیرند در مواردی عشق ، برتر از پیروزی است.
۵) زوج های موفق با هم رشد می کنند. مسلماً فردی که امروز با او ازدواج می کنید،۱۰ سال آینده متفاوت خواهد بود. شما هر دو تغییر می کنید. به ویژه در شرایط سخت زندگی مانند از دست دادن والدین . زوج های موفق می دانند که یکی یا هر دو در طول زندگی تغییر می کنند و قواعد عوض می شود. پس لازم است تغییر کنید تا بتوانید روابط در حال تغییر را عوض کنید.
۶) زوج های موفق برای حفظ روابط می کوشند. زوج های موفق به طور منظم وضعیت زندگی خود را بررسی کرده و با هم صحبت می کنند تا از شادی و رضایت هر دو از زندگی مشترک مطمئن شوند. اگر یکی ، یا هر دو شما از زندگی مشترک ناراضی هستید، مشکلتان را حل کنید.
۷) از مراجعه به مشاور خجالت نکشید. زوج های موفق قبل از مراجعه به مشاور، سند طلاق را امضا نمی کنند. آنان می کوشند که مشکلات را در اولین فرصت حل کنند.
با سلام و خسته نباشید خدمت اقای شریعت بهادری
شما باعث شدیدتا نسل جدید و نوادگان بزرگانی چون ملا علی شریعت و ملا اقا حسین شریعت که در عصر خود از مروجین دین مبین اسلام وشناخت شریعت الهی در بین اهالی جوشقان و روستا های هم جوار بودند با گذشته ی پدران خود بهتر اشنا شوند.
از زحمات شما قدر دانی میشود.
خانه خیرین ایران
چهارمین جلسه خانه خیرین ایران NGO
تاریخ : سه شنبه بیست و هشتم مرداد ۱۳۹۳
چهارمین جلسه هیت مدیره خانه خیرین ایران با حضور اقایان ۱- دکتر سید عباس پاک نژاد ازاده وجانباز ۷۰ در صد از استان تهران ۲- دکتر احمد حلت ازاستان تهران ۳- حاج اقا توکلی ریس هیت مدیره از استان نهران ۳- احمد علی کلادوز از استان خوزستان ۵- عبدلعلی شمس از استان شیراز ۶- مهندس محمد شرافت استان مرکزی ۷- محمد مقتدر استان گیلان ۸- ابوالحسن چتری ازاستان ز نجان۹- مرتضی عشقی ثانی مدیر عامل در مورخ ۹۳/۵/۲۸
Maral Beheshti August ۲۷ ۱۵:۴۶
من عاشق دختر موسی بن جعفر هستم
خادم حرم : خانم کجا؟
شراره : داریم می ریم داخل زیارت، اشکالی داره؟
خادم حرم : زیارت بانو اشکالی نداره، ولی هر جایی آداب خودش را داره، شما متاسفانه وضعیت حجابی خوبی ندارید، باید حجابتون رو کامل کنید و چادر به سر کنید تا بتونید داخل برید.
شراره : آخه این چه کاری که شما می کنید، من از اون سر ایران اومدم که شب تولد خانم تو حرمش باشم، من عاشق حضرت معصومه ( سلام الله علیها) هستم، چون وقتی که سرطان داشتم خوبم کرد، حالا چادر نپوشم مگه چی می شه؟؟؟
خادم حرم : دخترم، اینقدر زود ناراحت نشو، انسان عاشق، هرچی که معشوقش می گه عمل می کنه، عاشق واقعی کسی هست که تیپ و الگوی رفتاریش هم مثل معشوقش باشه، حضرت فاطمه (سلام الله علیها) نامش رو معصومه قرار دادند چون پاک و عفیف بود، و در حجاب و عفاف و پاکدامنی زبانزد همه بود، شما که این بانو را دوست دارید و عاشقش هستید چرا رفتارتون نباید مثل معشوقتون باشه؟؟؟
تازه حجاب کامل تنها برای حرم این خانم نیست بلکه اینجا تنها تلنگری برای ماست که در همه حال حجاب را رعایت کنیم و بانویی مانند فاطمه معصومه (سلام الله علیها) را الگوی زندگیمان قرار دهیم.
شراره : آخه من قبلا چادری بودم ولی وقتی دانشگاه رفتم هی منو مسخره می کردند و منم از این رفتار دیگران اذیت وناراحت می شدم، به خاطر همین دیگه چادر سرم نکردم.
خادم حرم : مطمئن باش که هر کس دین خدا را به مسخره بگیره عاقبت به خیر نمی شه، ما باید در اعتقاداتمون قوی و پایدار باشم، حجاب و عفاف از جمله چیزهایی که تمام دشمنان اسلام به دنبال از بین بردنش هستند، و ما باید با اون مبارزه کنیم. حالا این چادر را بپوش تا معشوق، عاشقش را اونجوری که رضای خداست و دوست داره ببینه.
شراره : ممنون از حرفاتون، شما درست می گید، من باید در مسیر عشقم حرکت کنم، از امشب، که تولد بانوی عصمت و پاکیه، به خودش در مقابل خدا قول می دم که دیگه چادر به سر کنم، و هر اتفاقی که افتاد حجابم را رعایت کنم، من عاشق دختر موسی بن جعفر هستم، خدا کنه که بانو از من عاشق، راضی باشه….
اولین شناسنامه در ایران وساوه
اولین شناسنامه در ایران -تهران ۳۰/۹/۱۲۹۷ بنام دختری بنام فاطمه ایرانی ودر ساوه ۱۸/۴/ ۱۲۶۵بنام معصوم
ثبت احوال در جهان قرن ۱۹ میلادی شروع: درایران در سال ۱۳۰۵ هجری شمسی شروع و”اولین شناسامه در تهران ودرتاریح ۳۰/۹/۱۲۹۷ به نام دختری به نام فاطمه ایرانی توسط ثبت احوال صادر و درشهرستان ساوه در سال ۱۳۰۵ افتتاح و
اولین شناسنامه به تاریخ ۱۸/۴/ ۱۲۶۵ – فرد چهل ساله به نام معصوم علی پریشان چهره صادر شد .ساوه به هشت بخش ۱- ساوه ۲- کوهپایه ۳-زرند ۴-جعفر اباد ۵- نوبران ( مرلقان چای -بیات ) ۷- خرقان ۸- مرکزی تقسیم بندی داشته
مشارکت یک خیر ساوجی مقیم تهران برای نیازمندان ساوجی
مشارکت یک خیر ساوجی مقیم تهران برای نیازمندان ساوجی
تاریخ : جمعه بیست و چهارم بهمن ۱۳۹۳
مشارکت یک خیر ساوجی مقیم تهران برای نیازمندان ساوجی
مشارکت یک خیر ساوجی مقیم تهران برای مخارج شب عید فرزندان نیازمند ساوجی تحت پوشش موسسه خیریه همای رحمت علی بن ابیطالب (ع) مبلغ ۱۰ میلیون ریال پرداخت نمودند
ایدههای مهربانی (به تکمیل لیست کمک کنید)
– کمک به پدر: رساندن پدر به سر کار یا جایی که می خواهد برود. کار برایش انجام دادن. ماشینش را کارواش بردن و سرویس کردن. کار بانکیاش را انجام دادن. ماساژ دادن.
– افطار دادن، اطعام کردن: افطار درست کنیم مانند ده پانزده تا ساندویچ با ساندیس؛ ببریم حین افطار بین مردم تقسیم کنیم. روی تقسیم کردنش وقت بگذاریم و با اشراق بفهمیم به چه کسی بدهیم. مثلاً به رفتگر، فقیر، کسی که در صف اتوبوس مانده و افطار ندارد و… برای همکاران غذا یا تنقلات ببریم. وقتی که برای سر زدن منزل یکی از دوستان یا ارحام میرویم با خودمان غذا ببریم.
…… همه باهم برای حفظ سلامت محیط زیست تلاش می کنیم ngo22.ir وعضویت دوستاران اوای طبیعت میشویم انشالله
ابتدا به ساکن مراتب تشکربنده رانسبت به پیگیری ورفع مشکلات روستا پذیراباشید.
درخصوص شروع عملیات عمرانی در روستا وهمچنین اجرای طرح هادی وباتوجه به تخصیص بودجه های عمرانی پیشنهاد میشود شورای اسلامی روستا وهمچنین دهیاری جهت پیشرفت هر چه بهتر این طرح که کمک به زیبایی وشکیل شدن کوچه های روستا میشودتسهیلاتی را برای آن دسته از اهالی روستا که مایل به همکاری هستنددر نظر گرفته شود.همچنین پیشنهاد میشود در خصوص جمع آوری اطلاعات روستا وبه روز شدن آن تهیه نقشه جامع روستایی(GIS)وهمچنین الصاق پلاک تلفیقی به درب منازل اقدام شود که این خود به تکمیل بانک اطلاعاتی روستا وسرشماری دقیق آن کمک می کند .درصورت صلاح دید بنده هم درخصوص تهیه وتکمیل این اطلاعات در خدمت شورای اسلامی روستاوهمچنین دهیاری هستم .
خدمت برادرعزیزوارجمندجناب آقای رمضان ولدخانی
سلام علیکم
انتخاب شایسته حضرتعالی را به عنوان رئیس شورای اسلامی روستای جوشقان تبریک گفته وامیدوارم درسایه الطاف الهی درراه آبادانی روستای زیبایمان موفق باشید.
نذرتان قبول، اینگونه پذیرای مهمانان باشید
نذرتان قبول، اینگونه پذیرای مهمانان باشید عدم رعایت بهداشت در تهیه و توزیع غذا در دسته ها و هیأت های مذهبی در این ایام ممکن است مشکلاتی را برای مصرف کنندگان به بار آورد. به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ محرم که میشود بوی ذغال و اسفند و غذای نذری در فضای شهر بخصوص مساجد، حسینیهها و تکایا شامهنواز میشود و کمتر پیش میآید عطر قیمه و قورمه به مشام برسد و بشود بیخیالش شد. حکایت سفرههای مذهبی حکایت دل است حکایت رنگ و بوی امید و رحمت، حکایت سفره، حکایت بخشش است، بخشش در راه رضای او، و او امید است، امیدبر گشایش تمام قفلها.
ادامه مطلب
http://www.ngo22.ir/
هبر معظم انقلاب سیاستهای کلی محیط زیست را ابلاغ کردند
تاریخ : سه شنبه بیست و ششم آبان ۱۳۹۴
رهبر معظم انقلاب سیاستهای کلی محیط زیست را ابلاغ کردند منتشر شده در سه شنبه, ۲۶ آبان ۱۳۹۴ ۰۹:۱۸ | پرینت | ایمیل | بازدید: ۵ در نامهای به رؤسای قوا؛ رهبر معظم انقلاب سیاستهای کلی محیط زیست را ابلاغ کردند رهبر انقلاب در نامهای به روسای قوا، سیاستهای کلی محیط زیست را ابلاغ کردند. ایجاد نظام یکپارچه ملّی محیط زیست/ تقویت دیپلماسی محیط زیست/ تهیه اطلس زیستبوم کشوربه گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، در نامهای به روسای قوا، سیاستهای کلی محیط زیست را ابلاغ کردند. ایجاد نظام یکپارچه ملّی محیط زیست، مدیریت هماهنگ و نظاممند منابع حیاتی، جرمانگاری تخریب محیط زیست، تهیه اطلس زیستبوم کشور، تقویت دیپلماسی محیط زیست، گسترش اقتصاد سبز و نهادینه سازی فرهنگ و اخلاق زیست محیطی از جمله محورهای ابلاغیه رهبر معظم انقلاب اسلامی است. متن سیاستهای کلی محیط زیست که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده، به این شرح است: بسم الله الرّحمن الرّحیم سیاستهای کلی محیط زیست ۱ـ مدیریت جامع، هماهنگ و نظاممند منابع حیاتی (از قبیل هوا، آب، خاک و تنوع زیستی) مبتنی بر توان و پایداری زیستبوم بویژه با افزایش ظرفیتها و توانمندیهای حقوقی و ساختاری مناسب همراه با رویکرد مشارکت مردمی. ۲ـ ایجاد نظام یکپارچه ملّی محیط زیست. ۳ـ اصلاح شرایط زیستی به منظور برخوردار ساختن جامعه از محیط زیست سالم و رعایت عدالت و حقوق بین نسلی. ۴ـ پیشگیری و ممانعت از انتشار انواع آلودگیهای غیرمجاز و جرمانگاری تخریب محیط زیست و مجازات مؤثر و بازدارنده آلوده کنندگان و تخریب کنندگان محیط زیست و الزام آنان به جبران خسارت. ۵ـ پایش مستمر و کنترل منابع و عوامل آلاینده هوا، آب، خاک، آلودگیهای صوتی، امواج و اشعههای مخرب و تغییرات نامساعد اقلیم و الزام به رعایت استانداردها و شاخصهای زیست محیطی در قوانین و مقررات، برنامههای توسعه و آمایش سرزمین. ۶ـ تهیه اطلس زیستبوم کشور و حفاظت، احیاء، بهسازی و توسعه منابع طبیعی تجدید پذیر (مانند دریا، دریاچه، رودخانه، مخزن سدها، تالاب، آبخوان زیرزمینی، جنگل، خاک، مرتع و تنوع زیستی بویژه حیات وحش) و اعمال محدودیت قانونمند در بهرهبرداری از این منابع متناسب با توان اکولوژیک (ظرفیت قابل تحمل و توان بازسازی) آنها بر اساس معیارها و شاخصهای پایداری، مدیریّت اکوسیستمهای حساس و ارزشمند (از قبیل پارکهای ملّی و آثار طبیعی ملّی) و حفاظت از منابع ژنتیک و ارتقاء آنها تا سطح استانداردهای بینالمللی. ۷ـ مدیریّت تغییرات اقلیم و مقابله با تهدیدات زیست محیطی نظیر بیابانزایی، گرد و غبار بویژه ریزگردها، خشکسالی و عوامل سرایت دهنده میکروبی و رادیواکتیو و توسعه آیندهنگری و شناخت پدیدههای نوظهور زیست محیطی و مدیریّت آن. ۸ ـ گسترش اقتصاد سبز با تأکید بر: ۱ـ۸ ـ صنعتِ کم کربن، استفاده از انرژیهای پاک، محصولات کشاورزی سالم و ارگانیک و مدیریّت پسماندها و پسابها با بهرهگیری از ظرفیّتها و توانمندیهای اقتصادی، اجتماعی، طبیعی و زیست محیطی. ۲ـ۸ ـ اصلاح الگوی تولید در بخشهای مختلف اقتصادی و اجتماعی و بهینهسازی الگوی مصرف آب، منابع، غذا، مواد و انرژی بویژه ترویج مواد سوختی سازگار با محیط زیست. ۳ـ۸ ـ توسعه حمل و نقل عمومی سبز و غیرفسیلی از جمله برقی و افزایش حمل و نقل همگانی بویژه در کلان شهرها. ۹ـ تعادل بخشی و حفاظت کیفی آبهای زیرزمینی از طریق اجرای عملیات آبخیزداری، آبخوانداری، مدیریّت عوامل کاهش بهرهبرداری از آبهای زیرزمینی و تبخیر وکنترل ورود آلایندهها. ۱۰ـ استقرار نظام حسابرسی زیست محیطی در کشور با لحاظ ارزشها و هزینههای زیست محیطی (تخریب، آلودگی و احیاء) در حسابهای ملّی. ۱۱ـ حمایت و تشویق سرمایهگذاریها و فناوریهای سازگار با محیط زیست با استفاده از ابزارهای مناسب از جمله عوارض و مالیات سبز. ۱۲ـ تدوین منشور اخلاق محیط زیست و ترویج و نهادینه سازی فرهنگ و اخلاق زیست محیطی مبتنی بر ارزشها و الگوهای سازنده ایرانی ـ اسلامی. ۱۳ـ ارتقاء مطالعات و تحقیقات علمی و بهرهمندی از فناوریهای نوآورانه زیست محیطی و تجارب سازنده بومی در زمینه حفظ تعادل زیست بومها و پیشگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست. ۱۴ـ گسترش سطح آگاهی، دانش و بینش زیست محیطی جامعه و تقویت فرهنگ و معارف دینیِ مشارکت و مسؤولیتپذیری اجتماعی بویژه امر به معروف و نهی از منکر برای حفظ محیط زیست در تمام سطوح و اقشار جامعه. ۱۵ـ تقویت دیپلماسی محیط زیست با: ۱ـ۱۵ـ تلاش برای ایجاد و تقویت نهادهای منطقهای برای مقابله با گرد و غبار و آلودگیهای آبی. ۲ـ۱۵ـ توسعه مناسبات و جلب مشارکت و همکاریهای هدفمند و تأثیرگذار دوجانبه، چندجانبه، منطقهای و بینالمللی در زمینه محیط زیست. ۳ـ۱۵ـ بهرهگیری مؤثر از فرصتها و مشوقهای بینالمللی در حرکت به سوی اقتصاد کم کربن و تسهیل انتقال و توسعه فناوریها و نوآوریهای مرتبط.
سلامت معنوی بعد فراموش شده سلامت
سلامت معنوی بعد فراموش شده سلامت
تاریخ : سه شنبه هجدهم اسفند ۱۳۹۴
دکتر محمد اسماعیل اکبری/ استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سلامت معنوی بعد فراموش شده سلامت قطعاً همه ما شاهد توکل و توسل بیمارانمان به ذات حق تعالی و معصومین (سلام ا… علیهم اجمعین) بودهایم و بسیار شنیدهایم که بیماران آگاهانه و با اعتقاد همه چیز را به حضرت حق واگذار میکنند و طلب شفا از او مینمایند. اما اگر از ما بپرسند چه جایگاهی برای شفای بیماران در ابعاد معنوی قایل هستیم، تقریباً باید اذعان کنیم که مستند علمی برای آنها تهیه نکردهایم و اصولاً نمیدانیم و یا نمیتوانیم از میزان تاثیر اعتقادات مذهبی و معنوی بر سلامت مطلع شویم و آن را به کار گیریم. این نقصان امروز بیش از همیشه در ساختار مدیریت سلامت نمایان شده است. به همین جهت دنیای پیشرفته، پیش قراول بهرهگیری از این ابعاد شفا بخش شدهاند و ما شاهدمقالات متعددی از جهان غرب و یا کشورهای پیشرفته آسیایی (به ویژه ژاپن و هندوستان) در این زمینه هستیم…
پید
ادامه مطلب…
نوشته شده در سه شنبه هجدهم اسفند ۱۳۹۴ساعت ۲:۲۸ توسط محمد شرافت| نظر بدهید |
سلام.منصورجان همیشه با نگاه مهربانت وکلام زیبایت دل دیگران را شاد میکردی.درست است درمیان ما نیستی ولی یاد وخاطرت همیشه درقلبمان ابدی است.روحش شاد ویادش گرامی . روح اله ولدخانی .
جای تقدیروتشکردارد کار زیبای اهالی روستایمان که در هر مراسمی باکمکهای نقدی به ساختمان امامزاده سعی در زیبایی وآبادانی روستایمان دارند.
دراین میان هستند کسانی که درساخت این بنا به سختی درسرما وگرما و وجود حال نامساعد بدون هیچ چشم داشتی تلاش کردند تاسازه فلزی به اتمام برسد ولی متاسفانه نامی از این بزرگوار برده نشد.ایشان آقای محمد قلیچ خانی فرزند مرحوم براتعلی قلیچ خانی هستند.خداوند به ایشان سلامتی وروح پدر بزرگوارشان را با انبیاء محشورنماید
سلام خدمت همه ی جوشقانیهای عزیز.
جای بسی تاسف و تامل است که در روستایمان اسم کوچه ها تصاویر قدیمی بزرگان روستا نام مساجد نام کتابخانه ها به یک سمت وسو ختم شود وچه زیباست یادی کنیم از شیر مردان زحمت کش روستایمان که متاسفانه نامی از ایشان برده نمیشود بزرگانی همچون حاج شیخ احمد ولدخانی حاج براتعلی قلیچ خانی حاج عربعلی قلیچ خانی مهدیقلی ولدخانی و دیگر بزرگان روستا که خداوند روحشان را با انبیا و اولیا محشور نماید وشیر مردعزیزمان حاج محمد قلیچ خانی که به حق وچه مردانه پای عهد خود مانده وطراحی وساخت سازه ی فلزی امامزاده که همانند نگینی در منطقه میدرخشد را برعهده گرفته وحتی با داشتن کسالت وبدون هیچ چشم داشتی کار را با جدیت پیش میبرد ومتاسفانه مورد بی مهری بعضی از دست اندر کاران این امر قرار گرفته وچه زیباست که حرف وعملمان با هم یکی باشد تا وقتی صحبت از محبت صداقت وهمدلی میشود آن را واقعا در روستایمان لمس کنیم تا همه از داشتن روستایی یک دل و زیبا لذت ببریم.
باشد که عرایض بنده مورد حقیر مورد عنایت بزرگان ومسئولان روستای زیبای جوشقان قرار گیرد.
رو ح اله ولدخانی نوه ی مرحوم مهدیقلی ولدخانی
سلام وعرض ادب واحترام
به پاس اولین بوسه ای که پدرم به رسم مهردر اولین ساعات تولد به گونه ام زد ومن نفهمیدم و به یاد سوزنده ترین بوسه ی آخر که من به رسم وداع به صورتش زدم و او نفهمید یاد پدر عزیزمان کربلایی غلام محمد ولدخانی را گرامی میداریم
نثار روح پدرعزیزمان وهمچنین همه ی پدرانی که دیگر در بین ما نیستند فاتحه ای بخوانیم
شهر سالم ساوه
معرفی ساوه بعنوان شهر سالم
رییس شبکه بهداشت ساوه: تعطیلی درمانگاه جوشقان شایعه است
روستای جوشقان دربخش نوبران شهرستان ساوه بعنوان پایوت روستای سالم در طرح سازمان جهانی بهداشتWHOابتکارات جامعه محور BDN مشارکت خوبی داشته وبه شاخص جهانی بهداشت دست یافت
سلام ادب احترام بدینوسیله از خدمات بسار خوب وماندگار اقای حاج شیخ احمد ولدخانی
در تکمیل روستای سالم جوشقان کمال تشکر وقدردانی داریم روایت از حضرت رسول اکرم (ص) داریم خیرین سه اثر ماندگار دارند !- اولاد صالح ۲- ازعلم جامعه بهرمند ۳- ابنیه
با سلام وعرض خیرمقدم دوباره به عزیز ارجمند آقای مهندس شرافت ازنظر و
توجه دقیق شما نسبت به سایت و اخبار روستای جوشقان ساوه بسیار بسیار
ممنون ومتشکرم امیدوارم ما را با نظرات خوب خود یاری فرمایید . موفق
وسلامت باشید. با تشکر محمد شریعت بهادری
سلام ادب احترام جناب اقای احمد ولد خانی فراموش کردند از خدمات خیرین وبزرگان فرهنگی اجتماعی عمرانی واقتصادی در توسعه جوشقان بزرگ وبی نظیر منظقه نوبران بام برده شود خداوند به همه انها که از دینا رفته اند زنده هستند جزای خیر عنایت فرماید انشالله
روستای جوشقان با افتخار با شهر سالم ساوه chsaveh.com پیوند شدیم
به روستای سالم وشهید پرور جوشقان بخش نوبران شهر ستان ساوه استان مرکری کشور جمهوری اسلامی ایران در جهان اسلام خوش امدید
سلام ادب احترام خدمت استاد فرزانه وفرهنگ دوست وارزشی جناب اقای محمد شریعت بهادری افتخار اشنایی اینجایت با حضرتعالی در برگزاری یادواره ستارگان درخشان شهدای عزیز جوشقان بود. باعث افتخار ماست انشااله با مدیریت آنجناب ومشارکت همه مردم فرهنگ دوست روستای سالم جوشقان مقیم روستا. شهرستان .کشورو خارج ازکشور.تا رساندن به همه شاخص جهانی ومعنوی جوشقان راافتخار جهان اسلام بسازیم.
باسلام عزیز گرانمایه جناب آقای مهندس محمد شرافت
از تک تک کلمات پر بارتان در مورد روستای دارالشهدای جوشقان ساوه کمال تشکر را دارم .
افراد خوب و بزرگ مانند شما همه چیز وهمه کس را خوب می بیند . دست حق یارتان محمدشریعت بهادری
شب قدر ترسوها
بیایید امشب برای یک بار هم که شده ترسمان را کنار بگذاریم! کمی از حاجتها و نیازها و خواستههایی که هیچگاه رهایمان نکردهاند رها شویم! مثل لحظههایی که باران میزند جوانی کنیم و سرخوش بپریم زیر باران! نترسیم! از خیس شدن! از باران! چترها را باید بست… زیر باران باید رفت! شب قدر شب عاشقی ست! شب گدایی نیست!
تو بندگی چو گدایان به شرط مزد مکن
که خواجه خود هنر بنده پروری داند
شب قدر، شب عشق است، شب وصال است
شب وصل است و طی شد نامهٔ هجر
سلام فیه حتی مطلع الفجر
شب قدر، شب شادی ست، شب خوشی و سرمستی ست، شب مبارک باد است، انا انزلناه فی لیله مبارکه…
چه مبارک سحری بود و چه فرخنده شبی
آن شب قدر که این تازه براتم دادند
شب قدر شب باران است! باران مهربانی خدا! باران مغفرت! باران فرشتههای الهی! شب قدر را قدر نامیدهاند به معنای تنگی جا! آنقدر در این شب از آسمان فرشته میبارد که اگر سوزنی رها شود بر زمین نخواهد رسید! از بس که زمین فرشته زار شده! نترس! چترها را باید بست…. زیر باران باید رفت….. همین!
حجت الاسلام والمسلمین مسعود دیان
برای گذاشتن کامنت کلیک کنید.
ادامه مطلب
تاریخ آب و آبرسانی در ساوه/ تالیف محمد شرافت و داوود کاهه
لاعات فهرست نویسی کتاب
MARC FORMAT
تاریخ آب و آبرسانی در ساوه/ تالیف محمد شرافت و داوود کاهه
پدیدآور
شرافت، محمد
تاریخ اثر ، ۱۳۸۰.
موضوع
آب، منابع — ایران — ساوه
ساوه– تامین آب
پدیدآور همکار کاهه، داوود
شرح [۱۲۶] ص.: مصور (بخشی رنگی)، جدول، نمونه
کتابنامه: ص. ۱۲۱ – ۱۲۳؛ همچنین به صورت زیرنویس
ناشر
[تهران]: دارالهدی
شابک ۹۶۴۹۲۴۷۴۷۵
شماره بازیابی دیوی ۵۵۳/۷۸۰۹۵۵۱۳۶
شماره بازیابی کنگره GB۷۹۲ /ش۴ت۲ ۱۳۸۰
شماره کتابشناسی ملی م۸۰-۳۸۵۴۶
موجودی در شبکه سیمرغ
آستان قدس رضوی – کتابخانه مرکزی
اطلاعات بیشتر در ویکی پدیا
آب، منابع
ساوه
خبر مهم
برگزاری انتخابات خانه خیرین ایران از ۹۲/۶/۱ تا ۹۲/۶/۱۵
انتخابات شعب خانه خیرین شهرستان ها و استان ها متشکل از نمایندگان کلیه موسسات خیریه با هماهنگی سازمان بهزیستی کشور و خانه خیرین ایران در کلیه شهرستان ها از تاریخ ۹۲/۶/۱ الی ۹۲/۶/۱۵ توسط کمیته ای متشکل از مسئولین ادارات بهزیستی استان ها و شهرستان ها و نمایندگان موسسات خیریه شهرستان برگزار می شود.
هر موسسه خیریه ای که دارای اساسنامه ثبت شده و مجوز فعالیت از یکی از دستگاه های کشور باشد می تواند با معرفی نماینده، در این انتخابات شرکت نماید و عضو خانه خیرین ایران شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با ادارات بهزیستی یا خانه خیرین شهرستان ها و استان ها تماس بگیرید.
لطفا به کلیه موسسات خیریه اطلاع رسانی فرمایید.
محمد شرافت
نماینده خانه خیرین استان مرکزی
عضو هیت مدیره خانه خیرین ایران
شهر سالم ساوه
معرفی ساوه بعنوان شهر سالم
نظر دهید/چرا ملت شادی نیستیم؟
نظر دهید/چرا ملت شادی نیستیم؟
ارسال شده در: ۱۳۹۲/۰۶/۲۵
گزارشی در تاریخ ۲۰ شهریور ۹۲ در سایت ها از چجماه افکار نیوز منتشر شد که نشان از جایگاه کشورها در حوزه شادی در دنیا بود.رتبه ایران در این گزارش ۱۱۵ در میان ۱۵۶ کشور است.دانمارک، نروژ، سوییس، هلند، سوئد، کانادا، فنلاند، اتریش، ایسلندو استرالیا به ترتیب در بالاترین سطح شادی هستند.
ممکن است برخی بگویند که شاخص ها مطابق با فرهنگ ما نیست؟ یا آمار ها با رویکرد سیاسی منتشر می شود و ….
این آمار بهانه ای شد تا ببینیم نظر شما( مردم) چیست؟images
آیا ملت شادی هستیم؟آمار های حوزه اختلالات روانی ما چه می گویند؟(۳۴ در صد اختلال روانی در تهران)
ارزیابی از وضعیت خودمان داشته باشیم:آیا شاد هستیم؟
من نمی توانم بگویم ملت شادی هستیم چون آمار های خشونت و صرب و جرح و اختلالات روانی، جرایم و آسیب های اجتماعی و … نشانی از شادی ندارند.
ولی می توانستیم ملت شادی باشیم:
چون منبع مالی خوبی داریم.
نیروی انسانی کارآمد داریم.
طبیعت زیبا داریم.
فرهنگ غنی داریم.
خانواده برای ما مهم است.
مسئولیت پذیری مان در قبال دیگران بد نیست.
و دلایل متعدد دیگر که بهتر از من می دانید.
اما چه شد که هنوز ملت شادی نیستیم؟
http://www.mousavichalak.ir
Print Friendly
باسلام و احترام
حاج محمد آقا خیلی عالی بود دست شما درد نکنه
التماس دعا
عزیز بزرگوار آقای جعفر قنبر زاده سلام علیکم : از ارسال پیامتان متشکرم . از زحمات جنابعالی جهت هیئت تقدیر وتشکر می نمایم .موفق باشید.ارادتمند محمد شریعت بهادری
شهادت پنجمین اختر آسمان امامت و ولایت حضرت امام محمد باقر (ع) را بر همه پیروان آن حضرت تسلیت می گویی
سازمان مردم نهاد منطقه ۲۲تهران
درجلسه موررخ ۹۲/۸/۸ سازمان مردم نهاد منطقه ۲۲ تهران خانم فرناز افدیره بعنوان دبیر کارگروه سلامت وبهداشت واقای مهندس محمد شرافت بعنوان دبیر کارگروه خدمات اجتماعی سازمان مردم نهاد منطقه ۲۲ تهران بمدت سه ماه با اکثریت ارای انتخاب شدند
با سلام و عرض ادب
بنده فرزند ابوالفضل شریعت و نوه ی خلیل الله شریعت هستم. فعال بودن این وبلاگ خیلی به آدم انرژی مثبت میده. من و خانوادم از وبلاگتون دیدن کردیم. مخصوصا قسمت شناسایی عکس ها برای پدرم خیلی خاطره انگیز بود. ما هم تعدادی عکس داریم که شاید برای کارتون مناسب باشه که میتونیم در اختیارتون قرار بدیم. با تشکر فراوان از دید چند بعدی شما به جوشقان.راهتان پر رهرو باد.
باسلام: از اظهار لطف شما وپدر عزیزتان نسبت به سایت سپاسگزارم .از ارسال عکسها استقبال و پیشاپیش تشکر می نمایم. موفق وسلامت باشید .محمدشریعت بهادری
یادواره ۳۰۰ شهید بخش نوبران ساوه برگزار شد
سوار برکشتی حسین علیه السلام
بسم الله
سوار بر کشتی حسین علیه السلام
نشسته ام ودست ودلم به هیچ کاری نمی رود. دلم هوای تو را کرده.. نه که دلم وقت و بی وقت هوای صحن حرم عجیب و غریبت را نمی کند.. اما محرم که می شود.. این دهه انگار حال و هوای عالم عوض می شود….
می روم روضه…
این سینه سنگین و پر غبار را به محضر تو می آورم و فکر میکنم از محرم پارسال تا به حال چقدر خاکی شده ام…
روضه خوان میخواند و من سینه میزنم، محکم میزنم و میتکانمش…می خواند و من محکمتر میزنم که خاکهایش را بریزی… باز محکم تر میزنم میخواهم روزنههای ورود شیطان به سینهام را بفشاری و ببندی… بازمحکمتر میزنم تا محکمترم کنی… سنگین میزنم تا من با سبکی و سستی و نادانیم بار اضافهای روی قلب امامم نباشم…
روضه خوان میخواند و نام شیرین تو را صدا میزند.. اشکم در میآید.. بشور قلبم را.. شفافش کن.. بگذار نگاهش که میکنی عکست در آن بیفتد.. این روضهها فرصت طلایی من است.. قلبم را صاف و محکم کن.. تعمیرم کن آقا.. آبادم کن..
روضه خوان میخواند و من مشت مشت هوای عاشقانه مجلس عزایت را به سینه میکوبم و روی قلبم میپاشم… به یمن همین هوای روضههای توست که محرم میشود همه مهربانتر میشوند و آدمهای با فاصله،ز زیر چادر خیمه عزای تو به هم نزدیک میشوند… اسم تو یک لایه اشک میگذارد روی چشم آدمها که از پشتش دنیا جور دیگری دیده می شود… اسم تو گره قلبها را به همه خوبیها و حقیقتها محکم میکند، اعتقاد میآورد…
روضه خوان میخواند امشبی را شه دین در حرمش مهمان است… و من به خاطر میآورم که مولایمان حسین امشبی را مهلت گرفته که نماز بخواند و قرآن تلاوت کند و استغفار کند و من مبهوت این عشق بزرگم… عشق حسین به تو و محبت بیاندازه تو به ما… خدایا یعنی من قراضه این قدر برای تو مهمم که حسین عزیزت اینقدر برای اینکه من گم نشوم مصیبت ببیند… بایستد روبروی این قوم که فرق نان و نور را نمیفهمند التماس کند که اشتباه نکنند… و علی اکبر و علی اصغر و قاسم و عباس و سکینه و رباب و رقیه… و اینها همه یک طرف… امان از دل زینب…
زینب… با این نام میشود عاشق شد، مومن شد، صبور شد، محکم شد و بلند شد…
روضه خوان به آخر شعرهاش رسیده و دارد دعا میکند… دارم فکر میکنـم به مشکلات ریز و درشت اطرافـم و یـادم میافتد به امامزمانی که بعید نیست همین حالا با این همه بیعقلی و بیادبی و بیاخلاقی من از امام حسین تنهاتر باشد… به قرآن فکر میکنم و به باشگاهمان… به قرارهایمان… به اینکه اصلا طاقت ندارم حتی فکرکنم که یک روز امام زمان احتیاج به یاری داشته باشد و من آنقدر حقیر و بیسواد و چرک باشم که نتوانم بشناسمش و عاشقش شوم و یاریش کنم…
نه خدایا… به اباعبدالله و خانواده نجیب و محترمش نپسند اینقدر آدم گم و گوری بشوم… نپسند که آنقدر دوست نداشتنی و نفرتانگیز بشوم که نتوانم امام زمانم را یاری کنم…
بچهها انگار قرارهای پارسال هنوز ملکه قلبمان نشده… بگذارید دست در دست بانوی صبر و اعتقاد عمه جان زینب، از عصر عاشورا شروع کنیم… عصری که با قرآن خواندن سر بریده ای بر فراز نیزه ادامه می یابد…
مثل پارسال با صبر شروع کنیم… هر روز تا اربعین تمرین کنیم… تا صبورتر و محکمتر بشویم… خدا صابران را دوست دارد… هر کس هر کار خوبی به دلش میافتد بسم الله… روزی صد قل هوالله.. یا صبحها سوره فجر.. یا حشر یا یاسین یا کهف … یا هر کار خوب دیگری… بسم الله…
لطفا برای با ظرفیتتر شدن، با وجود و با ادب و با معرفت شدن و صبورتر شدن من هم دعا کنید…
http://www.quran-bmn.ir
با سلام خدمت همه دوستان عزیز و دنبال کننده های اخبار سایت جوشقان. از میان دوستان کسی هست که در مورد تاریخچه حضور اقوام شریعت در روستای جوشقان اطلاعات مستندی در اختیار ما قرار دهد؟
سلام ادب احترام معرفی کلاس هنر
کلاس هنر
http://www.arth.ir/ (مجید حسینی چمرانی ساوه ای)
بازشناسی هویت شیعه توسط فوکویاما(فیلسوف آمریکایی)
ارسال شده در ۹۲/۰۹/۱۰ ساعت ۱۳:۳۳ توسط شهیده
شیعه پرندهای است که افق پروازش خیلی بالاتر از تیرهای ماست!
فوکویاما فیلسوف معروف آمریکایی درکنفرانس اورشلیم باعنوان «بازشناسی هویّت شیعه»میگوید: شیعه، پرندهای است که افق پروازش خیلی بالاتر از تیرهای ماست.پرندهای که دو بال دارد: یک بال سبز و یک بال سرخ.او بال سبز این پرنده را مهدویّت و عدالت خواهی و بال سرخ را شهادتطلبی که ریشه درکربلادارد و شیعه را فنا ناپذیر کرده است، معرفی میکند.
بقیه را در ادامه مطلب بخوانید
——————————-
masjede-abalfazl.blogsky.com
برچسب ها : فوکویاما, شیعه, دانشگاه یزد, بسیج دانشجویی, بسیج خواهران
موضوع : کانون طریقت یار , کانون قرآن و عترت ,
ادامه مطلب
نظر بدهید
سلام ادب احترام: هنرمندان ,و ورزشکاران و روحانیت می توانند هنرمندانه قهر مانانه ومدبرانه بد حجابی را به خوبی به حجاب وحیا خوب به جامعه معرفی نمایند
با سلام خدمت استاد ارجمند جناب اقای بهادری از اینکه میبینم برادرانمان سرزمین پدر خود را فراموش نکرده اند واقعا خوشحال و خرسندم و ارزوی سرافراز ی و سربلندی را برای دوستان از خداوند خواستارم
سلام معرفی شهر سالم وروستای سالم شهرستان ساوه تقدیم به مردم خوب روستای سالم جوشقان
شهر سالم ساوه
معرفی ساوه بعنوان شهر سالم
بازدید نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران از برنامه های – WHO-CBI
هیات نمایندگی سوریه در ایران
دبیر خانه ی ابتکارات جامعه محور وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی با حمایت سازمان جهانی بهداشت در ایران میزبان چهار تن از مقامات استان های مختلف سوریه برای بازدید آموزشی به مدت یک هفته از ۲۸ مهر تا ۴ آبان ۱۳۸۶ (۲۰-۲۶ اکتبر ۲۰۰۷) بود. اهداف این دوره آموزشی ارائه آشنایی و به مشارکت گذاردن تجربیات موفق در زمینه نیازهای اساسی توسعه (BDN)، برنامه های روستای سالم و شهر سالم، و نیز مراقبت های اولیه سلامت شامل سیستم کارکنان سلامت جامعه (بهورز) در ایران بود. افزون بر این، اقدامات توانبخشی جامعه محور (CBR) توسط سازمان بهزیستی کشور و عملیات کاهش فقر کمیته امداد امام خمینی در ایران نیزبه اطلاع بازدیدکنندگان رسید. به عنوان بخشی از بازدید آموزشی، هیأت نمایندگی علاوه برمناطق مختلف پروژه در شهرکرد و ساوه، از ادارات، سازمان ها، و نهادهای مربوط بازدید بعمل آوردند.
با سلام
با زحمات شما جوشقان ساوه جهانی شده ، به تمام جهان جوشقان ساوه را معرفی کردید،
این افتخار بزرگی برای اهالی جوشقان ساوه می باشد. باتشکرفراوان کریم قلیچ خانی
برادر ارجمندم آقای شریعت بهادری مدیر محترم سایت ستارگان درخشان جوشقان
با سلام ،جای بسی شعف وافتخار است که با زحمات حضرتعالی استعدادها وتوانمندی های اهالی محترم جوشقان در سایت منعکس میشود،قطعا”این امر موجب تحول در جمیع امور مرتبط با روستا خواهد شد.تعامل و هماهنگی شما با سایت ووبلاگ های روستاهای همجوار رفاقت وهمکاری رابین اهالی منطقه صد چندان نموده وکلاس آموزشی ارزشمندی خواهد بود که ثمرات آن موجب عمران وآبادانی منطقه می شود.لذا به نمایندگی از اهالی فهیم روستا بابت تمام زحماتی که متحمل می شوید،خالصانه تقدیر وتشکر می نمایم. با احترام محمد رضاخلجی رئیس شورای اسلامی جوشقان
با سلام وعرض ادب خدمت آقای محمد شریعت بهادری(مدیر محترم سایت جوشقان زیبا) از زحمات وتلاش های خالصانه شما جهت شناساندن روستای زیبای جوشقان به جهانیان تشکر می نمایم.مثل همیشه آماده همکاری با شما هستم.
با سلام
از تمام بزرگوارانی که با نظرات سازنده خود در پر بارشدن سایت جوشقان زیبا تلاش می کنند متشکرم.پاینده وسرفراز باشید.
بارگاهی که به شهر قم به پاست،
هم برای نجف هم کربلاست،
خاک اورا غرق بوسه می کنم،
چون که جای پای اربابم رضاست
وفات فاطمه معصومه (س) تسلیت باد
پس لرزههای بدحجابی، ویران کننده کانون خانواده
یکی از دلایل اصرار بر حفظ حجاب این است که بدحجابی در اکثر مواقع موجب سردی در روابط خانوادگی خواهد شد و خانواده این ارزشمندترین و مقدس ترین نهاد جامعه اسلامی با همین حرکت گاه از هم پاشیده میشود.
ادامه مطلب chsaveh.blogfa.com
تعامل خانه خیرین ایران با ستاد کل مواد مخدرکشور
تعامل خانه خیرین ایران باستاد مواد مخدر
تاریخ ایجاد در جمعه, ۰۹ اسفند ۱۳۹۲ ۱۶:۴۲ | پرینت | ایمیل | بازدید: ۰
تعامل ومشارکت وهمکاری وهم نشینی مدیر عامل کلیه خانه خیرین ایران از استانهای سراسر کشور با اقای رحمانی فضلی وزیر کشور اقای هاشمی ریاست سازمان بهریستی کشور وستاد مواد مخدر کشور درتهران درمورخ ۱۳۹۲/۱۲/۹
۱- پیشگیری از مواد مخدر ۲- درمان بیماران مواد محدر ۳- صیانت جامعه ازمواد محدر
ngo-saveh.com
خانه خیرین روستای جوشقان خانه خیرین بخش نوبران خانه خیرین شهرستان ساوه خانه خیرین استان مرکزی خانه خیرین ایران
سلام ادب احترام به مردم خوب شهید پرور وهنر پرور عالم پرور خیر پرور وارزشی سومندو…….یاد شهدا و علما ودانشمندان معلمان وکشاورزان و….. همه گداشتگان
سلام به افتخار ساوجی ها آقای مهندس محمدشرافت بزرگوار : موفق وپیروز در اهداف بزرگتان باشید.
شهر سالم ساوه
معرفی ساوه بعنوان شهر سالم
احسان به بهترین افراد ممکن
احسان به بهترین افراد ممکن
برداشت های قرآنی
۲۳ اسراء- احسان به والدین در کنار توحید و اطاعت از خداوند آمده تا نشان دهد این کار،هم واجب عقلی و هم واجب شرعی است. احسان به والدین حد و مرز ندارد.(نه مثل فقیر که تا سیر شود و جهاد تا رفع فتنه و ….
سلام ادب احترام به همه مردم خوب جوشقان تبریک نوروز سال ۱۳۹۲ انشاالله باهمت شما عزیز اولین وبلاگنویسان ارزشی فرهنگی شهرستان ساوه استانهای کشورباشیم
شهرستان ساوه شهر یاقوت های سرخ چشم به راه میهمانان نوروزی
ساوه- ایرنا- شهرستان ساوه با آمیزه ای از جاذبه های طبیعی، گردشگری و ۴۰۰ اثر تاریخی و باستانی شناسایی شده چشم به راه میهمانان نوروزی است.
[ساوه شهر یاقوت های سرخ چشم به راه میهمانان نوروزی]
ادامه مطلب
شخصیت حضرت زهرا(س) در کلام وحی
فاطمه، بانویى است چون مریم، پاک و مطهر ـ داراى ارتقاى روحى و معنوی؛ چون بلقیس، با علم و درایت؛ چون زنان معاصر با حضرت موسی، حاضر در تمام لحظات حساس و سرنوشتساز؛ چون هاجر، صبور و با استقامت.
ادامه مطلب
دوستان محیط زیست دریاچه شهدای خلیج فارس
تاریخ : سه شنبه دوم اردیبهشت ۱۳۹۳
هفته سلامت کنار دریاچه از تاریخ ۹۲/۲/۱ بمدت یک هفته از ساعت ۱۶-۲۰ غرفه دوستان محیط زیست منتظر قدوم شما هستیم
http://ngo22tehran.blogfa.com/
باسلام جناب آقای محمدشریعت بهادری وهیئت امنای محترم جوشقان ضمن قبولی طا عات وعبادات عید سعیدفطر را خدمتتان پیشاپیش تبریک عرض می نمایم واز خداوند منان توفیق خدمت رسانی به اهالی محترم جوشقان رامسئلت دارم
خداوند یارتان وحق نگهدارتان باد
باسلام وعرض ارادت خدمت برادر و سرور عزیزم آقای جوادی از ارسال پیام ممنونم ، برایتان صحت وسلامتی ازخداوندمنان آرزومندم.
هوالعزیز
نذر دستهای تو …
هر وقت اضطرار و تشنگی امان می برد
هر وقت بی ادبی ایمان را تهدید می کند
هر وقت بی وفایی و بی معرفتی کمر می شکند
هر وقت گره های زندگی آنقدر پیچیده می شود که کسی را یارای باز کردن آن نیست…
همه دلتنگ مردی با ایمان و با ادب و با وفا و با معرفت می شوند که گره های سخت و در هم پیچیده را “بی دست” باز می کند.
پس سلام خدا و فرشتگان مقرب و پیامبران و صالحان و همه شهدا و راست گویان و راست قامتان و پاکان تاریخ هر صبح و شب بر تو باد ای پسر بی نظیر امیرالمومنین
من کیم که شهادت بدهم که تو همان عبد صالحی هستی که یاری امام زمانت را کوچک نشمردی و سنگ تمام گذاشتی و چه نیکو برادر صبور مجاهد حمایت کننده ای هستی…
و من اینجا ایستاده ام صله تولد تو که هدیهی ام البنین شجاع و مهربان به زهرا و علی و حسن و حسین و زینبی
از تو که علمدار و سقا و رشید و باوفا و گره گشایی
از تو که ماهی… ماه بنی هاشم
باز کردن گره قصه های پر غصه امام زمانم را بخواهم
که بی او ما را یارای نوشیدن نوشداروی قرآن نیست
که بی او تشنگی و بی ادبی و بی معرفتی ما را تهدید می کند
که بی او… عمو جان سخت می گذرد سخت…
برگرفته از متن زیارت حضرت عباس- مفاتیح الجنان
یا نور النور، یا منور النور، یا خالق النور، یا مدبر النور، یا مقدر النور، یا نورا کل نور، یا نورا قبل کل نور، یا نورا بعد کل نور، یا نورا فوق کل نور، یا نورا لیس کمثله نور(فراز ۴۸)
ya-noorاین شب ها هرکجا باشیم نورش هست..کافی ست از ته دل صدایش کنیم!
او مراد مریدین را میداند..
از ضمیر صامتین باخبر است ..
و ناله ی خسته دلان را شنواست ..
هم اوست که حوائج سائلان درگاهش را روا میکند..
عذر توبه کنندگان را میپذیرد و در قلب عارفان منزل دارد..(فراز ۶۴)
پس بار دیگر هر وقت تنها شدیم ، پناهی نداشتیم ..راه را گم کردیم و راهنمایی نداشتیم.. به سمتش برویم و صدایش کنیم!
یا حبیب من لا حبیب له!
یا طبیب من لا طبیب له!
ای راهنمای کسی که راهنمایی ندارد.
ای پذیرنده ی کسی که هیچ کس اجابتش نمیکند..(فراز ۶۰)
کسی که دعای مضطر و درمانده را به اجابت می رساند و گرفتاری و بلا را برطرف می کند(۶۲ نمل)
پس بار دیگر با هم امن یجیب بخوانیم..
امن یجیب المضطر إذا دعاه ویکشف السوء (۶۲ نمل)
دلایل تحریم گسترده شراب در اسلامنویسنده: رامین – ۱۳٩۳/٢/٢۵
کبد بزرگترین عضو بدن ماست و بیش از ۵۰۰ وظیفه را بر عهده دارد و یکی از بزرگترین نقش های کبد مبارزه با عفونت و تجزیه غذا ها است.هر سال مصرف الکل علت ۲۵ درصد از مرگهای بیماری های کبدی است[۱].مصرف الکل باعث آسیب رساندن به سلول های کبدی یا از بین بردن آنها می شود و باعث بروز بیماری کبد چرب هپاتیت الکلی و سیروز الکلی می شود.[۲]
دیابت : الکل باعث افزایش قند خون در نتیجه باعث ابتلا به دیابت می شود[۳] دیابت یک بیماری است که در آن توانایی تولین انسولین در بدن کاهش می یابد در نتیجه پایین آوردن قند خون مختل می شود و قند خون افزایش می یابد.
فشار خون و بیماری قلبی:مصرف الکل باعث افزایش فشار خون می شود[۴]افزایش فشار خون باعث بیماری های قلب و سکته مغزی و بیماری های مختلف عروقی می شود.با مصرف الکل و افزایش فشار خون باعث صدمه به عضله های قلب می شود و بالارفتن وزن نیز در نتیجه استفاده از الکل باعث بیماری های مختلف قلبی می شود.همچنین مصرف الکل باعث عروق کرونر می شود[۵]
سکته مغزی:یک مطالعه بروی ۶۰۰۰ مرد اسکاتلندی نشان داده است با بالا رفتن میزان مصرف الکل خطر سکته مغزی تا اندازه زیادی افزایش می یابد و افرادی که الکل مصرف می کنند سی در صد بیشتر در معرض سکته مغزی قرار دارند.[۵]
کاهش ویتامین ها و کلسیم و پوکی استخوان :مصرف الکل باعث کاهش مواد معدنی می شود مثلا مصرف سی گرم الکل ۵ درصد از غلظت ویتامین B12 را کاهش می دهد. علاوه بر آن ویتامین A را که در افزایش بینایی نقش دارد را افزایش می دهد.مصرف اکلل باعث دفع کلسیم از طریق ادرار می شود که در انتقال پیام های عصبی نقش دارد علاوه بر ان کمبود کلسیم باعث پوکی استخوان می شود و ارتباط مصرف الکل با پوکی استخوان امروزه یک مساله اثبات شده است[۶]کاهش ویتامین B12 نیز باعث سستی کم خونی و ضعف و بی حالی می شود.
کاهش قدرت تولید مثل و قدرت جنسی و مضرات مختلف روی جنین:مصرف الکل باعث کاهش غلطت اسپرم در مردان[۷] و کاهش قدرت تولید مثل در زنان می شود.همچنین الکل تاثیرات مخربی بروی جنین دارد و باعث کاهش ضریب هوشی جنین می شود.[۸]علاوه بر آن الکل با عبور از ناف در خون جنین جریان می یابد[۹].الکل در مردان و زنان باعث کاهش قدرت جنسی و در مردان باعث کاهش قدرت نعوظ و در زنان باعث اختلات در ارگاسم می شود و برخلاف تصور عام مردم بعنوان خاموش کننده زندگی جنسی است.[۱۰]
سرطان:مصرف الکل با هفت نوع سرطان در ارتباط است از جمله دهان، گلو، کبد، روده و سرطان پستان است و بعد از مصرف سیگار بزرگترین عامل ابتلا به سرطان مصرف نوشیدنی های الکلی است.مطالعات نشان داده که افرادی که مواد الکلی مصرف می کنند در مرض ابتلا به سرطان قرار دارند.همچنین افرادی که الکل مصرف نموده اند تاثیرات درمان با شیمی درمانی بروی آنها بسیار کمتر شده است[۱۱][۱۲]
کاهش حافظه با مصرف الکل ویتامین B1 کاهش می یابد که باعث سندروم زوال عقل می شود.اتانول موجود در الکل باعث نابود شدن سیستم عصبی می شود.و الکل قدرت یادگیری را از مغز انسان می گیرد.[۱۳]
التهاب پانکراتیت : این نوع التهاب باعث درد دنده های زیر شکم هنگام خوردن و نوشیدن می شود و عوارض جدی را دارد و در ایران مهم ترین دلیل ابتدا به این بیماری مصرف الکل است.[۱۴]
کوری و کاهش بینایی:بارها مشاهده شده که مشروبات الکلی غیر استاندارد باعث کوری شده[۱۵] ولی حتی مشروبات الکلی که در شرایط مناسب تهیه شده اند نیز قدرت بینایی را کاهش می می دهند و باعث تار دیدن محیط اطراف می شود و با کاهش قدرت عضلات جشم باعث می شود که حتی چشم قادر به تشخیص رنگها نیز نباشد و دید محیطی به شدت کاهش یابد.[۱۶]
میگرن :الکل یکی از محرک های میگرن است و مصرف بالای الکل باعث افزایش سردرد و میگرن می شود.[۱۷]
کم خونی:مصرف الکل باعث می شود تعداد گولبول های قرمز خون که مسئول حمل اکسیژن هستند به شدت کاهش یابد.الکل با کاهش جذب ویتامین B12 و اسید فولیک منجر به بروز کم خونی می شود.[۱۸]
سیروز :الکل سمی برای سلول های کبدی است و باعث توسعه بیماری کشنده سیروز می شود که باعث زخمی و نابود شدن کبد می شود.[۱۹]
بیماری های روانی:الکل باعث می شود در هر دهه مغز ۱٫۹٪ کوچکتر شود و زوال عقلی نیز از اثرات کوچک شدن مغز است.همچنین عوارض روانی مانند تشنج نقرس افسردگی را نیز با خود همراه دارد.[۲۰]
عفونت های انگلی و ریه ها:یک برسی نشان داده که مصرف الکل با ابتلا به بیماری های عفونی از جمله سل و ذات الریه ارتباط مستقیم دارد و کسانی که الکل مصرف می کنند در معرض ابتلا به بیماری های عفونی قرار دارند.[۲۱]همچنین ثابت شده الکل بروی ریه ها نیز تاثیر منفی دارد و باعث کاهش سرعت تنفس می شود.[۲۲]
علاوه بر این موارد بالا شامل مصرف مشروبات الکلی می شود که تحت شرایط کاملا استاندارد تهیه شده اند صدها بار مشاهده شده که مصرف مشروبات خانگی که در شرایط مناسب تهیه نشده اند باعث مرگ [۲۳][۲۴][۲۵][۲۶]افراد شده است.
علاوه بر تبعات فردی تبعات اجتماعی گسترده ای را نیز به دنبال دارد بارها اتفاق افتاده که در اثر مصرف الکل تجاوزهای جنسی و تجاوز به محارم در کشور های مختلف جهان و حتی خود ایران [۲۷][۲۸][۲۹][۳۰] تصادفات[۳۱] وقتل ها[۳۱][۳۲][۳۳] اتفاقات مختلفی رخ داده است.
هرچند ممکن است شراب فواید بسیار زیادی برای بدن داشته باشد ولی مضرات آن برای جسم روح و محیط اطراف و جامعه دهها برابر فواید آن است.
در آیه ۲۱۹ سوره بقره نوشته شده :
درباره شراب و قمار از تو سؤ ال میکنند، بگو: در آنها گناه و زیان بزرگی است، و منافعی (از نظر مادی) برای مردم در بر دارد، (ولی) گناه آنها از نفعشان بیشتر است. و از تو میپرسند چه چیز انفاق کنند؟ بگو: از مازاد نیازمندی خود. این چنین خداوند آیات را برای شما روشن میسازد، شاید اندیشه کنید!
در سوره مائده آیه ۹۰ و ۹۱ نوشته شده :
اى کسانى که ایمان آوردهاید شراب و قمار و بتها و تیرهاى قرعه پلیدند [و] از عمل شیطانند پس از آنها دورى گزینید باشد که رستگار شوید. شیطان میخواهد در میان شما بوسیله شراب و قمار عداوت ایجاد کند، و شما را از ذکر خدا و از نماز باز دارد آیا (با اینهمه زیان و فساد و با این نهی اکید) خودداری خواهید کرد؟!
حضرت امام رضا علیه السلام فرموده است : شراب باعث عوارض قلبی است ودر آن ضایعتی به وجود می آورد.شراب دندانها را سیاه ودهان را متعفن وبد بو میکند.
منبع:مستدرک۳،صفحه۱۳۷
رسول اکرم (ص) فرموده اند : به خدا قسم شرابخوار در قیامت به شفاعت من نائل نمی شود و در کنار کوثر به من وارد نخواهد شد.
منبع : کافی ۶،ص۴۰۰ و ۳۹۸
حضرت امام سجاد (علیه السّلام) فرموده اند: شرابخواری و قمار بازی از گناهانی است که پرده ها را پاره می کند و شرم و حیا را از میان برمی دارد.
منبع: بحار۱۶، ص ۱۶۴
حضرت امام رضا (علیه السّلام) فرموده اند: خداوند شراب را حرام کرده است برای آنکه شراب مایه ی فساد است. به علاوه عقل را از درک حقایق ساقط می کند و آدمی را در مواجهه با مردم بی شرم و حیا می نماید.
منبع: مستدرک۳، ص ۱۳۷
پیامبر (ص) فرمودند : یکی از پادشاهان بنی اسرائیل مردی را ناگزیر کرد که به انتخاب و اختیار خویش باید یکی از این اعمال را انجام دهد و گرنه او را خواهد کشت شراب خواری ، قتل و زنا .
آن مرد شراب خواری را برگزید و چون مست شد هم زنا کرد و هم باعث قتل شد.الغدیر ج۶ص۲۵۷
امام صادق (ع) می فرماید : هرکسی که جرعه ای شراب بنوشد ، خداوند و ملائکه و انبیاء و مومنان او را لعنت می کنند زیرا مستی شراب روح ایمان را از کالبد می برد و به جایش روح پست و کثیف و لعنت شده قرار می دهد.وسائل الشیعه ج۱۷ ص ۲۳۸
امام صادق (ع) می فرمایند :« خداوند بر همه گناهان و کارهای زشت و پلید قفلی گذارده که کلید آن خوردن شراب است.»وسایل الشیعه ج۱۷ص۲۵۱
————-
[۱] Alcohol and liver disease
[۲]Alcohol-Related Liver Disease
[۳]Alcohol and diabetes: Drinking safely
[۴]Alcohol and Blood Pressure
[۵] Alcohol consumption and mortality from all causes, coronary heart disease, and stroke: results from a prospective cohort study of Scottish men with 21 years of follow up
[۶] Does alcohol contribute to vitamin and mineral deficiencies?
[۷]Trying to Get Pregnant? 10 Proven Sperm Killers
[۸]Prenatal Alcohol Exposure Affects IQ
[۹]Effects of Alcohol on the Developing Embryo and Fetus
[۱۰]Is alcohol affecting your sex life?
[۱۱]Alcohol and Cancer Risk
[۱۲]Alcohol Use and Cancer
[۱۳]Effects of alcohol on memory
[۱۴]پانکراتیت از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
[۱۵]مصرف مشروبات الکلی = از دست دادن بینایی
[۱۶]How Alcohol Affects Your Eyes
[۱۷]Alcohol and Migraine
[۱۸]Vitamin deficiency anemia
[۱۹] و [۲۰] ۱۲ Health Risks of Chronic Heavy Drinking
[۲۱]Infectious diseases have alcohol link
[۲۲]What alcohol really does to your body
[۲۳]مرگ ۶۳ نفر بر اثر مصرف مشروبات الکلی
[۲۴]مرگ ۳ میلیون نفر در سال به دلیل مشروبات الکلی
[۲۵]مرگ شش نفر در هر دقیقه به علت مصرف مشروبات الکلی
[۲۶]مرگ ۴۱ نفر بر اثر مصرف مشروبات الکلی غیراستاندارد در رفسنجان
[۲۷]تجاوز پسر مست تهرانی به دختر ۱۹ ساله در مغازه تعطیل
[۲۸]تجاوز جنسی پسر مست به دختر جوان
[۲۹]تجاوز گروهی چند پسر نوجوان به دختران مست جنجال آفرید
[۳۰]مرد مست بلخی که به دخترانش تجاوز کرده بود به اعدام محکوم شد
[۳۱]مرگ تلخ مرد مست در شهرک غرب + تصاویر
[۳۲]مرد مست ۷ تن را به گلوله بست/مرگ قاتل فیلیپینی به ضرب گلوله پلیس
[۳۳]قتل یک جوان توسط مرد مست/تصاویر
علائم ظهور
صحبت کردن از حضرت مهدی(ع) و نشانههای ظهور ایشان در واقع صحبت کردن از حوادثی است که بناست در آینده اتفاق بیفتد و لذا بجاست که از خود بپرسیم: اگر در مورد احادیث نقل شده در این زمینه بررسی اسناد صورت گرفت و مطمئن شدیم که آنها از معصوم(ع) صادر شده است، آیا میتوان مطمئن بود که حتماً همه آن حوادث آنگونه که در روایات شریف ما آمدهاند وقوع یابند؟ پاسخ به این پرسش در کتب عقیدتی و فلسفی تحت عنوان «بداء» داده میشود که طی این بخش از مطالب به آن میپردازیم.
«بداء» در لغت به معنای ظهور و روشن شدن پس از مخفی بودن چیزی است و اصطلاحاً به روشن شدن چیزی پس از مخفی بودن از مردم اطلاق میشود؛ بدین معنا که خداوند متعال بنا بر مصلحتی، مسئلهای را از زبان پیامبر یا ولیای از اولیای خویش به گونهای تبیین میکند و سپس در مقام عمل و ظهور و بروز، غیر آن را به مردم نشان میدهد. در قرآن آمده است:
خداوند هر چه را بخواهد محو یا اثبات میکند در حالی که امالکتاب نزد اوست و خود میداند عاقبت هر چیزی چیست.۱
و در آیهای دیگر:
و بدالهم سیّئات ما کسبوا.۲
بدیهایی را خود کسب کرده بودند و برای آنها مخفی بود برایشان نمایان شد.
یا:
ثمّ بدالهم من بعد ما رأؤا الآیات.۳
پس از آنکه نشانهها را دیدند حقیقت امر بر آنها روشن شد.
این ظهور پس از خفا، تنها برای انسان رخ میدهد و در مورد
خداوند متعال ابداً صدق نمیکند وگرنه لازمهاش این است که خداوند نسبت به آن موضوع جهل داشته باشد که این امر محالی است. خداوند، چنانکه قرآن کریم میفرماید به همه چیز آگاه و داناست ۴ و نسبت به همه چیز در همه زمانها و مکانها چه حاضر باشند و چه غایب، چه موجود باشند و چه فانی و چه در آینده به وجود بیایند، علم حضوری دارد. قرآن کریم در این زمینه میفرماید:
هیچ چیزی در آسمان و زمین از نظر خداوند متعال مخفی نمیشود.۵
از همین روست که مسئله بداء و ظاهر کردن آن امر مخفی به خداوند نسبت داده میشود:
و بدالهم من الله مالم یکونوا یحتسبون.۶
خداوند آنچه را گمان نمیکردند، برای آنها ظاهر کرد.
براساس آیه:
خداوند چیزی را که از آنِ مردمی است دگرگون نکند تا آن مردم خود دگرگون شوند.۷
و با استفاده از دیگر آیات و روایات میتوان چنین برداشت کرد که برخی اعمال حسنه نظیر: صدقه، احسان به دیگران، صله رحم، نیکی به پدر و مادر، استغفار و توبه، شکر نعمت و ادای حقّ آن و… سرنوشت شخص را تغییر داده و رزق و عمر و برکت زندگیاش را افزایش میدهد، همانطور که اعمال بد و ناشایست اثر عکس آن را بر زندگی شخص میگذارد.
پیش از شرح این عبارت که بداء در حقیقت ظاهر شدن چیزی است که از ناحیه خداوند متعال برای مردم مخفی و برای خودش مشخص بود، لازم است یادآور شویم که خداوند متعال بنا بر آیات قرآن دو لوح دارد:
الف) لوح محفوظ
لوحی که آنچه در آن نوشته میشود؛ پاک نشده و مقدّرات آن تغییر نمییابند؛ چون مطابق با علم الهی است:
بَل هُوَ قُرآنٌ مَجیدٌ ٭فی لَوحٍ مَحفوظٍ.۸
بلکه آن قرآن مجیدی است که در لوح محفوظ ثبت گردیده است.
ب) لوح محو و اثبات
بنا بر شرایط و سننی از سنتهای الهی، سرنوشت شخص یا جریانی به شکلی خاص میشود، با از بین رفتن آن سنتها یا مطرح شدن سنتهای جدید سرنوشت آن شخص یا آن جریان تحتالشعاع سنتهای جدید قرار میگیرد. به عنوان مثال بناست که شخص در سن ۲۰ سالگی فوت کند امّا به واسطه صله رحم یا صدقهای که میدهد، ۳۰ سال به عمرش اضافه میشود و تا ۵۰ سالگی زنده میماند یا به عکس، آن شخص بناست ۵۰ سال عمر کند به واسطه گناه کبیرهای خاص، ۳۰ سال از عمرش کاسته میشود در همان ۲۰ سالگی میمیرد. که البته خداوند متعال از اوّل میدانست که بناست اوّلی ۵۰ سال و دومی ۲۰ سال عمر کند ولی برای روشن شدن این سنتهای الهی مطلب به این شکل از زبان پیامبران یا اولیای الهی(ع) بیان میشود.
در قرآن کریم هم آمده است:
یمحوا الله ما یشاء و یثبت و عنده امّ الکتاب.۹
یا این آیه:
آنگاه مدتی را [برای شما عمر] مقرّر داشت و اجل حتمی نزد اوست.۱۰
با توجه به این دو لوح و مطالبی که تا به حال به آنها پرداختیم، این پرسش به ذهن میرسد که: آیا ظهور حضرت مهدی(ع) و نشانههایی که برای آن بیان شده است، در لوح محفوظاند یا محو و اثبات. به عبارت دیگر آیا ممکن است اصلاً مسئلهای به نام ظهور ایشان تا آخر عمر بشریت و هستی اتفاق نیفتد یا ظهور بدون تحقّق نشانهها رخ دهد یا همه نشانهها باید رخ دهند؟ در پاسخ به این پرسش باید نشانههای ظهور را به دو دسته تقسیم کنیم:
۱٫ امور و علایم مشروط
۲٫ امور و علایم حتمی. آنگونه که امام باقر(ع) امور را به موقوفه و حتمیه۱۱ و امام صادق(ع) به حتمی۱۲ و غیر حتمی تقسیم کردهاند. مسئله بداء هم در چهار زمینه با موضوع ظهور حضرت مهدی(ع) ارتباط مییابد:
۱٫ نشانههای مشروط و غیر حتمی ظهور
جز نشانههایی که صراحتاً در احادیث به حتمی بودن آنها اشاره شده است، بقیه نشانههای ظهور همگی از امور موقوفه به شمار میروند، چنانکه بزرگانی مانند شیخ مفید، شیخ صدوق و شیخ طوسی بدان تصریح کردهاند. بدین معنا که به جز نشانههای حتمی ظهور بقیه آنها بنا بر مشیت و اراده الهی ممکن است دچار تغییر و تبدیل، تقدّم یا تأخّر شوند. به عبارت دیگر آنها از جمله امور لوح محو و اثبات به حساب میآیند و ممکن است با تغییر و تبدیل در شرایط آنها و عوض شدن علل رخ دادن آنها به گونه دیگری پدید آیند یا اصلاً رخ ندهند. البته بسیاری از رویدادهایی که در احادیث ما به آنها اشاره شده است تا کنون اتفاق افتادهاند و دچار بداء در اصل تحقّق خویش نشدهاند.
مثلاً اگر در حدیث به نزول بلایی (مشروط) اشاره شده باشد به واسطه توسل و استغفار مؤمنان و مسلمانان ممکن است در نزول آن تأخیر رخ دهد یا اصلاً چنین بلایی به جهت عظمت عمل صالح ایشان نازل نشود یا اینکه با برخی اعمال صالح یا ناصالح ظهور حضرت را دچار تعجیل یا تأخیر کنند.
شاید بتوان علت بیان چنین اخباری را این دانست که اگر مسئله به این شکل تبیین نمیشد، مؤمنان هم از احتمال حدوث آن حادثه باخبر نمیشدند و بدان مبتلا میگشتند امّا پس از صدور حدیث از ناحیه معصوم(ع) و آگاه شدن مؤمنان و مسلمانان از آن، با دعا و توسل و استغفار از پدید آمدن چنان حادثه ناگواری ممانعت به عمل آورند یا سبب حدوث اتفاقی خوشایند شوند. البته فراموش نکنیم که عکس این مطلب هم کاملاً صادق است به این معنا که شخص معصوم(ع) با اعلام نزول بلا و علّت آن، حجت را بر مردم تمام میکنند که شما با وجود آنکه میتوانستید، آن بلا را از خویش دفع نکردید یا فلان خیر را به سوی خویش جلب ننمودید و از همین روست که روایت شده است:
خداوند متعال، به چیزی مثل بداء عبادت نشده است.۱۳
۲٫ علایم ظهور و امور حتمی
پنج مورد از نشانههای ظهور در بسیاری از روایات که از حدّ تواتر گذشته است؛ از جمله نشانههای حتمی ظهور برشمرده شدهاند:
خروج سیّد خراسانی و یمانی، ندای آسمانی مبنی بر حقّانیت حضرت مهدی(ع)، شهادت نفس زکیّه و فرو رفتن سپاهیان سفیانی در منطقه بیداء (بیابان بین مدینه و مکّه).۱۴
این نشانههای پنجگانه را احادیث از علایم حتمی شمرده و هیچگونه احتمال بدایی در مورد تحقّق آنها ندادهاند وگرنه خلاف حتمی بودن آنها میشد. این نشانهها شدیداً با مسئله ظهور ارتباط داشته و همگی مقارن ظهور رخ خواهند داد انشاءالله. بزرگوارانی چون مرحوم آیتالله خویی در پاسخ به نویسنده کتاب سفیانی و علامات ظهور۱۵، علّامه سیّد جعفر مرتضی عاملی، در کتاب خویش و شیخ طوسی، در غیبت خویش۱۶ نسبت به این موضوع تصریح و اذعان کردهاند که:
هر چند بنابر تغییر مصلحتها با تغییر شروط اخباری که به حوادث آینده میپردازند، ممکن است دچار تغییر و تبدیل شوند؛ جز آنکه روایت تصریح کرده باشد که وقوع آن جریان حتمی است که (با توجه به اعتماد ما به معصومین(ع)) ما هم یقین به حدوث آنها در آینده پیدا میکنیم و قاطعانه میگوییم در آینده چنین خواهد شد.۱۷
اشکال اساسی که به این نظر گرفته میشود؛ متکی به حدیثی است که نعمانی در کتاب خویش آورده است که: ابوهاشم داوود بن قاسم جعفری گفته است: نزد امام جواد(ع) بودیم و صحبت از حتمی بودن آمدن سفیانی شد، از آن حضرت پرسیدم: آیا در مورد امور حتمی هم بداء رخ میدهد؟ فرمودند: آری. گفتم: میترسم در مورد خود حضرت مهدی(ع) بداء رخ دهد. حضرت فرمودند:
ظهور حضرت مهدی(ع) وعده الهی است و خداوند خلف وعده نمیکند.۱۸
علّامه مجلسی، هم در بحارالانوار پس از نقل این حدیث این
توضیح را اضافه کردهاند که:
شاید محتوم، معانی مختلفی داشته باشد که با توجه به اختلاف در تعاریف ممکن است در مورد برخی از آنها بداء رخ بدهد. مضاف بر اینکه شاید منظور از بداء در مورد خصوصیات آن حادثه محتوم و حتمی باشد و نه اصل تحقّق آن، که مثلاً پیش از زوال حکومت بنیعباس سفیانی جنبشهای خویش را آغاز میکند.۱۹
این فرضیه چندان قابل قبول نیست؛ زیرا در صورت پذیرفتن آن، چه فرقی بین حتمی و غیر حتمی خواهد بود؟ مضاف بر اینکه روایت مورد بحث ما از حیث سند، ضعیف است.۲۰ در ضمن نمیتوان از آن همه حدیث و روایتی که به شدت بر حتمی بودن این پنج نشانه و امتناع احتمال رخ دادن بداء در آنها تأکید میکنند، چشمپوشی کرد و به احادیث انگشتشماری از این دسته تمسک نمود؛ چون ممکن است در شرایط خاصی (به فرض قوت و اعتبار سندی آنها) معصوم(ع) مجبور شده باشند از روی تقیه، چنین سخنی بگویند.
عبدالملک بن اعین گوید: به امام باقر(ع) در مورد حضرت مهدی(ع) گفتم: میترسم که زود بیایند و سفیانی نباشد. حضرت فرمودند:
والله نه. سفیانی از حتمیاتی است که حتماً خواهد آمد.۲۱
امور یا موقوفهاند یا حتمیه که سفیانی از دسته حتمیاتی است که حتماً خواهد بود.۲۲
یا امام صادق(ع) فرمودند:
از حتمیاتی که پیش از قیام حضرت مهدی(ع) خواهند بود اینهاست: شورش سفیانی، فرو رفتن در بیداء، شهادت نفس زکیّه و منادی که از آسمان ندا در دهد.۲۳
حمران بن اعین از امام باقر(ع) راجع به آیه:
ثمّ قضی اجلاً و اجلٌ مسمّی عنده؛۲۴
میپرسد. حضرت میفرمایند:
دو اجل وجود دارد: محتوم و موقوف.
– محتوم چیست؟
– جز آن نخواهد شد.
– و موقوف؟
– مشیت الهی در رابطه آن جاری میشود.
– امیدوارم که سفیانی جزء موقوفها باشد.
– والله که نه و از محتومات است. ۲۵
۳٫ بداء و قیام حضرت مهدی(ع)
ظهور حضرت حجت(ع) از اموری است که در اسلام نسبت به آنها به شدت تأکید شده و در حتمیت آن ذرهای شک و شبهه وجود ندارد. پیش از این گفتیم که در آیاتی نظیر آیه ۵۵ سوره نور، خداوند متعال به مؤمنان وعده داده است که فرمانروای زمین گردند و بر آن سیطره یابند که چنین واقعهای در تمام طول تاریخ تا کنون اتفاق نیفتاده است و از آنجا که « ان الله لا یخلف المعیاد»۲۶ و خداوند در وعده خویش تخلف نمیکند، در آیندهای دور یا نزدیک حتماً چنین اتفاقی خواهد افتاد. انشاءالله.
علاوه بر اینکه در موارد بسیاری رسول مکرم اسلام(ص) و معصومین(ع) شدیداً تأکید نمودهاند که:
حتی اگر از عمر هستی بیش از یک روز باقی نمانده باشد، خداوند آن قدر این روز را طولانی میکند که حضرت مهدی(ع) ظهور کرده و جهان را مملو از قسط و عدل گردانند.۲۷
۴٫ تعیین زمان ظهور حضرت مهدی(ع)
بسیاری از روایات، ما را از توقیت (مشخص کردن زمان ظهور) یا تعیین محدوده زمانی برای ظهور حضرت به شدت نهی کردهاند و شیعیان را امر کردهاند که هر که را چنین کرد تکذیب کنند و دروغگو بشمارند؛ زیرا این مطلب در زمره اسرار الهی است و کسی آن را نمیداند؛ امام صادق(ع) به محمدبن مسلم فرمودند:
محمد! اگر کسی وقتی از جانب ما برای ظهور حضرت مهدی(ع) نقل کرد، از تکذیب کردن او نترس! چرا که ما برای احدی تعیین وقت نمیکنیم.۲۸
وقتی فضیل از امام باقر(ع) میپرسد که آیا این مسئله وقت مشخص دارد؟ حضرت سه مرتبه میفرمایند: «آنها که وقت تعیین میکنند دروغ میگویند».۲۹ یکی از یاران امام ششم(ع) به ایشان عرضه میدارد: این مسئلهای که چشم انتظارش هستیم کی خواهد آمد؟ حضرت میفرمایند:
ای مهزم! آنها که وقت تعیین کنند دروغ میگویند، آنها که عجله کنند هلاک میشوند و آنها که تسلیم امر خداوند باشند نجات مییابند و به سوی ما باز میگردند.۳۰
آنگونه که از احادیث برمیآید، ظهور حضرت حجت(ص) از جمله اموری است که خداوند متعال آن را از مردم پنهان نموده است و هر زمان که خداوند تبارک و تعالی اراده کنند و شرایط و علل فراهم و مناسب باشد؛ زمین را از برکات وجودی آن امام همام(ع) بهرهمند خواهند نمود.
البته نهی از تعیین وقت، شامل نشانههای حتمی ظهور نمیشود؛ چرا که خود معصومین(ع) در این موارد به فاصله زمانی میان حدوث آن نشانه حتمی و ظهور حضرت اشاره کردهاند که مثلاً از ابتدای شورش سفیانی تا قیام حضرت بیش از ۹ ماه طول نخواهد کشید یا مثلاً ۱۵ روز پس از شهادت نفسزکیّه حضرت در مکه ظهور میکنند. ولیکن دیگر نشانهها حداکثر به این اشاره میکنند که ظهور آن وجود مقدس نزدیک شده است و نه بیش از این. چنانکه دیدیم برخی از نشانههای ظهور قرنهاست که اتفاق افتادهاند و گذشتهاند و هنوز ظهور رخ نداده است. که البته به جهت ایجاد امید در دل شیعیان مبنی بر نزدیک شدن ظهور معصوم(ع) از آن به عنوان نشانه قیام حضرت صاحب(ع) یاد کردهاند.
ضمناً اگر بنا بود زمان ظهور مشخص شود و همگان بدانند که ایشان بناست چه زمانی قیام جهانی خویش را آغاز کنند؛ ستمگران و ظالمان تمام عِدّه و عُدّه خویش را برای آن روز مهیا و آماده میکردند ـ که به خیال خام و واهی خود ـ آن نور الهی را خاموش کنند و نگذارند عدالت را در جهان گسترش دهند و مؤمنان و مستضعفانی هم که قرنها با حدوث این حادثه عظیم و بزرگ فاصله داشتند مبتلا به یأس و کسالت و خمودی میشدند حال آنکه قرنهاست بسیاری در انتظار آن یار غایب از نظر، دیدهها را خونبار کرده و هر صبح و شام دست دعا به تعجیل در فرج ایشان برداشتهاند و امید دارند که در زمره یاران و یاوران ایشان باشند. مشخص نبودن زمان ظهور خواب از چشمهای ستمگران ربوده و هر صبح و شام از این هراسناکند که شاید آن عزیز مقتدر امروز ظهور کند و پایههای حکومت شیطانیشان را درهم شکند.
به امید آنکه آن روز را ببینیم و از یاوران حضرتش باشیم. انشاءالله.
پینوشتها :
۱٫ سوره رعد(۱۳)، آیه ۳۹٫
۲ . سوره زمر(۳۹)، آیه ۴۸٫
۳ . سوره یوسف(۱۲)، آیه ۳۵٫
۴ . سوره نساء (۴)، آیه ۳۵٫
۵ . سوره آلعمران (۳)، آیه ۵٫
۶ . سوره زمر(۳۹)، آیه ۴۸٫
۷ . سوره رعد(۱۳)، آیه ۱۱٫
۸ . سوره بروج(۸۵)، آیات ۲۱ و ۲۲٫
۹ . سوره رعد(۱۳)، آیه ۳۹٫
۱۰٫ سوره انعام(۶)، آیه ۲٫
۱۱٫ نعمانی، محمد بن ابراهیم، الغیبه، ص۲۰۴؛ مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، ج۵۲، ص۲۴۹٫
۱۲٫ نعمانی، محمد بن ابراهیم، همان، ص۲۰۲٫
۱۳٫ کلینی، اصول کافی، ج ۱، باب البدأ، ح ۱ و صدوق، محمد بن علی بن حسین، التوحید، باب ۵۴، ح ۲٫
۱۴٫ صدوق، محمد بن علی بن حسین، کمالالدین، ج۲، ص۶۵۰، طوسی، محمد بن حسن، الغیبه ص۲۶۷، نعمانی، همان، صص۱۶۹ و ۱۷۲؛ مجلسی، محمد باقر، همان؛ ج۵۲، ص۲۰۴، طبرسی، فضل بن حسن، اعلام الوری، ص۴۲۶؛صافی گلپایگانی، لطفالله، منتخبالاثر، صص۴۳۹ و ۴۵۵٫
۱۵٫ فقیه، محمد، السفیانی و علامات الظهور، ص۱۰۲٫
۱۶٫ عاملی، جعفر مرتضی، دراسته فیعلامات الظهور، ص۶۰٫
۱۷٫ طوسی، محمد بن حسن، همان، ص۲۶۵٫
۱۸٫ نعمانی، محمد بن ابراهیم، همان، ص۲۰۵، مجلسی، محمد باقر، همان، ج۵۲، ص۲۵۰٫
۱۹٫ مجلسی، محمد باقر، همان، ج۵۲، ص۲۵۱٫
۲۰٫ رک: فقیه، محمد، همان، ص۱۰۲٫
۲۱٫ نعمانی، محمد بن ابراهیم، همان، ص۲۰۳؛ مجلسی، محمد باقر، همان، ج۵۲، ص۲۴۹٫
۲۲٫ نعمانی، محمد بن ابراهیم، همان، ص۲۰۴؛ مجلسی، محمد باقر، همان، ج۵۲، ص۲۴۹٫
۲۳٫ نعمانی، محمد بن ابراهیم، همان، ص۱۷۶، صافی گلپایگانی، لطفالله، همان، ص۴۵۵٫
۲۴٫ سوره انعام، آیه ۲٫
۲۵٫ مجلسی، محمد باقر، همان، ج۵۲، ص۲۴۹٫
۲۶٫ سوره آل عمران(۳)، آیه ۹٫
۲۷٫ رک: شیخ مفید، الارشاد، ج۲، ص۳۴۰، طبرسی، فضل بن حسن، همان، ص۴۰۱، مجلسی، محمد باقر، همان، ج۵۱، ص۱۳۳٫
۲۸٫ نعمانی، محمد بن ابراهیم، همان، ص۱۹۵، طوسی، محمد بن حسن، همان، ص۲۶۲؛ آل سید حیدر، مصطفی، بشارهالاسلام، ص۲۹۸، مجلسی، محمد باقر، همان، ج۵۲، ص۱۰۴٫
۲۹٫ طوسی، محمد بن حسن، همان، ص۲۶۲؛ مجلسی، محمد باقر، همان، ج۵۲، ص۱۰۳؛ صافی گلپایگانی، لطفالله، همان، ص۴۶۳٫
۳۰٫ نعمانی، محمد بن ابراهیم، همان، ص۱۹۸؛ طوسی، محمد بن حسن، همان، ص۲۶۲؛ مجلسی، محمد باقر، همان، ج۵۲، ص۱۰۴؛ آل سید حیدر، مصطفی، همان، ص۲۹۹؛ صافی گلپایگانی، لطفالله، همان، ص۴۶۳
نبوت و پیامبرى محمد(ص)
آغاز وحى
محمد(ص) به چهل سالگى که رسید خداوند او را مژده دهنده (به بهشت) و بیم دهنده (به کیفر الهى) به نزد مردم فرستاد:
وَما أَرْسَلْناکَ إِلّا کافَّهً لِلنّاسِ بَشِیراً وَنَذِیراً وَلکِنَّ أَکْثَرَ النّاسِ لا یَعْلَمُونَ؛
تو را به عنوان مژده دهنده و بیم دهنده براى همه مردم فرستادیم، ولى بیشتر مردم ناآگاهند.
نخستین بار که وحى بر او نازل شد، به صورت رؤیاى صادقه بود. آن حضرت رؤیایى که مىدید مانند آن در بیدارى تحقق مىیافت. حضرت وقتى مىدید قومش غرق در گمراهى آشکارى شدهاند و بتها را پرستش نموده و بر آنها سجده مىکنند، دوست مىداشت دور از مردم و در خلوت و تنهایى به سر بَرَد، و با نزدیک شدن نزول وحى بر او، علاقهاش به تنهازیستى و خلوت، افزون گشت و براى تنهایى و عُزلتِ خویش غار حرا را برگزید. گاهى دهروز و گاهى نزدیک به یک ماه در آن به عبادت مىپرداخت و عبادتش طبق آیین ابراهیم(ع) انجام مىپذیرفت. او براى رفتن به غار و انجام عبادت، توشهاى برمىگرفت و روانه آن سامان مىشد و آنگاه که کار او به پایان مىرسید به خانهاش برمى گشت و مجدداً با خود توشهاى برگرفته و بدان جا مىرفت تا آنکه روزى در غارحرا وحى بر او نازل شد. فرشته وحى نزد او آمد و فرمود: بخوان. گفت: قادر بر خواندن نیستم. وى گفت: فرشته مرا سخت فشار داد بهگونهاى که احساس درد نمودم و سپس مرا رها کرد و گفت: بخوان. گفتم: من قادر برخواندن نیستم. مرا گرفت و دیگر بار به شدت فشار داد تا درد زیاد احساس کردم و سپس مرا رها کرد و گفت: بخوان. گف
تم: من توان خواندن ندارم. بار سوم مرا سخت فشار داد و سپس رها کرد و گفت: بخوان <إِقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِى خَلَقَ * خَلَقَ الإِنْسانَ مِنْ عَلَقٍ * إِقْرَأْ وَرَبُّکَ الأَکْرَمُ * الَّذِى عَلَّمَ بِالقَلَمِ * عَلَّمَ الإِنْسانَ ما لَمْ یَعْلَمْ».
رسول خدا(ص) در حالى که قلبش به تپش افتاده بود به خانه بازگشت و بر همسرش خدیجه وارد شد و بدو فرمود: مرا بپوشانید، مرا بپوشانید. وى را پوشاندند تا اینکه دلهره و هراس او بر طرف شد. حضرت ماجرایى را که دیده بود براى خدیجه بازگو کرد و سپس فرمود: بر جان خویشتن بیمناکم. خدیجه عرضه داشت: هرگز، به خدا سوگند، هرگز خداوند تو را خوار نمىگرداند، چه اینکه تو صلهرحم انجام مىدهى و میهمان نوازى مىکنى و به عیالمندان کمک مىرسانى و فقرا و مستمندان را دستگیرى کرده و از حق طرفدارى مىکنى. خدیجه آن حضرت را نزد پسر عمویش ورقهبننوفل برد… وى پیرمردى سالخورده بود که در دوران جاهلیت نصرانى شده و به انجیل آگاهى تمام داشت؛ خدیجه بدو گفت: پسرعمو! مطالب پسر برادرت را بشنو. ورقه بدو گفت: برادرزاده چه دیدهاى؟ رسول خدا(ص) وى را در جریان آنچه دیده بود قرار داد. ورقه بدو گفت: این همان وحى است که خداوند بر موسى(ع) نازل فرمود. اى کاش آن زمان من جوان بودم واى کاش آنگاه که قومت تو را بیرون مىرانند، من زنده باشم. رسول اکرم(ص) فرمود: آیا آنها مرا بیرون مىرانند؟ ورقه گفت: آرى، هر کسى که مانند تو رسالتى آورد با او د
شمنى مىورزند و اگر آن روز را درک کنم تو را با قدرت، حمایت ویارى مىکنم و سپس دیرى نپایید که ورقه از دنیا رفت و وحى قطع شد وقطع آن چهل روز به طول انجامید و بعد از آن پىدرپى نازل گشت. (۱)
دعوت نهانى پیامبر(ص)
رسول اکرم(ص) به انجام دادن دستوراتى که خداوند داده بود همت گماشت و براى اینکه مردم به طور ناگهانى با قضیهاى شگفتآور مواجه نشوند، دعوت به پرستش خدا را نهانى آغاز کرد و نخستین کسانى که به وى ایمان آوردند همسرش خدیجه بنت خویلد و علىبن ابىطالب و عبداللهبن ابى قحافه معروف به ابوبکر(۲) و زیدبن حارثه بودند.
گروهى از اشراف و موالى نیز در آغاز امر، دعوت اسلام را پذیرا شدند، مانند عثمانبنعفان، زبیربن عوام، عبدالرحمان عوف، عبداللهبن مسعود، سعدبنابىوقاص، طلحهبن عبیدالله، ابوذر غفارى، صهیب رومى و دیگران.
این عده به اسلام گرویده و در این راستا، فدا کارىهاى زیادى از خود نشان دادند. نقل شده که ابوجهل یکى از سران قریش، هرگاه مىشنید شخصى اسلام آورده و داراى جاه و مقامى است، او را مورد نکوهش قرار مىداد و بدو مىگفت: آیا دست از آیین پدرت که از تو بهتر بود برداشتى؟ ما تو را انسانى نادان و جاهل تلقى کرده و عمل تو را تقبیح مىکنیم و آبرو و حیثیت تو را بر باد مىدهیم و اگر آن شخص، فردى بازرگان و تاجر بود بدو مىگفت: تجارت و بازرگانى تو را کساد مىکنیم و اموالت را از بین خواهیم برد، چنان که آن فرد انسانى ضعیف بود، او را به باد کتک مىگرفت و فریب مىداد(۳). و این بهترین دلیل بر این است که دین اسلام، آن گونه که بدخواهان مدعى هستند با شمشیر گسترش نیافته است. رسول گرامى اسلام(ص) [در آغاز] آن اندازه قدرتمند نبوده که این افراد را وادار به پذیرش اسلام نماید، بلکه [بر عکس] شخص پیامبر و پیروان ایشان به سبب ایمان خود، از ناحیه قریش مورد ظلم وستم بسیار قرار گرفتند که به بیان آن خواهیم پرداخت.
دعوت علنى پیامبر
رسول اکرم(ص) از آغاز وحى مدت سه سال مردم را نهانى به پرستش خدا دعوت کرد تا اینکه خداوند با این فرموده به او دستور داد آیین خود را آشکارا اعلان کند:
فَاصْدَعْ بِما تُؤْمَرُ وَأَعْرِضْ عَنِ المُشْرِکِینَ؛
آنچه را مأمور شدهاى انجام ده و از مشرکان روگردان شو.
آن حضرت دستور الهى را امتثال کرده و بر کوه صفا بالا رفت و فریاد زد یا صباحاه، مردم گفتند: این کیست که فریاد مىزند؟ گفتند: محمد است. وى فرمود: اى بنى فلان، اىبنىعبدالمطلب، اىبنىعبدمناف، همگى نزدش گرد آمدند. حضرت فرمود: اگر به شما خبر دهم سپاهى در دامنه این کوه تصمیم دارند بر شما حملهور شوند آیا باور مىکنید؟ گفتند: ما از تو دروغ نشنیدهایم. فرمود: بنابراین من شما را از عذاب و کیفر الهى برحذر مىدارم. ابولهب گفت: مرگ بر تو؛ ما را به خاطر همین سخن به اینجا کشاندى؟ و سپس بهپاخاست و این فرموده خدا نازل شد <تَبَّتْ یَدا أَبِى لَهَبٍ وَتَبَّ» تا آخر سوره. و آنگاه خداوند به پیامبرش فرمان داد:
<وَأَنْذِرْ عَشِیرَتَکَ الأَقْرَبِینَ * وَاخْفِضْ جَناحَکَ لِمَنِ اتَّبَعَکَ مِنَ المُؤْمِنِینَ».(۴)
پیامبر اسلام خویشاوندان خود را گرد آورد و بدانان فرمود: راهنماى هیچ قومى به همراهانش دروغ نمىگوید. به خدا سوگند اگر به همه مردم دروغ بگویم به شما دروغ نخواهم گفت و اگر همه مردم را بفریبم شما را فریب نمىدهم، به خدایى که هیچ معبودى جز او وجود ندارد، من فرستاده خدا به سوى همه مردم به خصوص شما هستم. به خدا سوگند همانگونه که به خواب مىروید از دنیا خواهید رفت و به همان نحو که بیدار مىشوید در قیامت بر انگیخته مىشوید و به کارهایى که انجام مىدهید مورد حسابرسى قرار مىگیرید و پاداش احسان و نیکى شما نیکى است و به بدىهایتان نیز کیفر خواهید شد، یا پیوسته در بهشت جاودانید و یا همیشه در آتش دوزخ به سرخواهید برد، و سپس جز با عمویش ابولهب، با سایر مردم به ملایمت سخن گفت.
ایستادگى قریش در برابر پیامبر
اعراب قبل از اسلام در مسجدالحرام بت مىپرستیدند، این بتها از سنگهایى ساخته شده بود که سود و زیانى نمىرساند، ولى با این همه، از نظر قریش که بزرگان عرب بودند، اساس وارکان زندگى آنها به شمار مىآمدند، چه اینکه به این بتها هدایایى از سوى مردم تقدیم مىشد که مصالح اقتصادى و منافع ادبى قریش را تأمین مىکرد، لذا تنها قریش بود که حراست جایگاه بتها را بر عهده داشت. بنابراین از بین بردن آیین بتپرستى مساوى بود با از بین رفتن این منافع و این تولیت و سرپرستى. به همین دلیل وظیفه رسول خدا(ص) در گسترش دین جدید، وظیفهاى بسیار خطیر و دشوار بود. وى بتپرستى و اعتقاداتى را که با یگانگى خداوند هم سویى نداشت، به شدت مورد انتقاد قرار داد و به این هم اکتفا نکرده، بلکه فساد نظامهاى اجتماعى آنان را بر ملا ساخت و قریش با این دید به پیامبر مىنگریستند که او فردى است مخالف برنامهها و آداب و رسوم آنها و قصد دارد پایه و اساس حیات اجتماعى و اقتصادى آنها را با هم به نابودى بکشد، از این رو تصمیم گرفتند براى حفظ کیان خود به شدت در برابر پیامبر ایستادگى کنند.
روزى رسول اکرم(ص) در مسجد الحرام بر آنان وارد شد ملاحظه کرد آنها بهبتها سجده مىکنند، آنان را از این کار منع کرد و بر مخالفت با دین و آیین پدرشان ابراهیم(ع) مورد نکوهش قرار داد. آنها به وى پاسخ دادند: ما به این دلیل بر آنها سجده مىکنیم که وسیلهتقرب ما به خدا شوند و این موضوع را خداوند درباره آنان یادآور مىشود، آنجا که در قرآن مىفرماید: <ما نَعْبُدُهُمْ إِلّا لِیُقَرِّبُونا إِلىَ اللَّهِ زُلْفى». رسول خدا(ص) برایشان بیان کرد که این کار همان شرکى است که خداوند آن را از آنها نخواهد پذیرفت و بدین سان آنان را بر ادامهکارشان مورد سرزنش قرار داد، لذا براى مخالفت با آن حضرت همداستان شدند و با تمسخر و استهزا به مقابله با وى پرداختند و این موضوع را خداوند چنین بیان فرموده است:
وَعَجِبُوا أَنْ جاءَهُمْ مُنْذِرٌ مِنْهُمْ وَقالَ الکافِرُونَ هذا ساحِرٌ کَذّابٌ * أَجَعَلَ الآلِهَهَ إِلهاً واحِداً إِنَّ هذا لَشَىءٌ عُجابٌ؛(۵)
و از اینکه بیم دهندهاى از خودشان به سویشان آمد، شگفتزده شدند و کافران گفتند: این شخص جادوگر دروغگوست. آیا وى خدایان متعدد را یک خدا مقرر داشته است و این مطلبى بسیار شگفتانگیز است.
وَإِذا رَأَوْکَ إِنْ یَتَّخِذُونَکَ إِلّا هُزُواً أَهَذا الَّذِى بَعَثَ اللَّهُ رَسُولاً * إِنْ کادَ لَیُضِلُّنا عَنْ آلِهَتِنا لَوْلا أَنْ صَبَرْنا عَلَیْها؛(۶)
و هرگاه که تو را دیدند به باد مسخرهات گرفتند و گفتند: آیا این همان فردى است که خداوند وى را به عنوان پیامبر فرستاده است. اگر ما بر پرستش خدایانمان پایدارى و استقامت نمىکردیم، او ما را منحرف مىساخت.
اینها امورى بود که رسول اکرم(ص) را اندوهگین و نگران مىساخت و خداوند آیاتى از قرآن را براى دلدارى حضرت نازل مىفرمود از قبیل:
وَلَقَدْ کُذِّبَتْ رُسُلٌ مِنْ قَبْلِکَ فَصَبَرُوا عَلى ماکُذِّبُوا وَأُوذُوا حَتّى أَتاهُمْ نَصْرُنا؛(۷)
پیامبران قبل از تو هم تکذیب شدند، ولى بر آن صبر پیشه کردند و آن قدر در اذیت و آزار قرارگرفتند تا اینکه نصر و پیروزى ما برایشان به ارمغان آمد.
علاوه براین کسانى که پیامبر را به تمسخر مىگرفتند افرادى سرشناس بودند، آنان پیامبر را به ناسزا گرفته و به آن حضرت اهانت روا مىداشتند و علاوه بر دروغگو شمردن او وى را فردى کاهن یا دیوانه مىخواندند. خداوند پیامبرش را مخاطب قرار داده و مىفرماید:
فَذَکِّرْ فَما أَنْتَ بِنِعْمَهِ رَبِّکَ بِکاهِنٍ وَلا مَجْنُونٍ؛(۸)
تو مردم را متذکر ساز و تو به نعمت پروردگارت داراى جنون و کهانت نیستى.
و گاهى به قرآن افترا مىبستند که افسانههاى پیشینیان است. خداوند درباره آنان مىفرماید:
وَقالَ الَّذِینَ کَفَرُوا إِنْ هذا إِلّا إِفْکٌ افْتَراهُ وَأَعانَهُ عَلَیْهِ قَوْمٌ آخَرُونَ فَقَدْ جاءُو ظُلْماً وَزُوراً * وَقالُوا أَساطِیرُ الأَوَّلِینَ اکْتَتَبَها فَهِىَ تُمْلى عَلَیْهِ بُکْرَهً وَأَصِیلاً؛(۹)
و آنان که کفر ورزیدند گفتند: این قرآن جز دروغهایى که پیامبر سرهم کرده چیز دیگرى نیست و دیگران هم به او کمک کردهاند. این سخن آنها ظلمى بزرگ و نسبتى ناروا به قرآن است و نیز گفتند: قرآن افسانههاى پیشینیان است که پیامبر آن را نگاشته و اصحابش صبح و شام بر او املا و قرائت مىکنند.
از جمله امورى که سبب شد آنها در مقابل پیامبر ایستادگى به خرج دهند، سرسختى آنها در زمینه معجزه خواهى بود که خداوند درباره آنان مىفرماید:
وَقالُوا لَنْ نُؤْمِنَ لَکَ حَتّى تَفْجُرَ لَنا مِنَ الأَرضِ یَنْبُوعاً * أَوْ تَکُونَ لَکَ جَنَّهٌ مِنْ نَخِیلٍ وَعِنَبٍ فَتُفَجِّرَ الأَنْهارَ خِلالَها تَفْجِیراً * أَوْ تُسْقِطَ السَّماءَ کَما زَعَمْتَ عَلَیْنا کِسَفاً أَوْ تَأْتِىَ بِاللَّهِ وَالمَلائِکَهِ قَبِیلاً * أَوْ یَکُونَ لَکَ بَیْتٌ مِنْ زُخْرُفٍ أَوْ تَرْقى فِى السَّماءِ وَلَنْ نُؤْمِنَ لِرُقِیِّکَ حَتّى تُنَزِّلَ عَلَیْنا کِتاباً نَقْرَؤُهُ قُلْ سُبْحانَ رَبِّى هَلْ کُنْتُ إِلّا بَشَراً رَسُولاً؛(۱۰)
وگفتند: ما هرگز به تو ایمان نخواهیم آورد، مگر اینکه از زمین برایمان چشمه آبى بیرون آرى و یا داراى باغهاى خرما و انگور باشى و میان آنها نهرهاى آب جارى شود و یا آن گونه که بر ما ادعا کردى آسمان بر سرمان فرو افتد و یا خدا و فرشتگان را برایمان حاضر کنى و یا خانه و کاخى زرنگار داشته باشى و یا به آسمان بالا روى، از این گذشته، ما هرگز به آسمان بالا رفتن تو نیز ایمان نمىآوریم، مگر اینکه کتابى آسمانى بر ما نازل کنى تا آن را قرائت کنیم. بدانها بگو: خداى من منزه از این امور است، آیا من هم جز یک بشرم که به پیامبرى فرستاده شده است.
و این بیان برخى از مقاومتهاى بىجایى بود که رسول خدا(ص) از قوم خود دید، ولى آن حضرت همچنان ثابت قدم و استوار، مردم را به پرستش خدا دعوت مىکرد و با کمک وحى الهى اعتقادات بتپرستى آنان را که سود و زیانىبه حالشاننداشت، کارىاحمقانه وجاهلانهمىخواند:
إِنْ هِىَ إِلّا أَسْماءٌ سَمَّیْتُمُوها أَنْتُمْ وَآباؤُکُمْ ماأَنْزَلَ اللَّهُ بِها مِنْ سُلْطانٍ؛(۱۱)
این بتها جز اسمهایى که شما و پدرانتان آنها را نامگذارى کردهاید چیز دیگرى نیستند و خداوند بدانها قدرتى عطا نکرده است.
وَإِذا قِیلَ لَهُمُ اتَّبِعُوا ما أَنْزَلَ اللَّهُ قالُوا بَلْ نَتَّبِعُ ما أَلْفَیْنا عَلَیْهِ آباءَنا أَوَ لَوْ کانَ آباؤُهُمْ لایَعْقِلُونَ شَیْئاً وَلا یَهْتَدُونَ؛(۱۲)
و زمانى که بدانها گفته شد از دستورات خدا پیروى کنید گفتند: ما از کیش پدرانمان تبعیت مىکنیم، در صورتى که پدرانشان افرادى جاهل و نادان بوده و به حقّ و راستى راه نیافتهاند.
أَمْ تَحْسَبُ أَنَّ أَکْثَرَهُمْ یَسْمَعُونَ أَوْ یَعْقِلُونَ إِنْ هُمْ إِلّا کَالأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ سَبِیلاً؛(۱۳)
آیا گمان مىکنى بیشتر آنها مىشنوند و یا درک مىکنند، آنها مانند چهارپایان، بلکه گمراهتر از آنها مىباشند.
تهدید پیامبر
وقتى رسول اکرم(ص) از معبودهاى آنان به زشتى یاد مىکرد و اندیشههاى آنان را احمقانه مىخواند، گروهى از اشراف قریش نزد عمویش ابوطالب رفتند و به او گفتند: برادرزادهات خدایان ما را ناسزا مىگوید و از آیین ما به زشتى یاد مىکند و عقل و خرد ما را احمقانه شمرده و پدرانمان را گمراه مىداند، یا او را از این کار بازدار و یا اینکه ما و او را به خود واگذار و دست حمایت خود را از او بردار، چه اینکه تو نیز در این زمینه با ما هم عقیدهاى و ما از کارهاى او جلوگیرى خواهیم کرد. ابوطالب با آنان به نرمى و ملایمت سخن گفت و بهگونهاى محترمانه آنها را برگرداند و از نزدش رفتند.
پیامبر(ص) به دعوت خویش ادامه داد و هیچ چیز او را از ابراز کردن دین و آیین الهى بازنمىداشت و مردم را به آیین او فرا مىخواند و همین عمل سبب خشم قریش شده بود، ازاینرو اشراف قبیله گرد هم آمده و نزد ابوطالب رفتند و بدو اظهار داشتند، <اىابوطالب، شما از نظر سنّى و آبرومندى میان ما، از مقام و منزلت ارجمند و والایى برخوردار هستى، ما از شما خواستیم که برادرزادهات را منع کنى، ولى این کار را نکردى و به خدا سوگند ما تحمل شنیدن ناسزاگویى به خدایان خود و به زشتى یاد کردن آنها و احمقانه توصیف نمودن اندیشههاى خویش را نداریم، اینک یا او را از این کار باز دار و یا با هر دوى شما پیکار خواهیم کرد تا یکى از دو گروه نابود شود… این را گفته و سپس از نزد او بیرون رفتند. براى ابوطالب دشوار بود که از قوم خود جدا شده و با آنان به دشمنى بپردازد و از سویى دوست نداشت که پیامبر را تسلیم آنان کرده و وى را تنها بگذارد، لذا کسى را نزد پیامبر فرستاد و بدو گفت: <اى برادرزاده، مردم نزد من آمده و به من چنین و چنان گفتند، تو براى حفظ جان خود و من چارهاى بیندیش و کارى را که من تحمل و توان آن را ندارم بر من تحمیلمکن»
. پیامبر(ص) تصور کرد دیدگاه عمویش در مورد وى تغییر کرده و مىخواهد او را تنها بگذارد و تسلیم آنان نماید و از حمایت و پشتیبانى او عاجز و ناتوان شده است، لذا رسول اکرم(ص) جمله معروفى را، که حاکى از جانفشانى در راه عقیده و دعوت به پرستش خداى یگانه بود و همچنان بر تارک روزگار جاودان مانده و هر تهدید و شکنجهاى در برابرش کوچک به شمار مىآمد، در پاسخ عموى خود عنوان نمود: <اى عمو، به خدا سوگند اگر این مردم خورشید را در دست راست من و ماه را در دست چپم قرار دهند تا از رسالت خویش دست بردارم، هرگز این کار را نخواهم کرد تا این که خداوند دین و آیین خود را یارى و حمایت کند و یا در این راه هرچه را دارم تقدیم کنم!» چه ایمان شگفتانگیز و با عظمتى که چون در قلب راه یافت، به سیلى بنیان کن مىماند که هیچ چیز در برابر آن توان پایدارى و مقاومت نداشت؟!
رسول خدا(ص) پس از آنکه آمادگى خویش را براى فداکارى در راه تبلیغ رسالتش عنوانکرد، به گریه افتاد و از آنجا رفت. ابوطالب او را صدا زد و بدو گفت: <برادرزاده عزیزم، هر چه دوست دارى بگو، به خدا سوگند هرگز تو را تسلیم آنان نخواهم کرد».
نقشه فریب
دعوت به اسلام مورد پذیرش عده بسیارى از مردم قرار گرفت، وقتى قریش این وضع را مشاهده کردند با اشراف خود گردهم آمده و براى مقابله با خطرى که آنها را تهدید مىکرد به مشورت پرداختند. سرانجام نظر آنها بر این تعلق گرفت که کارهایى را به محمد(ص) پیشنهاد کنند، شاید وى را از دعوت خویش منصرف سازند، لذا درپى او فرستادند و از آنجا که رسول خدا(ص) علاقهمند هدایت آنان بود با شتاب نزد آنان آمد، و آنها بدو گفتند: <اىمحمد(ص) ما کسى را نزد تو فرستادیم تا بیایى و با تو سخن بگوییم، به خدا سوگند ما مردى را از عرب سراغ نداریم که کارهایى راچون تو نسبت به قوم خود انجام داده باشند، تو نیاکان ما را دشنام دادى و آیین ما را به ناسزا گرفتى وبه خدایان ناروا گفته و اندیشه و خرد ما را به نادانى و جهل توصیف کردى، و سبب تفرقه و پراکندگى مردم شدى و هرکار ناروا و زشتى را به ما روا داشتى، اگر با این گفتههایت در پى مال و دارایى هستى، ما آن قدر برایت مال جمع آورى مىکنیم که ثروتمندترین فرد ما به شمار آیى و اگر پُست و مقام مىخواهى، تو را بر خود فرمانروا مىگردانیم و اگر مُلک و املاک مىخواهى، تو را مالک بر خویش مىنماییم،
و اگر آنچه به تو الهام مىشود از طریق جنّ است [جنزده شدهاى] و او بر تو غلبه یافته و شاید هم اینگونه باشد، پول زیادى را براى معالجهات هزینه خواهیم کرد تا بهبودیابى و یا اینکه عذرى برایت باقى نمىماند؟
رسول اکرم(ص) فرمود: <آنچه را مىگویید در من وجود ندارد، من براى اینکه اموال شما را بگیرم به سوى شما نیامدم، نه پُست و مقام مىخواهم و نه قصد فرمانروایى بر شما را دارم، ولى خداوند مرا به عنوان پیامبر به سوى شما فرستاده است و بر من کتاب نازل فرموده و به من فرمان داده تاشما را مژده و بیم دهم. من دستورات الهى را به شما ابلاغ کرده و شما را پندواندرز دادم، اگر آنچه را به شما گفتم بپذیرید، در دنیا و آخرت سعادتمند خواهید شد و اگر آن را نپذیرفته و ردّ نمایید، براى انجام دادن فرمان خدا صبرو شکیبایى پیشه خواهم کرد تاخداوند میان من و شما داورى فرماید».(۱۴)
سپس کفار براى مبارزه با رسالت الهى، نقشه دیگرى را طراحى کرده و به او پیشنهاد کردند تا درعبادت و پرستش بتها با آنها شریک و همسو گردد و آنان نیز در عبادات وى، تشریک مساعى داشته باشند، خداوند این آیات مبارکه را نازل فرمود:
<قُلْ یا أَیُّها الکافِرُونَ * لا أَعْبُدُ ما تَعْبُدُونَ» تا آخر سوره و جایى دیگر فرمود: <قُلْ أَفَغَیْرَ اللَّهِ تَأْمُرُونِّى أَعْبُدُ أَیُّها الجاهِلُونَ».
وبعد از آن راهى دیگر را انتخاب کردند و از او درخواست نمودند آن دسته از آیات قرآن را، که بتها را مورد مذمت قرار داده و بتپرستان را به کیفر و عذابى شدید تهدید کرده است، از قرآن برداشته و حذف کند. خداوند این آیات را بر پیامبر نازل فرمود:
قُلْ ما یَکُونُ لِى أَنْ أُبَدِّلَهُ مِنْ تِلْقاءِ نَفْسِى إِنْ أَتَّبِعُ إِلّا ما یُوحى إِلَىَّ؛
بگو مرا نمىسزد که قرآن را از پیش خود تغییر و تبدیل دهم، من تنها از وحى پیروى مىکنم.
——————————————————————————–
۱- بیان اینگونه مطالب درباره شخصیت ممتاز رسول اکرم ساختگى و از اسرائیلیات است، در این خصوص به تفسیر شریف مجمعالبیان مراجعه شود. <ج۶».
۲- طبرى مىگوید: ابوسعید از پدر خود پرسید: آیا ابوبکر نخستین کسى بود که ایمان آورد؟ وى گفت: خیر؛ قبل از او بیش از پنجاه تن به پیامبر گرویده بودند.
۳- ابن هشام، ج۱٫
۴- شعرا (۲۶) آیات ۲۱۴ – ۲۱۵٫
۵- ص (۳۸) آیات ۴ و ۵٫
۶- فرقان (۲۵) آیات ۴۱ – ۴۲٫
۷- انعام (۶) آیه ۳۴٫
۸- طور (۵۲) آیه ۲۹٫
۹- فرقان (۲۵) آیات ۴ و ۵٫
۱۰- اسراء(۱۷) آیات ۹۰ – ۹۳٫
۱۱- نجم (۵۳) آیه ۲۳٫
۱۲- بقره(۲) آیه ۱۷۰٫
۱۳- فرقان (۲۵) آیه ۴۴٫
۱۴- ابن هشام، ج۱٫
هفت راز ازدواج موفق
۱) زوج های موفق خواسته ها و انتظارات خود را به صراحت می گویند. زوج های موفق قبل از ازدواج، توقعاتی که از یکدیگر دارند مطرح می کنند، اگر توافق اساسی با هم ندارند (برای مثال مرد فرزند می خواهد ولی خانم مخالف است)، می توانند به شروع و یا خاتمه ازدواج به طور جدی فکر کنند. بعد از ازدواج، زوج های موفق به طور منظم در مورد توقعات و انتظاراتشان با هم صحبت می کنند و اگر اختلافی پیش آمد، آن را به زمان دیگری موکول می کنند تا همدیگر را درک کنند و به توافق برسند.
۲) زوج های موفق فردیت خود را حفظ می کنند. بعد از ازدواج استقلال زوج ها کم می شود اگر افراد فرزند داشته باشند روز به روز وابستگی بیشتر می شود و گاهی افراد احساس خستگی می کنند. زوج های موفق می دانند حتی اگر به هم علاقه داشته باشند، گاهی احساس خستگی می کنند. آنان یکدیگر را تشویق می کنند تا همیشه”ما” نباشند و زمانی هم برای “خود” داشته باشند و به کارهای مورد علاقه خود بپردازند.بدین ترتیب زوج فردیت خود را حفظ می کند و زندگی ، شاداب می شود.
۳) زوج های موفق همدیگر را مرکز توجه قرار می دهند. آنان همدیگر را دست کم نمی گیرند و همیشه به فکر خوشبختی همسر خود و خانواده هستند. معمولاً افراد چند سال پس از ازدواج مانند سال های اول به هم توجه نمی کنند. ولی زوج های موفق، کارهای کوچک نظیر اولویت قرار دادن نیازها و کارهای همسر و کارهای بزرگ نظیر احترام و گوش کردن به حرف های هم را مدنظر قرار می دهند. ازدواج دریای تغییرات است. شما اغلب فراموش می کنید همسرتان مهم است و به او توجه نمی کنید. درعوض به کار، سرگرمی و دوستان اهمیت می دهید ولی زوج های موفق همدیگر را مرکز توجه قرار می دهند.
۴) زوج های موفق روش های حل اختلاف را می آموزند. “جان گاتمن” روانشناس که ۲۰ سال زندگی زوج ها را مطالعه کرده، عامل اصلی موفقیت یا شکست ازدواج را توانایی، یا عدم توانایی حل اختلافات می داند. حتی اگر همسرتان و شما کاملاً با هم یکی باشید ، گاهی با نظر هم موافق نیستید و این مخالفت باعث ناراحتی می شود. نباید به اعتیاد، خشونت و … رو بیاورید. اگر خواسته شما و همسرتان با هم فرق دارد، باید آن را حل کنید. زوج های موفق با هم صحبت می کنند، حتی اگر احساس بدی نسبت به هم دارند. آنان در مورد اختلافات و مخالفت ها با هم مذاکره می کنند تا به نتیجه عادلانه برسند. آنان از یکدیگر حمایت می کنند و غـُر نمی زنند. آنان می پذیرند در مواردی عشق ، برتر از پیروزی است.
۵) زوج های موفق با هم رشد می کنند. مسلماً فردی که امروز با او ازدواج می کنید،۱۰ سال آینده متفاوت خواهد بود. شما هر دو تغییر می کنید. به ویژه در شرایط سخت زندگی مانند از دست دادن والدین . زوج های موفق می دانند که یکی یا هر دو در طول زندگی تغییر می کنند و قواعد عوض می شود. پس لازم است تغییر کنید تا بتوانید روابط در حال تغییر را عوض کنید.
۶) زوج های موفق برای حفظ روابط می کوشند. زوج های موفق به طور منظم وضعیت زندگی خود را بررسی کرده و با هم صحبت می کنند تا از شادی و رضایت هر دو از زندگی مشترک مطمئن شوند. اگر یکی ، یا هر دو شما از زندگی مشترک ناراضی هستید، مشکلتان را حل کنید.
۷) از مراجعه به مشاور خجالت نکشید. زوج های موفق قبل از مراجعه به مشاور، سند طلاق را امضا نمی کنند. آنان می کوشند که مشکلات را در اولین فرصت حل کنند.
شهر سالم ساوه
معرفی ساوه بعنوان شهر سالم
سه راز موفقیت از نظر دکتر احمد خلت
سخنران:دکتر حلت(مدیر مسئول مجله موفقت)
موضوع:راز موفقیت
حجم :۴٫۸ مگابایت
کلیک کنیدchsaveh.blogfa.com
با سلام خدمت رسانی بسیار کار با ارزشی است موفق باشید
با سلام و خسته نباشید خدمت اقای شریعت بهادری
شما باعث شدیدتا نسل جدید و نوادگان بزرگانی چون ملا علی شریعت و ملا اقا حسین شریعت که در عصر خود از مروجین دین مبین اسلام وشناخت شریعت الهی در بین اهالی جوشقان و روستا های هم جوار بودند با گذشته ی پدران خود بهتر اشنا شوند.
از زحمات شما قدر دانی میشود.
خانه خیرین ایران
چهارمین جلسه خانه خیرین ایران NGO
تاریخ : سه شنبه بیست و هشتم مرداد ۱۳۹۳
چهارمین جلسه هیت مدیره خانه خیرین ایران با حضور اقایان ۱- دکتر سید عباس پاک نژاد ازاده وجانباز ۷۰ در صد از استان تهران ۲- دکتر احمد حلت ازاستان تهران ۳- حاج اقا توکلی ریس هیت مدیره از استان نهران ۳- احمد علی کلادوز از استان خوزستان ۵- عبدلعلی شمس از استان شیراز ۶- مهندس محمد شرافت استان مرکزی ۷- محمد مقتدر استان گیلان ۸- ابوالحسن چتری ازاستان ز نجان۹- مرتضی عشقی ثانی مدیر عامل در مورخ ۹۳/۵/۲۸
Maral Beheshti August ۲۷ ۱۵:۴۶
من عاشق دختر موسی بن جعفر هستم
خادم حرم : خانم کجا؟
شراره : داریم می ریم داخل زیارت، اشکالی داره؟
خادم حرم : زیارت بانو اشکالی نداره، ولی هر جایی آداب خودش را داره، شما متاسفانه وضعیت حجابی خوبی ندارید، باید حجابتون رو کامل کنید و چادر به سر کنید تا بتونید داخل برید.
شراره : آخه این چه کاری که شما می کنید، من از اون سر ایران اومدم که شب تولد خانم تو حرمش باشم، من عاشق حضرت معصومه ( سلام الله علیها) هستم، چون وقتی که سرطان داشتم خوبم کرد، حالا چادر نپوشم مگه چی می شه؟؟؟
خادم حرم : دخترم، اینقدر زود ناراحت نشو، انسان عاشق، هرچی که معشوقش می گه عمل می کنه، عاشق واقعی کسی هست که تیپ و الگوی رفتاریش هم مثل معشوقش باشه، حضرت فاطمه (سلام الله علیها) نامش رو معصومه قرار دادند چون پاک و عفیف بود، و در حجاب و عفاف و پاکدامنی زبانزد همه بود، شما که این بانو را دوست دارید و عاشقش هستید چرا رفتارتون نباید مثل معشوقتون باشه؟؟؟
تازه حجاب کامل تنها برای حرم این خانم نیست بلکه اینجا تنها تلنگری برای ماست که در همه حال حجاب را رعایت کنیم و بانویی مانند فاطمه معصومه (سلام الله علیها) را الگوی زندگیمان قرار دهیم.
شراره : آخه من قبلا چادری بودم ولی وقتی دانشگاه رفتم هی منو مسخره می کردند و منم از این رفتار دیگران اذیت وناراحت می شدم، به خاطر همین دیگه چادر سرم نکردم.
خادم حرم : مطمئن باش که هر کس دین خدا را به مسخره بگیره عاقبت به خیر نمی شه، ما باید در اعتقاداتمون قوی و پایدار باشم، حجاب و عفاف از جمله چیزهایی که تمام دشمنان اسلام به دنبال از بین بردنش هستند، و ما باید با اون مبارزه کنیم. حالا این چادر را بپوش تا معشوق، عاشقش را اونجوری که رضای خداست و دوست داره ببینه.
شراره : ممنون از حرفاتون، شما درست می گید، من باید در مسیر عشقم حرکت کنم، از امشب، که تولد بانوی عصمت و پاکیه، به خودش در مقابل خدا قول می دم که دیگه چادر به سر کنم، و هر اتفاقی که افتاد حجابم را رعایت کنم، من عاشق دختر موسی بن جعفر هستم، خدا کنه که بانو از من عاشق، راضی باشه….
سلام
از وب خوبت لذت بردم .
اگر لایق بدونی ممنون میشم به ما هم سری بزنی و نظری بدی.
تشکر از شما
http://mashaher1357.blogfa.com/ زندگینامه مشاهیر
اولین شناسنامه در ایران وساوه
اولین شناسنامه در ایران -تهران ۳۰/۹/۱۲۹۷ بنام دختری بنام فاطمه ایرانی ودر ساوه ۱۸/۴/ ۱۲۶۵بنام معصوم
ثبت احوال در جهان قرن ۱۹ میلادی شروع: درایران در سال ۱۳۰۵ هجری شمسی شروع و”اولین شناسامه در تهران ودرتاریح ۳۰/۹/۱۲۹۷ به نام دختری به نام فاطمه ایرانی توسط ثبت احوال صادر و درشهرستان ساوه در سال ۱۳۰۵ افتتاح و
اولین شناسنامه به تاریخ ۱۸/۴/ ۱۲۶۵ – فرد چهل ساله به نام معصوم علی پریشان چهره صادر شد .ساوه به هشت بخش ۱- ساوه ۲- کوهپایه ۳-زرند ۴-جعفر اباد ۵- نوبران ( مرلقان چای -بیات ) ۷- خرقان ۸- مرکزی تقسیم بندی داشته
هیات مدیره خانه خیرین ایران
جلسه مجمع عمومی خانه خیرین ایران
نتایج انتخابات هیات مدیره خانه خیرین ایران در مورخ۱۳۹۳/۸/۲۱ چهارشنبه در بین ۳۱ استان کشور در سازمان بهزیستی کشور برگزار شد نتایج بشرح زیر
هیت مدیره
۱ -اقای سید علی اکبرتوکلی ار استان تهران ۲۹ رای
۲- خانم زهرا الستی از استان خراسان رضوی ۲۳ رای
۳-اقای عبدلعلی شمس از استان فارس ۲۱ رای
۴- اقای محمود نژاد از استان تهران ۲۰ رای
۵- خانم قدسیه بنی واهب از استان کرمان ۱۸ رای
۶- خانم فاطمه حسن ابادی از استان کرمانشاه ۱۸ رای
۷- اقای سید محمود میر ابوالقاسمی از استان یزد ۱۸ رای
۸- اقای اسماعیل علیخانی از استان اصفهان ۱۵ رای
۹- اقای محمد شرافت از استان مرکزی ۱۴ رای
———————————————————————-
عضو هیت مدیرا علی البدل
۱- اقای سید کاظم میر عظیمی از استان قم ۱۴ رای
۲- اقای رحمت الله بیگدلی از اسان زنحان ۱۴ رای
——————————————————————————
بازرسان
۱-سید علی نقوی از استان اذر بایجان شرقی ۲۷ رای
۲-خانم فریده امین اسلامی از استان کردستان ۱۸ رای
۳- اقای اردشیر رستنی از استان کهکیلویه وبویر احمد ۱۶ رای
سلام …………….۲۲بهمن پیروزی انقلاب اسلامی ایران گرامی باد[گل]
مشارکت یک خیر ساوجی مقیم تهران برای نیازمندان ساوجی
مشارکت یک خیر ساوجی مقیم تهران برای نیازمندان ساوجی
تاریخ : جمعه بیست و چهارم بهمن ۱۳۹۳
مشارکت یک خیر ساوجی مقیم تهران برای نیازمندان ساوجی
مشارکت یک خیر ساوجی مقیم تهران برای مخارج شب عید فرزندان نیازمند ساوجی تحت پوشش موسسه خیریه همای رحمت علی بن ابیطالب (ع) مبلغ ۱۰ میلیون ریال پرداخت نمودند
ان الله یحب المحسنین
(دکتر مصطفی نیک اقبال)
ایدههای مهربانی (به تکمیل لیست کمک کنید)
ان الله یحب المحسنین
(دکتر مصطفی نیک اقبال)
ایدههای مهربانی (به تکمیل لیست کمک کنید)
– کمک به پدر: رساندن پدر به سر کار یا جایی که می خواهد برود. کار برایش انجام دادن. ماشینش را کارواش بردن و سرویس کردن. کار بانکیاش را انجام دادن. ماساژ دادن.
– افطار دادن، اطعام کردن: افطار درست کنیم مانند ده پانزده تا ساندویچ با ساندیس؛ ببریم حین افطار بین مردم تقسیم کنیم. روی تقسیم کردنش وقت بگذاریم و با اشراق بفهمیم به چه کسی بدهیم. مثلاً به رفتگر، فقیر، کسی که در صف اتوبوس مانده و افطار ندارد و… برای همکاران غذا یا تنقلات ببریم. وقتی که برای سر زدن منزل یکی از دوستان یا ارحام میرویم با خودمان غذا ببریم.
…… همه باهم برای حفظ سلامت محیط زیست تلاش می کنیم ngo22.ir وعضویت دوستاران اوای طبیعت میشویم انشالله
ادامه مطلب…
خدمت برادر عزیزوارجمند آقای خلجی
سلام علیکم
ابتدا به ساکن مراتب تشکربنده رانسبت به پیگیری ورفع مشکلات روستا پذیراباشید.
درخصوص شروع عملیات عمرانی در روستا وهمچنین اجرای طرح هادی وباتوجه به تخصیص بودجه های عمرانی پیشنهاد میشود شورای اسلامی روستا وهمچنین دهیاری جهت پیشرفت هر چه بهتر این طرح که کمک به زیبایی وشکیل شدن کوچه های روستا میشودتسهیلاتی را برای آن دسته از اهالی روستا که مایل به همکاری هستنددر نظر گرفته شود.همچنین پیشنهاد میشود در خصوص جمع آوری اطلاعات روستا وبه روز شدن آن تهیه نقشه جامع روستایی(GIS)وهمچنین الصاق پلاک تلفیقی به درب منازل اقدام شود که این خود به تکمیل بانک اطلاعاتی روستا وسرشماری دقیق آن کمک می کند .درصورت صلاح دید بنده هم درخصوص تهیه وتکمیل این اطلاعات در خدمت شورای اسلامی روستاوهمچنین دهیاری هستم .
ومن اله التوفیق
روح اله ولدخانی
خدمت برادرعزیزوارجمندجناب آقای رمضان ولدخانی
سلام علیکم
انتخاب شایسته حضرتعالی را به عنوان رئیس شورای اسلامی روستای جوشقان تبریک گفته وامیدوارم درسایه الطاف الهی درراه آبادانی روستای زیبایمان موفق باشید.
روح اله ولدخانی نوه مرحوم مهدیقلی ولدخانی
نذرتان قبول، اینگونه پذیرای مهمانان باشید
نذرتان قبول، اینگونه پذیرای مهمانان باشید عدم رعایت بهداشت در تهیه و توزیع غذا در دسته ها و هیأت های مذهبی در این ایام ممکن است مشکلاتی را برای مصرف کنندگان به بار آورد. به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ محرم که میشود بوی ذغال و اسفند و غذای نذری در فضای شهر بخصوص مساجد، حسینیهها و تکایا شامهنواز میشود و کمتر پیش میآید عطر قیمه و قورمه به مشام برسد و بشود بیخیالش شد. حکایت سفرههای مذهبی حکایت دل است حکایت رنگ و بوی امید و رحمت، حکایت سفره، حکایت بخشش است، بخشش در راه رضای او، و او امید است، امیدبر گشایش تمام قفلها.
ادامه مطلب
http://www.ngo22.ir/
هبر معظم انقلاب سیاستهای کلی محیط زیست را ابلاغ کردند
تاریخ : سه شنبه بیست و ششم آبان ۱۳۹۴
رهبر معظم انقلاب سیاستهای کلی محیط زیست را ابلاغ کردند منتشر شده در سه شنبه, ۲۶ آبان ۱۳۹۴ ۰۹:۱۸ | پرینت | ایمیل | بازدید: ۵ در نامهای به رؤسای قوا؛ رهبر معظم انقلاب سیاستهای کلی محیط زیست را ابلاغ کردند رهبر انقلاب در نامهای به روسای قوا، سیاستهای کلی محیط زیست را ابلاغ کردند. ایجاد نظام یکپارچه ملّی محیط زیست/ تقویت دیپلماسی محیط زیست/ تهیه اطلس زیستبوم کشوربه گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، در نامهای به روسای قوا، سیاستهای کلی محیط زیست را ابلاغ کردند. ایجاد نظام یکپارچه ملّی محیط زیست، مدیریت هماهنگ و نظاممند منابع حیاتی، جرمانگاری تخریب محیط زیست، تهیه اطلس زیستبوم کشور، تقویت دیپلماسی محیط زیست، گسترش اقتصاد سبز و نهادینه سازی فرهنگ و اخلاق زیست محیطی از جمله محورهای ابلاغیه رهبر معظم انقلاب اسلامی است. متن سیاستهای کلی محیط زیست که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده، به این شرح است: بسم الله الرّحمن الرّحیم سیاستهای کلی محیط زیست ۱ـ مدیریت جامع، هماهنگ و نظاممند منابع حیاتی (از قبیل هوا، آب، خاک و تنوع زیستی) مبتنی بر توان و پایداری زیستبوم بویژه با افزایش ظرفیتها و توانمندیهای حقوقی و ساختاری مناسب همراه با رویکرد مشارکت مردمی. ۲ـ ایجاد نظام یکپارچه ملّی محیط زیست. ۳ـ اصلاح شرایط زیستی به منظور برخوردار ساختن جامعه از محیط زیست سالم و رعایت عدالت و حقوق بین نسلی. ۴ـ پیشگیری و ممانعت از انتشار انواع آلودگیهای غیرمجاز و جرمانگاری تخریب محیط زیست و مجازات مؤثر و بازدارنده آلوده کنندگان و تخریب کنندگان محیط زیست و الزام آنان به جبران خسارت. ۵ـ پایش مستمر و کنترل منابع و عوامل آلاینده هوا، آب، خاک، آلودگیهای صوتی، امواج و اشعههای مخرب و تغییرات نامساعد اقلیم و الزام به رعایت استانداردها و شاخصهای زیست محیطی در قوانین و مقررات، برنامههای توسعه و آمایش سرزمین. ۶ـ تهیه اطلس زیستبوم کشور و حفاظت، احیاء، بهسازی و توسعه منابع طبیعی تجدید پذیر (مانند دریا، دریاچه، رودخانه، مخزن سدها، تالاب، آبخوان زیرزمینی، جنگل، خاک، مرتع و تنوع زیستی بویژه حیات وحش) و اعمال محدودیت قانونمند در بهرهبرداری از این منابع متناسب با توان اکولوژیک (ظرفیت قابل تحمل و توان بازسازی) آنها بر اساس معیارها و شاخصهای پایداری، مدیریّت اکوسیستمهای حساس و ارزشمند (از قبیل پارکهای ملّی و آثار طبیعی ملّی) و حفاظت از منابع ژنتیک و ارتقاء آنها تا سطح استانداردهای بینالمللی. ۷ـ مدیریّت تغییرات اقلیم و مقابله با تهدیدات زیست محیطی نظیر بیابانزایی، گرد و غبار بویژه ریزگردها، خشکسالی و عوامل سرایت دهنده میکروبی و رادیواکتیو و توسعه آیندهنگری و شناخت پدیدههای نوظهور زیست محیطی و مدیریّت آن. ۸ ـ گسترش اقتصاد سبز با تأکید بر: ۱ـ۸ ـ صنعتِ کم کربن، استفاده از انرژیهای پاک، محصولات کشاورزی سالم و ارگانیک و مدیریّت پسماندها و پسابها با بهرهگیری از ظرفیّتها و توانمندیهای اقتصادی، اجتماعی، طبیعی و زیست محیطی. ۲ـ۸ ـ اصلاح الگوی تولید در بخشهای مختلف اقتصادی و اجتماعی و بهینهسازی الگوی مصرف آب، منابع، غذا، مواد و انرژی بویژه ترویج مواد سوختی سازگار با محیط زیست. ۳ـ۸ ـ توسعه حمل و نقل عمومی سبز و غیرفسیلی از جمله برقی و افزایش حمل و نقل همگانی بویژه در کلان شهرها. ۹ـ تعادل بخشی و حفاظت کیفی آبهای زیرزمینی از طریق اجرای عملیات آبخیزداری، آبخوانداری، مدیریّت عوامل کاهش بهرهبرداری از آبهای زیرزمینی و تبخیر وکنترل ورود آلایندهها. ۱۰ـ استقرار نظام حسابرسی زیست محیطی در کشور با لحاظ ارزشها و هزینههای زیست محیطی (تخریب، آلودگی و احیاء) در حسابهای ملّی. ۱۱ـ حمایت و تشویق سرمایهگذاریها و فناوریهای سازگار با محیط زیست با استفاده از ابزارهای مناسب از جمله عوارض و مالیات سبز. ۱۲ـ تدوین منشور اخلاق محیط زیست و ترویج و نهادینه سازی فرهنگ و اخلاق زیست محیطی مبتنی بر ارزشها و الگوهای سازنده ایرانی ـ اسلامی. ۱۳ـ ارتقاء مطالعات و تحقیقات علمی و بهرهمندی از فناوریهای نوآورانه زیست محیطی و تجارب سازنده بومی در زمینه حفظ تعادل زیست بومها و پیشگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست. ۱۴ـ گسترش سطح آگاهی، دانش و بینش زیست محیطی جامعه و تقویت فرهنگ و معارف دینیِ مشارکت و مسؤولیتپذیری اجتماعی بویژه امر به معروف و نهی از منکر برای حفظ محیط زیست در تمام سطوح و اقشار جامعه. ۱۵ـ تقویت دیپلماسی محیط زیست با: ۱ـ۱۵ـ تلاش برای ایجاد و تقویت نهادهای منطقهای برای مقابله با گرد و غبار و آلودگیهای آبی. ۲ـ۱۵ـ توسعه مناسبات و جلب مشارکت و همکاریهای هدفمند و تأثیرگذار دوجانبه، چندجانبه، منطقهای و بینالمللی در زمینه محیط زیست. ۳ـ۱۵ـ بهرهگیری مؤثر از فرصتها و مشوقهای بینالمللی در حرکت به سوی اقتصاد کم کربن و تسهیل انتقال و توسعه فناوریها و نوآوریهای مرتبط.
سلام و درود به شما و خانواده محترمتان
خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی
دمت گرم
سلامت معنوی بعد فراموش شده سلامت
سلامت معنوی بعد فراموش شده سلامت
تاریخ : سه شنبه هجدهم اسفند ۱۳۹۴
دکتر محمد اسماعیل اکبری/ استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سلامت معنوی بعد فراموش شده سلامت قطعاً همه ما شاهد توکل و توسل بیمارانمان به ذات حق تعالی و معصومین (سلام ا… علیهم اجمعین) بودهایم و بسیار شنیدهایم که بیماران آگاهانه و با اعتقاد همه چیز را به حضرت حق واگذار میکنند و طلب شفا از او مینمایند. اما اگر از ما بپرسند چه جایگاهی برای شفای بیماران در ابعاد معنوی قایل هستیم، تقریباً باید اذعان کنیم که مستند علمی برای آنها تهیه نکردهایم و اصولاً نمیدانیم و یا نمیتوانیم از میزان تاثیر اعتقادات مذهبی و معنوی بر سلامت مطلع شویم و آن را به کار گیریم. این نقصان امروز بیش از همیشه در ساختار مدیریت سلامت نمایان شده است. به همین جهت دنیای پیشرفته، پیش قراول بهرهگیری از این ابعاد شفا بخش شدهاند و ما شاهدمقالات متعددی از جهان غرب و یا کشورهای پیشرفته آسیایی (به ویژه ژاپن و هندوستان) در این زمینه هستیم…
پید
ادامه مطلب…
نوشته شده در سه شنبه هجدهم اسفند ۱۳۹۴ساعت ۲:۲۸ توسط محمد شرافت| نظر بدهید |
سلام به همه
سال نو مبارک
امیدوارم سالی پر از موفقیت و برکت برای همه باشه
و در اخر اینکه ارزوی ابادی برای روستای دوست داشتنی خودم جوشقان ، را دارم.
سلام.منصورجان همیشه با نگاه مهربانت وکلام زیبایت دل دیگران را شاد میکردی.درست است درمیان ما نیستی ولی یاد وخاطرت همیشه درقلبمان ابدی است.روحش شاد ویادش گرامی . روح اله ولدخانی .
سلام وعرض ادب خدمت تمامی جوشقانیهای عزیز
جای تقدیروتشکردارد کار زیبای اهالی روستایمان که در هر مراسمی باکمکهای نقدی به ساختمان امامزاده سعی در زیبایی وآبادانی روستایمان دارند.
دراین میان هستند کسانی که درساخت این بنا به سختی درسرما وگرما و وجود حال نامساعد بدون هیچ چشم داشتی تلاش کردند تاسازه فلزی به اتمام برسد ولی متاسفانه نامی از این بزرگوار برده نشد.ایشان آقای محمد قلیچ خانی فرزند مرحوم براتعلی قلیچ خانی هستند.خداوند به ایشان سلامتی وروح پدر بزرگوارشان را با انبیاء محشورنماید
روح اله ولدخانی.
سلام خدمت همه ی جوشقانیهای عزیز.
جای بسی تاسف و تامل است که در روستایمان اسم کوچه ها تصاویر قدیمی بزرگان روستا نام مساجد نام کتابخانه ها به یک سمت وسو ختم شود وچه زیباست یادی کنیم از شیر مردان زحمت کش روستایمان که متاسفانه نامی از ایشان برده نمیشود بزرگانی همچون حاج شیخ احمد ولدخانی حاج براتعلی قلیچ خانی حاج عربعلی قلیچ خانی مهدیقلی ولدخانی و دیگر بزرگان روستا که خداوند روحشان را با انبیا و اولیا محشور نماید وشیر مردعزیزمان حاج محمد قلیچ خانی که به حق وچه مردانه پای عهد خود مانده وطراحی وساخت سازه ی فلزی امامزاده که همانند نگینی در منطقه میدرخشد را برعهده گرفته وحتی با داشتن کسالت وبدون هیچ چشم داشتی کار را با جدیت پیش میبرد ومتاسفانه مورد بی مهری بعضی از دست اندر کاران این امر قرار گرفته وچه زیباست که حرف وعملمان با هم یکی باشد تا وقتی صحبت از محبت صداقت وهمدلی میشود آن را واقعا در روستایمان لمس کنیم تا همه از داشتن روستایی یک دل و زیبا لذت ببریم.
باشد که عرایض بنده مورد حقیر مورد عنایت بزرگان ومسئولان روستای زیبای جوشقان قرار گیرد.
رو ح اله ولدخانی نوه ی مرحوم مهدیقلی ولدخانی
سلام وعرض ادب واحترام
به پاس اولین بوسه ای که پدرم به رسم مهردر اولین ساعات تولد به گونه ام زد ومن نفهمیدم و به یاد سوزنده ترین بوسه ی آخر که من به رسم وداع به صورتش زدم و او نفهمید یاد پدر عزیزمان کربلایی غلام محمد ولدخانی را گرامی میداریم
نثار روح پدرعزیزمان وهمچنین همه ی پدرانی که دیگر در بین ما نیستند فاتحه ای بخوانیم